Devlet memurlarının bulundukları yerden başka bir yere naklen atamalarının gerçekleştirilmesinde yolluk ücreti söz konusudur. Ancak ilk defa atamalarda yolluk ödemesi yapılmamaktadır.
Buna göre 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4 üncü maddesinin (B) bendine göre istihdam edilen sözleşmeli personelin yer değiştirme suretiyle atanması halinde 6245 sayılı Harcırah Kanununa göre sürekli görev yolluğu ödenmesi gerekmektedir.
Normal koşullarda devlet memurlarının bir yerden başka bir yere atanmaları halinde harcırah almaları söz konusudur. Ancak ilk defa atamalarda harcırah ödenmez.
Yukarıda bahsedilen genel ve özel düzenlemelerin, Danıştay 2. Dairesi' nin 2011 yılında verdiği bir karar ile yürütmesi durdurulmuştur. Böylece artık sözleşmeli personel de diğer personel gibi sürekli görev yolluğu alabilecektir.
Yolluk, yapılan bir seyahat sırasında, yeme, içme, konaklama gibi masrafların karşılanması için ödenen ücrettir. Genellikle milli eğitim çalışanları, din görevlileri, öğretmenler ve kamu çalışanlarına seyahatleri sırasında yolluk verilir.
İlgili 42 soru bulundu
ÖZETLE: Sözleşmeli öğretmene yolluk ücreti ödenir. Öğretmen idareden talep eder. İdare talebini olumlu görürse sözleşmeli öğretmene sürekli görev yolluğu ödenir. İdare yolluk talebine olumsuz yanıt verirse mahkeme yoluyla yolluk ücreti ödenir.
6245 sayılı Harcırah Kanunu hükümleri çerçevesinde ilk defa veya yeniden atanan memurlara harcırah ödenmemektedir. Ancak, başka kurumlarda memur olarak görev yapmakta iken KPSS sonuçlarına göre aday memur olarak naklen atananlar ikametgah mahalli dışına atanmışlarsa harcırah alabilirler.
İnternet kanalıyla SGK işe giriş bildirgesi doldurulur. (Memurlar için 10 gün içinde, sözleşmeli personel göreve başladığı gün veya bir gün önce düzenlenir) Atama onayı, maaş nakil ilmühaberi banka hesap numarası, göreve başlama yazısı ile birlikte, maaşı yapılmak üzere Tahakkuk Bürosuna gönderilir.
Gündelik*%5*Km
2-Memurun eşi de memur ve aynı yere tayini çıkmışsa Km tazminatı memur için %5 eşi için ise oran %2,5 olarak hesaplanır.
Harcırah; asıl görevli bulundukları yerden başka yerlere geçici veya sürekli görevle naklen atanan memur ve hizmetlilere görevlendirildikleri yerlerde veya yeni görev yerlerine taşınmalarından dolayı yapacakları ek masraflara karşılık olarak yapılan ödemelerdir.
göreve başladığı tarihten ayın 14'üne (dahil) kadar maaşını çalışıp hak eder. Göreve başladığı tarihten sonra aybaşında (15'inde) maaşı peşin ödenir. (657 S. DMK-Madde 164) (Ücretsiz izin dönüşü göreve başlayan personel için de aynı işlem uygulanır.)
Yani hesaplamalar günümüze göre yapılmış. İlk ay çift maaş müjdesi! Yeni atanacak öğretmenlerimiz bunun yanı sıra bir maaş ikramiyeyle başlıyorlar. Atandıkları günden itibaren ayın 15'ine kadar geçen süredeki maaş + 1 maaş ikramiye hesaplara yatacak.
01.01.2023-31.12.2023 tarihleri arası Yurtiçi gündelik yolluk miktarları: Ek göstergesi 8000 ve daha yüksek olan kadrolarda bulunanlar 236,00. Ek göstergesi 6400 (dahil) - 8000 (hariç) olan kadrolarda bulunanlar 220,00. Ek göstergesi 3600 (dahil) - 6400 (hariç) olan kadrolarda bulunanlar 212,00.
Öte yandan, konuya ilişkin olarak Sayıştay Temyiz Kurulu tarafından verilen bir kararda (24.3.1989 tarihli ve D.21638, T.21749 sayılı Karar), naklen atanan memurun harcırahının yeni kurumu tarafından ödenmesi yönünde hüküm tesis etmiştir.
Sözleşmeli personele yolluk ödenmemesi halinde idari yargıda iptal davası açarak tarafınıza yolluk ödenmesini sağlanabilmektedir. Bu tür davaların duruşmasız olarak takip edilmesi Türkiye'nin her yerindeki yolluk talebinize ilişkin dava takibi mümkündür.
– Harcırah verilmesini gerektiren olay sırasında evlilik bağıyla bağlı olduğu eşi, – . Bakmakla yükümlü olduğu usul ve füruu ile erkek ve kız kardeşlerini ifade eder. – Kan bağı olmayanlara (evlatlık, üvey evlat, kayın valide, kayın ata gibi) harcırah ödenmez.
Maliye Bakanlığı da 18.09.2009 tarihli ve 12697 sayılı mütalaasında; ev eşyasını fiilen taşımayan memurlara harcırah ödenemeyeceği yönünde görüş bildirmiştir.
Ayrılırken alabilirsin. Ama ayrılırken yollugunu yaptırmadin diyelim, gittiğin yerden de alabilirsin.
Eğer bir personelin atanması/tayini/ görevlendirilmesi memuriyet mahalli içinde kalırsa yolluk ödemesi yapılmamakta, memuriyet mahalli dışına olursa yolluk ödemesi yapılmaktadır.
Memurların ilk maaşı her zaman peşin ödenir. bu yüzden memurlar ilk atandıklarında çift maaş alırlar..
İşe Başlamama Halinde Yapılacak İşlem
Bir göreve ilk defa veya yeniden atananlardan belge ile ispatı mümkün zorlayıcı sebepler olmaksızın 62'nci maddedeki süre içinde işe başlamayanların atanmaları iptal edilir ve bunlar 1 yıl süreyle Devlet memuru olarak istihdam edilemezler.
Devlet Memurları Kanunu'nun 94. maddesinde, memurluktan genel bir çekilmiş sayılma hali düzenlenmiştir: “Mezuniyetsiz veya kurumlarınca kabul edilen mazereti olmaksızın görevin terk edilmesi ve bu terkin kesintisiz 10 gün devam etmesi halinde, yazılı müracaat şartı aranmaksızın, çekilme isteğinde bulunulmuş sayılır.”
Aday Memur Maaşı
Yani aday memur normal memur ile aynı maaşı alır. Herhangi bir görevde aday olarak işe başlayanlar, girecekleri derecenin kazanılmış hak aylığını görev aylığı olarak alırlar.
İl içinde tayini çıkan öğretmenlere sürekli görev yolluğu almaya hak kazanmaları halinde ilişik kestikten sonra hemen(1-2 iş günü içinde) yolluk ödemesi yapılır.
ilk defa memur olarak atananlara yolluk ödemeleri 2004 yılından itibaren kaldırılmıştr..!!
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri