Kademe ilerlemesinin onay mercii atamaya yetkili amirdir. Atamaya yetkili amir kademe ilerlemesine ilişkin yetkisini devredebilmektedir. Kademe ilerlemesi kurumlarca her ay toplu onay ile yapılması gerekmektedir. Kadem ilerlemesine hak kazandıkları tarihten geçerli olmak üzere yapılmaktadır.
Kademe ilerlemesi ile ilgili onay mercii atamaya yetkili amirdir. Onay mercileri kademe ilerlemeleri ile ilgili yetkilerini devredebilirler. Kademe ilerlemesine hak kazanamayan memurlar, kurumlarınca her ay alınacak toplu onaylarla belirlenir.
Derece terfisi ise İl milli eğitim kendisi yapıyor.
Her yıl 1 tane kademe ilerlemesi yapılır. 3 yılın sonunda ise 1 derece ilerlenir. Derece dik, kademe ise yandır. Derece ilerlemesi; memurun bulunduğu hizmet sınıfı içinde bir üst dereceye geçmesidir. Memurların derece yükselmesinin şartları DMK m.68'de düzenlenmiştir.
“Kademe ve kademe ilerlemesi: Madde 64- Kademe; derece içinde, görevin önemi veya sorumluluğu artmadan, memurun aylığındaki ilerlemedir. Memurun kademe ilerlemesinin yapılabilmesi için bulunduğu kademede en az bir yıl çalışmış olması ve bulunduğu derecede ilerleyebileceği bir kademenin bulunması şartları aranır.
İlgili 39 soru bulundu
Devlet memurunun bulunduğu derecede kademe ilerlemesi yapması, yürüttüğü görevin önem ve sorumluluğunda değiştirmezken aylık göstergesini ise artırmaktadır.
Son sekiz yıl içinde herhangi bir disiplin cezası almayan memurlara, aylık derecelerinin yükseltilmesinde dikkate alınmak üzere bir kademe ilerlemesi uygulanır.
En yüksek Devlet memuru, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanıdır. En yüksek Devlet memuru olan Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanına, Başbakanlık Müsteşarına, mülga mevzuat hükümlerinde kadrolarına bağlı olarak öngörülmüş mali ve sosyal hak ve yardımlar kapsamındaki ödemeler aynı usul ve esaslar çerçevesinde yapılır.
3.Derece ve kademem hangi şartlarda ve ne kadar ilerler? Genel olarak her bir hizmet yılınıza karşılık bir kademe, her üç hizmet yılınıza karşılık bir derece ilerlemesi yapılır. Bu şekilde yapılan işlemler ile eğitim durumunuza göre yükselebileceğiniz derece ve kademenin son kademesine kadar yükselebilirsiniz.
Madde 64 - Devlet memurunun kademede ilerlemesi için aşağıdaki şartların bulunması lazımdır: A) Bulunduğu kademede en az bir yıl çalışmış olması, B) O yıl içinde olumlu sicil almış bulunması, C) Bulunduğu derecede ilerleyebileceği bir kademenin bulunması.
1) Mevcut derecede 3 sene, kademede ise 1 sene çalışmış olmak, 8 sene boyunca disiplin cezası almamak, Eğer 8 sene boyunca herhangi bir disiplin cezası almazsanız 1 kademe yükselirsiniz. Bir diğer yol ise Devletin çalışanlara olağandışı kanunlar ile hak tanıması ile derece kademenizi yükseltebilirsiniz.
ÜKSEK LİSANS YAPANA BİR KADEME
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu içerisinde yüksek lisans/master yapan öğretmenlere bir kademe ilerlemesi verileceği hüküm altına alınmıştır. Öğretmen görevdeyken yüksek lisans yaparsa bir kademe alır.
Devlet Memurları Kanununun 64'üncü maddesinde yer alan hüküm gereğince, kalkınmada birinci derecede öncelikli yörelere mecburi olarak sürekli görevle atanan memurların, burada geçirdiği her iki yıl için bir kademe verilmektedir.
Kademe ilerlemesinin durdurulması cezası alan memur, bu cezanın uygulanmasından 10 sene sonra atamaya yetkili amire başvurarak, verilmiş olan cezalarının özlük dosyasından silinmesini istenebilir. Kademe ilerlemesinin durdurulması cezasına karşı yüksek disiplin kuruluna itiraz edilebilir.
Tanımı: Fiilin ağırlık derecesine göre memurun, bulunduğu kademede ilerlemesinin 1-3 yıl durdurulmasıdır.
İki yıldan az süreler dikkate alınmaz. Son sekiz yıl içinde herhangi bir disiplin cezası almayan memurlara, aylık derecelerinin yükseltilmesinde dikkate alınmak üzere bir kademe ilerlemesi uygulanır.
657 sayılı Kanuna göre memur ve amir arasında hiyerarşi bulunmaktadır. Dolayısıyla, gerek sözleşmeli personel gerekse 4857 sayılı İş Kanununa tabi bir işçi personelin memur ve amiri arasında bir hiyerarşik kademeye konulması veya bir memurun amiri olması mevzuat hükümlerine aykırıdır.
657 sayılı Kanunun 64. maddesinde yer alan hüküm uyarınca verilen 8 yıl boyunca disiplin cezası almamış olanlara verilen kademe uygulaması, memurun göreve başlama tarihinde verilmelidir.
İdari İşler Başkanı, Türkiye Cumhuriyeti'ndeki 'En yüksek devlet memuru' sıfatını taşımaktadır. İlk başkan eski Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter yardımcısı Metin Kıratlı'dır.
399 sayılı KHK'ye tabi personelin ücret tavanı 2024'ün ilk 6 ayında 32 bin 87 lira 81 kuruşa, ikinci 6 ayda 35 bin 296 lira 59 kuruşa, 2025'in ilk 6 ayında 37 bin 414 lira 39 kuruşa ve ikinci 6 ayda 39 bin 285 lira 11 kuruşa yükseltilecek.
Master derecesini alıp bir kademe ilerlemesinden yararlanan memura, mesleği ile ilgili öğrenim dalında doktora yaptığı takdirde iki kademe ilerlemesi uygulanır.”hükmü yer almaktadır.
Yukarıda yer verilen hüküm ve açıklamalar çerçevesinde; lisans eğitimi üzerine yüksek lisans veya master eğitimini tamlayan devlet memuruna eğitiminin tezli veya tezsiz olmasına bakılmaksızın ilave kademe verilmesi gerekmektedir.
Liseyi bitirenlerin giriş derecesi 13, giriş kademesi 3, yükselebilecek derecesi 3, yükselebilecek kademe son kademedir. Lise dengi mesleki veya teknik öğrenimi bitirenlerin giriş derecesi 12, giriş kademesi 2, yükselebilecek derecesi 3, yükselebilecek kademe son kademedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri