İletilen mesajlar “İletildi” etiketiyle gösterilir. Bu etiket sayesinde arkadaşlarınızdan veya aile üyelerinizden gelen bir mesajın bu kişinin kendisi tarafından mı yazıldığını yoksa orijinal mesajın başkasına mı ait olduğunu görebilirsiniz. Bir mesajı tek seferde en fazla beş sohbete iletebilirsiniz.
Mesajlar, operatörün baz istasyonundan alıcının cihazına başarılı bir şekilde iletildiğinde "iletildi" olarak raporlanır. Bu durum yine de mesajın alıcıya ulaştırıldığını ya da alıcının cihazında doğru bir şekilde görüntülendiğini garanti etmez.
Bir mesaj veya güncelleme beş ya da daha fazla sohbet zinciri aracılığıyla iletilmişse: “Çok kez iletildi” olarak işaretlenir. simgesiyle gösterilir. Tek seferde bir sohbete iletme sınırı vardır.
İlgili 27 soru bulundu
Alıcının telefonu kapalı olsa bile, mesaj alıcının bağlı cihazlarından herhangi birine teslim edildiğinde ikinci onay işareti görüntülenir. Grup sohbetlerinde, ikinci onay işareti tüm üyeler mesajınızı aldığında görünür. Tüm üyeler mesajınızı okuduğunda ise iki mavi onay işareti görüntülenir.
Öğrenci, mesajın gönderilmesi ile birlikte süreli mesaj işaretini seçerek, mesajın alıcı tarafından okunmadan önce silinmesini sağlayabilir.
Telefonunuzdan gönderdiğiniz veya aldığınız mesajların sizdeki kopyalarını silebilirsiniz. Mesajları kendinizden silmeniz, alıcılarınızın sohbetlerini hiçbir şekilde etkilemez. Alıcılar kendinizden sildiğiniz mesajları kendi sohbet ekranlarında görmeye devam eder.
Gönderdiğiniz mesaj bir kullanıcı tarafından tutulursa bildirim alırsınız. Mesaj için tutma işlemini geri almaya karar verirseniz sohbetteki kimse mesajı tekrar tutamaz. Bir mesaj tutulduktan sonra, yaklaşık 30 gün içinde söz konusu mesaj için tutma işlemini geri alabilirsiniz.
Yeni uygulama ile bir mesaj gruplarda ve kişilerle 5'ten fazla kez paylaşılamayacak. Uygulamada bir gruba en fazla 256 kişi dahil edilebiliyor. Bu da artık bir kullanıcının bir mesajı en fazla 1280 kişiye ulaştırabileceği anlamına geliyor. Mesaj sayısı sınırlamadan önce bu sayı 5120'ydi.
Eğer bir kişi sizi Instagram'da engellediyse, bu kişiyle artık doğrudan mesajlaşamazsınız. Mesajlarınıza erişim sağlayamaz ve yeni mesajlar gönderemezsiniz. Ayrıca, engelleyen kişinin size gönderdiği mesajları da göremezsiniz.
1 Menü simgesine dokunarak Mesajlar bölümüne giriş sağlayalım. 2 Sağ üst köşede bulunan Üç nokta simgesine dokunarak Ayarlar bölümüne giriş sağlayın. 3 Diğer ayarlar seçeneğine dokunun. 4 Metin mesajları bölümüne giriş sağladıktan sonra Teslim edildiğinde göster seçeneğini aktif hale getirin.
Alıcı sesli mesajınızı oynatmıştır. Gönderdiğiniz mesajın veya sesli mesajın yanında iki mavi onay işareti, bir mavi mikrofon ya da “Açıldı” etiketi görmüyorsanız: Alıcınız veya siz gizlilik ayarlarından okundu bilgisini devre dışı bırakmış olabilirsiniz.
İlgili kişinin profil fotoğrafında yapılan güncellemeleri göremezsiniz. Sizi engellemiş olan bir kişiye gönderdiğiniz mesajlarda her zaman, “mesaj gönderildi” anlamına gelen tek bir onay işareti gösterilir. “Mesaj teslim edildi” anlamına gelen ikinci onay işareti hiçbir zaman gösterilmez.
Sadece aramaya kapandıysa SMS gelir fakat aranmaya da kapandıysa SMS gelmez.
SMS göndermek için öncelikle cep telefonu üzerinden kısa mesaj servisi bölümüne giriş yapmak gerekir. Daha sonra otomatik olarak telefon numarası eklenir ya da tuşlar vasıtasıyla numara eklenir. Bundan sonra ise mesajı yazmak suretiyle gönder tuşuna basmak yeterlidir.
Hizmetimizi sağlamak için izlediğimiz olağan süreçte WhatsApp, teslim edilen mesajları veya teslim edilen bu mesajlara ait işlem log kayıtlarını saklamaz. Teslim edilmeyen mesajlar 30 gün sonra sunucularımızdan silinir.
Şikayet ettiğiniz kullanıcı veya grup tarafından size gönderilen son beş mesaj WhatsApp'a iletilir. Şikayet ettiğiniz kullanıcı veya gruba haber verilmez. Ayrıca, şikayet ettiğiniz grup veya kullanıcıya ait kimliğin yanı sıra ilgili mesajın gönderilme zamanı ve türüyle (görsel, video, metin vb.)
Güvenliği sağlamak, veri saklama kapasitesini sınırlandırmak ve kullanıcılarımızın gizliliğini korumak amacıyla, 120 gün boyunca hiçbir etkinlik göstermeyen WhatsApp hesapları genellikle silinir.
Öncelikle belirtmek gerekiyor ki, WhatsApp'ta eski mesajları (örneğin; 1 sene önceki mesajlar) geri getirmek mümkün değil.
Bu cihazlarda silinen mesajları kurtarmak için recovery programlarının iki tanesi kullanılabilir. Bu programlar Android Data Recovery ve Coolmuster Android SMS+Contacts Recovery olmaktadır. Bu iki uygulama Android telefonlardan silinen mesajları geri yüklemektedir.
1. Sohbeti açın. 2. Diğer seçenekler > Diğer > Sohbeti dışa aktar'a dokunun.
1. WhatsApp'ı açın ve silmek istediğiniz mesajın bulunduğu sohbete gidin. 2. Silmek istediğiniz mesajı seçip Sil > Herkesten Sil > Tamam'a basın.
Mesajı basılı tutun > menüden Sil'i seçin. Dilerseniz daha fazla mesaj seçerek aynı anda birden çok mesajı silebilirsiniz. Sorulursa menüden Diğer > Sil'i seçin. Sil > Herkesten Sil'e dokunun.
Herkesten sil özelliği sadece mesajı gönderdikten sonraki bir saat içinde kullanılabiliyor. Daha fazla süre geçtiğinde ise WhatsApp mesajın karşı taraftan silinmesine izin vermiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri