Öğretim dili tamamen veya en az %30 yabancı dilde olan bölümlerde Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı zorunludur. Fakültemiz %30 yabancı dilde eğitim vermekte olup Arapça hazırlık sınıfı zorunludur.
İlahiyat, İlahiyat (İÖ) lisans programına kayıtlı öğrenciler Fakültemizde 1 yıl süreyle Arapça hazırlık öğrenimi görürler. Bu programlarda Yabancı Dil (Arapça) hazırlık eğitiminde başarılı olma veya hazırlık eğitiminden muaf tutulma notu 100 üzerinden en az 60'tır.
Bu programın eğitim dili Arapçadır.
Fakültemizdeki İlahiyat, İlahiyat (İÖ) ve Uluslararası İlahiyat programlarında ana öğretim dili Türkçe olup derslerin bir kısmı Arapça yapılmaktadır. İlahiyat (Arapça) programında tamamen Arapça, İlahiyat (İngilizce) programında da tamamen İngilizce öğretim yapılmaktadır.
1. Muafiyet Sınavı'na girmek zorunlu olmayıp, Arapça bilgilerinin yeterli olduğunu düşünen öğrencilerimiz başvuru yapabilirler.
İlgili 40 soru bulundu
Arapça Sınavlarına Hazırlık
Belki de, Arapça'yı hali hazırda biliyorsunuz ve belirli bir programda muaf olmak istiyorsunuz. Bu durumda da "Arapça muafiyet sınavı zor mu?" sorunuzu yanıtlayalım: hayır, değil!
d) (Değişik:SK-20/01/2015-435/08) Muafiyet sınavı başarı notu 100 üzerinden en az 65 (Altmışbeş)'tir. e) Muafiyet sınavında başarılı olan öğrenciler, İlahiyat Fakültesinde öğrenimlerine başlarlar. f) Muafiyet sınav hükümleri, yatay veya dikey geçişle kayıt yaptıran öğrenciler hakkında da uygulanır.
Fakültemiz mezunları,
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın merkez, taşra ve yurtdışı teşkilatlarında müftü, müftü yardımcısı, din işleri uzmanı, vaiz, vaize, Kur'an Kursu öğreticisi, imam ve müezzin olabilmektedirler. Lisansüstü öğrenime devam etmeleri halinde İlahiyat Fakültelerinde öğretim elemanı olma imkânına sahiptirler.
İlahiyat 2 yıllık mezunları DGS ile yeterli puanı aldıktan sonra lisans düzeyinde İlahiyat, Arap Dili ve Edebiyatı, Fars Dili ve Edebiyatı, Arapça Öğretmenliği ve İslami İlimler bölümlerinden birini tercih etme hakkına sahiptir. Lisans eğitimi sırasında ön lisansta gördükleri derslerden muaf olurlar.
Özellikle ilahiyat mezunları öğretmen olup olamayacağına dair bilgi almaya çalışmaktadır. Bu doğrultuda formasyon almak suretiyle ilahiyat fakültesi mezunları, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği yapma şansı elde etmek mümkün. Aynı zamanda İmam Hatip Lisesinde meslek derslerine girme şansı bulunuyor.
Özellikle, öğretmenlik, din görevlisi olma, vaizlik, imamlık, yazarlık, araştırmacılık, akademisyenlik, insan hakları savunuculuğu gibi alanlarda iş bulabilirler. Bunun yanı sıra, hukuk, siyaset, sosyal hizmetler, medya gibi farklı alanlarda da çalışma imkanları mevcuttur.
İslami İlimler Fakültesine yeni kayıt yaptıran öğrencilerden 'Hazırlık Sınıfı'ndan muaf olmak isteyenlerin 'Hazırlık (Arapça) Muafiyet Sınavına' girmeleri gerekmektedir. * Bu sınava katılım zorunlu değildir. * Fakültemizde hazırlık sınıfı okumuş ama sınıf tekrarı olan öğrenciler katılabilir.
2 Yıllık İlahiyat bölümü TYT ile tercih edilebilen bölümlerden biridir. 2023 senesinde gireceğiniz YKS sınavına göre yapacağınız tercihler için aşağıda üniversitelerin güncel taban puanlarına yer verilmiştir.
Üniversitelerdeki ilahiyat bölümleri sözel puan türü ile öğrenci almaktadır. Bu bölümde okumak isteyen öğrencilerin üniversite sınavında Türkçe ve Sosyal Bilimler sorularını çözmeleri gerekir. Dolayısı ile bu soruları çözen ve yüksek puan alan kişiler ilahiyat bölümünü tercih edebilirler.
Türkiye'de okullarda Arapça dersi zorunlu değildir. Arapça dersi, ilkokul 2. sınıftan itibaren seçmeli ders olarak okutuluyor. İmam Hatip Ortaokulları ve Liselerinde ise Arapça dersi zorunlu bir derstir.
Lisans eğitimi için adayların lise diplomasına sahip olması ve Yükseköğretime Geçiş Sınavı(YGS)'den yeterli puanı alması gerekir. Mardin Artuklu Üniversitesi İslami İlilmler Fakültesi öğrenci alımları Sözel (SÖZ) puan türünden alınmaktadır. Fakültemiz İlahiyat (Arapça) Lisans programı eğitim dili %100 Arapçadır.
2023 yılı itibari ile 310 kişinin paylaştığı veriler ışığında aylık ortalama Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni maaşları 13490 TL'dir. En düşük Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni maaşı 11400 TL iken, en yüksek Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni maaşı 23170 TL'dir.
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından atanmaya hak kazanan ilahiyat önlisans mezunları, il, ilçe ve köylerdeki camilerde imam-hatip veya müezzin-kayyım olarak görevlendirilirler.
Bu değer- lere atıf yapan öğrencilere göre, bir ilahiyat öğrencisi mütevazı, samimi, alçak gönüllü, yardımsever, paylaşımcı ve empatik olmalı; bencillik ve kibirden uzak durmalı; hatta kendinden önce kardeşini düşünmelidir.
Üniversite Sayısı: İlahiyat bölümü toplam 56 adet üniversitede bulunmaktadır. SÖZ Puan türündededir. 4 Yıllıktır. Tercih Listeni Oluşturmak için Tercih Robotuna Kayıt Ol!
İlahiyat Bölümünde; Teoloji, Sosyal İlahiyat, İslam Hukuku, Arapça ve İslami Edebiyat, Hadis, Tasavvuf, Kur'an ve Tefsir, İslam Tarihi, İslam Ekonomisi ve Siyaseti, İslami İlimler, Sosyal İslami İlimler gibi konular öğretilir.
Fakültemize ulaşım bilgileri için https://if.asbu.edu.tr/tr/iletisim-bilgileri adresini ziyaret edebilirsiniz. 2- ASBÜ İlahiyat Fakültesinde eğitim kaç yıllıktır? İlahiyat Fakültesi 4 yıllık (%30 Arapça) lisans programıdır.
Zorunlu Arapça hazırlık sınıfı var mı? Öğretim dili tamamen veya en az %30 yabancı dilde olan bölümlerde Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı zorunludur. Fakültemiz %30 yabancı dilde eğitim vermekte olup Arapça hazırlık sınıfı zorunludur.
Hali hazırda Fakültemiz öğrencileri için staj uygulaması bulunmaktadır.
“Arapça Hazırlık Sınıfı” bir eğitim öğretim yılını kapsayan 6 kurdan ve toplam 870 saatten oluşmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri