İlahiyat Bölümü 2023 taban puanları en düşük 213,47142, en yüksek 516,51507'dir. İlahiyat Bölümü 2023 başarı sıralaması en düşük 784070, en yüksek 82'dir.
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın merkez, taşra ve yurtdışı teşkilatlarında müftü, müftü yardımcısı, din işleri uzmanı, vaiz, vaize, Kur'an Kursu öğreticisi, imam ve müezzin olabilmektedirler. Lisansüstü öğrenime devam etmeleri halinde İlahiyat Fakültelerinde öğretim elemanı olma imkânına sahiptirler.
2 Yıllık İlahiyat bölümü TYT ile tercih edilebilen bölümlerden biridir. 2023 senesinde gireceğiniz YKS sınavına göre yapacağınız tercihler için aşağıda üniversitelerin güncel taban puanlarına yer verilmiştir.
İlahiyat (Arapça) Önlisans Programına Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile öğrenci kabul edilmektedir.
Çeşitli il, ilçe ya da köylerdeki İmam Hatip okullardan ya da camilerde çalışma imkanları vardır. Aynı zamanda 2 yıllık İlahiyat mezunu olan kişiler Kuran kurslarında Kur'an-ı Kerim öğretmenliği de yapabilirler.
İlgili 43 soru bulundu
İlahiyat Fakültesi 4 yıllık (%30 Arapça) lisans programıdır.
Öğretim dili tamamen veya en az %30 yabancı dilde olan bölümlerde Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı zorunludur. Fakültemiz %30 yabancı dilde eğitim vermekte olup Arapça hazırlık sınıfı zorunludur.
İLAHİYAT LİSANS BÖLÜMLERİ;
İlahiyat örgün ve ikinci öğretim programlarında bir yıl hazırlık, dört yıl lisans olmak üzere toplam beş yıldır. İlahiyat Lisans Tamamlama Programı iki yıllık lisans tamamlama programıdır.
Fakültemiz bünyesindeki bütün programların öğrenim süreleri, hazırlık sınıfı hariç 4 yıldır. İlahiyat, İlahiyat (İÖ) ve İlahiyat (Arapça) programlarında 1 yıl süreli zorunlu Arapça hazırlık sınıfı, İlahiyat (İngilizce) programında 1 yıl süreli zorunlu İngilizce hazırlık sınıfı uygulaması vardır.
Üniversitelerdeki ilahiyat bölümleri sözel puan türü ile öğrenci almaktadır. Bu bölümde okumak isteyen öğrencilerin üniversite sınavında Türkçe ve Sosyal Bilimler sorularını çözmeleri gerekir. Dolayısı ile bu soruları çözen ve yüksek puan alan kişiler ilahiyat bölümünü tercih edebilirler.
İLAHİYAT FAKÜLTESİ TABAN PUANI VE BAŞARI SIRALAMASI 2021
Aşağıdaki tabloda Hukuk Fakültesi Bölümü bulunan üniversitelerin 2020 yılındaki en düşük sıralama ve taban puanları verilmiştir. İlahiyat Fakültesi Bölümü'nü tercih etmek isteyen adayların sözel puan türünden tercih yapmaları gerekir.
AUZEF'e bağlı olan İlahiyat Programı, iki yıllık açıköğretim ön lisans programıdır. Programın Amacı; İlahiyat alanının temel kaynak ve kavramlarına, alt disiplinlerine ait usul ve esaslara hâkim; edindiği kuramsal birikimi uygun araç ve yöntemlerle uygulamaya aktarabilen ilahiyatçılar yetiştirilmesi.
Özellikle ilahiyat mezunları öğretmen olup olamayacağına dair bilgi almaya çalışmaktadır. Bu doğrultuda formasyon almak suretiyle ilahiyat fakültesi mezunları, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği yapma şansı elde etmek mümkün. Aynı zamanda İmam Hatip Lisesinde meslek derslerine girme şansı bulunuyor.
Dikey Geçiş Olanakları
İlahiyat Önlisans Programından mezun olan öğrencilerin, örgün öğretim ya da açıköğretim lisans programlarının 5. yarıyılından lisans öğrenimine devam edebilmeleri için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavına (DGS) girmeleri gerekmektedir.
AYT'ye girmeyen ve yalnızca TYT oturumuna katılanlar tercih yapabiliyor. Tercihini sadece TYT olarak belirleyenler, TYT puanı ile 2 yıllık önlisans bölümleri üzerinden tercih yapabiliyor. 2 yıl öğrenim süreci bulunan bölümlere sadece TYT'ye girerek tercih yapılabilir.
YKS'DE 250 PUAN ÜSTÜ YAPMAK İÇİN KAÇ NET GEREKİYOR? TYT 16 net iken, AYT en az 41 net üstünde olmalıdır.
İlahiyat Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır? İlahiyat eğitimi, hem 4 yıllık lisans hem de 2 yıllık ön lisans programlarında verilmektedir.
2023 yılı itibari ile 310 kişinin paylaştığı veriler ışığında aylık ortalama Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni maaşları 13490 TL'dir. En düşük Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni maaşı 11400 TL iken, en yüksek Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni maaşı 23170 TL'dir.
İlahiyat mezunları, öğretmenlik, din görevlisi olma, vaizlik, imamlık, yazarlık, araştırmacılık, akademisyenlik, insan hakları savunuculuğu gibi alanlarda çalışabilirler. Ayrıca, farklı alanlarda da iş bulma fırsatları mevcuttur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri