İletişim Uzmanı Ne Demek? İletişim uzmanı; iş yerlerinin belli hedefleri ve kuralları doğrultusunda, tüm iletişim süreçlerini entegre bir şekilde yöneten, şirketler arası anlaşmanın oluşmasını sağlayan kişiye verilen mesleki unvandır.
İletişim uzmanıçalışma alanları şu şekilde sıralanabilir: Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dijital pazarlama sektörü Otomotiv şirketleri.
İyi bir dijital iletişim uzmanı olmak için üniversitede şu bölümlerden biri okunmalıdır: Yeni Medya ve İletişim Bölümü Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Sinema ve Dijital Medya Bölümü
Web sitesini geliştirmek ve hakkında sürekli güncellemelerde bulunmak, aktif sosyal medya kullanımı, yazılı ve görsel basın takibi, röportaj ve basın bülteni süreçlerini yürütmek bu departmanın görevidir. Aynı zamanda tüm bunlarla ilgili düzenli olarak rapor hazırlamaları ve sunmaları gerekmektedir.
İkna etme, müşteri kazanma ve çalışanları yönetme gibi becerilere sahip olması, kurumsal iletişim uzmanının başarıya ulaşmasında kilit role sahiptir. Kurumsal iletişim uzmanları aynı zamanda halkla ilişkiler, pazarlama, reklamcılık ve medya hakkında geniş bir bilgi birikimine sahip olmalıdır.
İlgili 33 soru bulundu
eleman.net verilerine göre, İletişim Uzmanı 2023 yılında ortalama 25.900 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda İletişim Uzmanı , Ocak 2023 yılında ortalama 20.460 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 12.628 TL maaş alıyordu.
İletişimin 5 Anahtarı
Algılarımız, iletişim kazaları, etkin dinleme özelliğimiz, empati kurabilme, sözsüz iletişim, aynalama ve konuşma iletişimin olmazsa olmazları…
Bölüm mezunları, radyo, televizyon ve sinema sektöründe, sunuculuk, spikerlik, muhabirlik, kameramanlık, yapım asistanlığı, yönetmenlik, ses teknisyenliği, senaristlik ve metin yazarlığı gibi çeşitli pozisyonlarda çalışabilmektedir.
İletişim Uzmanı Ne Demek? İletişim uzmanı; iş yerlerinin belli hedefleri ve kuralları doğrultusunda, tüm iletişim süreçlerini entegre bir şekilde yöneten, şirketler arası anlaşmanın oluşmasını sağlayan kişiye verilen mesleki unvandır.
Bu kişiler, iletişim stratejileri, medya planlaması, pazarlama, reklamcılık, halkla ilişkiler, sosyal medya yönetimi, kültürler arası iletişim gibi konularda uzmanlaşmış kişilerdir. Ayrıca, akademik kariyer yaparak araştırma ve öğretim faaliyetlerinde bulunabilirler.
İletişim Bilimleri Bölümü mezunları maaş aralığı 4500 TL ile 6000 TL arasında değişmektedir. Bir senelik deneyime sahip bir iletişim uzmanı 4500 TL maaş alırken iki yıl deneyimli bir uzman 5000 TL, üç yıl deneyimli bir uzman 5500 TL, dört yıl deneyimli bir uzman ise 6000 TL maaş almaktadır.
Mezunlar, kamu veya özel radyo ve televizyon kuruluşlarında kameraman, yönetmen, yapımcı, metin yazarı, editör olarak görev alabilecekleri gibi kurumsal firmaların iletişim departmanlarında da çalışabilirler. Ayrıca bölüm mezunlarının; gazete, reklam ve dergicilik sektöründe de görev almaları mümkündür.
Yeni Medya ve İletişim Bölümüne 2020 ÖSYM tercih ve yerleştirme kılavuzunda yer alan bilgilere göre SÖZEL puan türüyle öğrenci alınmaktadır.
2023 yılı itibari ile 98 kişinin paylaştığı veriler ışığında aylık ortalama Kurumsal İletişim Sorumlusu maaşları 15090 TL'dir. En düşük Kurumsal İletişim Sorumlusu maaşı 12070 TL iken, en yüksek Kurumsal İletişim Sorumlusu maaşı 25000 TL'dir.
Ürün ve hizmetlerin tanıtımından ve müşteri işlemlerinin gerçekleştirilmesinden sorumludur. Müşteri memnuniyeti odaklı çalışır. Müşteri ihtiyacını doğru analiz ederek en uygun teklifleri sunar ve ihtiyaca yönelik doğru yönlendirmelerde bulunur (teknik konular, kampanya, ürün v.b).
En az dört yıllık lisans eğitimi veren ilgili fakültelerin psikoloji, antropoloji, sosyoloji, sosyal antropoloji, halkbilim, insan ve toplum bilimleri bölümlerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak.
Kurumsal iletişim uzmanı olmak için üniversitelerin 4 yıllık lisans eğitimi veren Sosyal Bilimler ya da İletişim Fakültelerinden mezunu olmak gerekir. Yabancı dilin önemli olduğu bu pozisyonda çalışmak için ayrıca yabancı dil eğitimi de alınmalıdır.
Firmanın halkla ilişkiler ve medya gibi iletişim faaliyetlerini yürüten kişilere medya uzmanı denir. Hedef kitleye ulaşmayı sağlayan medya uzmanı, firmanın tanınırlığını arttırmak için de gerekli faaliyetleri yürütür.
Kurumsal iletişim uzmanları, üniversitelerin iletişim fakülteleri, sosyal bilimler fakültesi veya dengi bölümlerinden mezun olmak gerekir. Halkla İlişkiler Bölümü kurumsal iletişim uzmanı arayışındaki kurumların en çok tercih ettiği bölümler arasındadır.
Türkiye'de yalnızca 3 üniversitede 5 farklı seçenekle eğitimi verilmekte olan yalnızca Sözel puan türünden kabul görmektedir.
Halkla İlişkiler Sorumlusu, bir kurum ve kamuoyu arasındaki iletişim hatlarını oluşturma ve sürdürme ile görevlidir. Şirketlerin halkla ilişkiler faaliyetlerini düzenler, medya ve kamu ile etkin iletişim sağlar. Markanın mesajını, basılı yayınlar, web siteleri, televizyon veya radyo programları aracılığıyla iletir.
İletişim Tasarımı mezunları maaş aralığı 4500 TL ile 6000 TL arasında değişmektedir. Bir senelik deneyime sahip bir iletişim tasarımı uzmanı 4500 TL maaş alırken iki yıl deneyimli bir uzman 5000 TL, üç yıl deneyimli bir kurumsal iletişim uzmanı ise 6000 TL maaş almaktadır.
Sağlıklı iletişim kurmanın temel doğruları vardır bunlar:
Kabul etmek ve saygılı olmak. Empatik olmak. Tutarlı olmak.
Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğüne göre iletişim, duygu ve düşüncelerin, akla uygun şekilde başkalarına aktarılması, bildirim ve haberleşme olarak tanımlanmaktadır. Buna ek olarak iletişimle ilgili diğer tanımlar aşağıdaki gibi sıralanabilir. İletişim bir organizmanın bir uyarıcıyla gösterdiği ayırıcı tepkidir.
Bilinen başlıca üç iletişim yöntemi vardır ve bunlar yazılı, sözlü ve sözsüz iletişimdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri