Tarım sektörünün dronelar sayesinde 2022 yılı mahsüllerinde gözle görülür artış yaşadığını belirten Yaldız: “Tarım sektörü, dronelar sayesinde 2022 yılı mahsullerinde gözle görülür bir artış yaşadı. Sezon boyunca drone ile ilaçlama yapan bir çiftçi 250 bin dekar arazi ilaçlamasında 10 milyon TL tasarruf sağladı.
Ekin zararlıları ile mücadelede geleneksel usuller yerine dron ile ilaçlama, dönüm başına 250 lira avantajlı. Çiftçi Beytullah Akikol, “10 dönümlük bir alan 1 saatten daha uzun sürelerde ilaçlanırken, dronla 10 dakikada ilaçlanabiliyor.
Drone ile düğünlere, eğlencelere, konserlere gidip çekim hizmeti verebilirsiniz. Saatlik 1500 TL ila 3000 TL arasında kazanç elde etmeniz mümkün. Dronelar her alanda olduğu gibi uzun süredir habercilik alanında da kullanılıyor.
Baibars Tarım Dronu ile ilaçlamanın en büyük avantajı zamandır. 1 günde Baibars ND-10 ile yaklaşık 400 dönüm, Baibars ND-22 ile 800 dönüm ve Baibars VH-30 ile 1200 dönüm ilaçlanabilmektedir.
Zirai drone alırken en çok merak edilenler arasından Zirai drone Devlet Desteği geliyor. Zirai drone devlet desteğiyle nasıl alınır, Zirai Drone Kredi için Şekerbank HasatMobil Uygulamasından AGRADEN Zirai Drone modelleri hem devlet desteği hemde kredi ile satın alabilirsiniz.
İlgili 36 soru bulundu
Tarımsal drone ehliyeti almak için SHGM ya da Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün yetkilendirdiği kuruluşlardan eğitim almanız gerekmektedir. Eğitim sonunda tarımsal drone pilotu olmaya hak kazanacaksınız.
Bu noktada drone ile ilaçlama dönüm başına 35-65 TL arasında değişmektedir.
Lisanslı drone pilotları için tarımdan fotoğraf çekimine, madencilikten inşaat sahalarına, teknik servisten yarış pilotluğuna kadar bir çok alanda iş imkanı mevcut. (Eğer drone üzerine bir kariyer planlıyorsanız, DroneTR İlan Sayfalarına ücretsiz ilan bırakarak iş verenlerin size ulaşmasını sağlayabilirsiniz.)
300kg kadar yük taşıyabilen drone modeli Drone Griff 300 zirai alanda kullanıma sunulduğunda tarım alanında drone ile ilaçlama , drone ile sulama ve drone ile tohumlama çok daha kolay olacak gibi duruyor.
Drone ehliyeti almak için, bu işle yetkilendirilmiş Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne veya SHGM onaylı kuruluşlara başvuru yapılması gerekir. Başvurusu kabul edilen adaylar, kendileri için öngörülen sürelerle eğitim programına dahil olmalı ve eğitim sürecini başarılı bir şekilde tamamlamalıdır.
Günlük 700 ila 750 dekar ilaçlama yapabilen, 6 ila 9 metre arasında spreyleme genişliğine sahip drone, 32 litreye kadar taşıma kapasitesine sahip. Öte yandan hava şartlarına bağlık olarak 15 dakikaya kadar havada kalabiliyor. Tek şarjla 20 ila 22 dekarlık bir alanı ilaçlayabiliyor.
Drone görüntü aktarımı yaparken internet kullanmaz ve internet olmadan da görüntü aktarımı yapabilirsiniz. Cep telefonunuzda kullandığınız 4.5G mobil operatör yani kullandığınız hattın (turkcell, türk telekom, vodafone bimcell vs) çekim gücüdür telefonunuzun değil.
Herbisit uygulamalarında genel olarak kullanılan su miktarı ise dekara 10-40 litre arasında değişmektedir. Kullanılan ilaçlama aletine ve ilacın çeşidine göre bu rakamlar değişiklikler gösterir.
Genellikle havaların ısınmaya başlaması ile bitkilerinizi ilaçlamaya başlayabilirsiniz. Şubat sonu veya mart başı başlayabileceğiniz bu ilaçlama işlemine havaların iyice soğuduğu ve bitkilerinize zarar veren organizmaların oldukça azaldığı sonbahar kış aylarına kadar devam etmelisiniz.
Drone'ların Havada Kalma Süreleri
Drone havada kalma süreleri, deneysel olarak çok yükseklere çıkarılsa da aslında piyasada sürekli olarak kullanılan drone'lar 1 saate kadar havada kalabiliyor. Bunun dışında Autel Dragonfish gibi uçağa benzeyen yapısıyla ön plana çıkan İHA'lar 2 saat havada kalabiliyor.
Ankara. İnsansız hava araçları (İHA) ve "drone"lar, ruhsatlandırılması ve gereken izinlerin alınması şartıyla zirai mücadele çalışmaları kapsamında ilaçlamalarda kullanılabilecek.
Bu drone'lar, hava fotoğrafçılığı yaparak ve sensörler kullanarak tarım arazilerinin detaylı haritalarını oluştururlar. Bu haritalar, toprak özelliklerini, bitki büyümesini ve tarım alanlarının genel durumunu analiz etmek için kullanılabilir.
Bu kursta, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan SHT-İHA (İnsansız Hava Aracı Sistemleri Talimatı) mevzuatı kapsamında İHA-1 kategorisine yönelik belirlenen eğitimler verilecektir. Eğitim ücreti Toplamda 5.500,00 TL dır.
Serbest bölge (yeşil) dışında kalan tüm bölgelerde, İHA uçurmak için uçuş izni alınması zorunludur. İzin başvurusu sayfasına, sistemde İHA'larım ve Uçuş İzni Talep Et sayfalarından ulaşılabilmektedir. Uçuş izni talep edeceğiniz İHA'yı seçiniz ve sayfada istenen bilgileri eksiksiz olarak giriniz.
İHA-0 ehliyet için 12 yaş sınırı vardır. Diğerleri için 15 yaşından büyük olmalısınız. Eğer 15-18 yaş aralığındaysanız, belgeniz onaylansa bile 18 yaşına kadar alamazsınız. Ticari amaçlı olarak 25 kilogramdan ağır drone kullanmak isteyenler, İHA-2 ve İHA-3 ehliyeti almak zorundadır.
Guiness Rekorlar Kitabı için testlerde saatte 290 kilometre hıza çıkmayı başarsa da ortalama hızı 262 kilometre olarak belirlenmiş. Ancak bu da rekoru ele geçirmesini sağlayacak kadar hızlı. Elbette drone bu hızlara çok uzun süreler dayanamıyor.
İHA2 eğitimlerimizdeki ön şart adayın 2. Sınıf Sağlık Sertifikası sahibi olmasıdır. Bu sağlık sertifikası Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) onaylı Havacılık Tıp Merkezleri'nden alınabilmektedir.
Piyasada yaygın şekilde kullanılan dronelar 2 km yüksekliğe kadar çıkabilecek yetenektedir. Ancak drone için yasal uçuş yüksekliği 120 m veya 400 feet AGL (Yer Seviyesinden Yükseklik) dir. Bu nedenle kayıt sisteminde tanımlanan uçuşa serbest sahalarda 400 feet altında uçulması gerektiği unutulmamalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri