İlkbahar meyveleri: çilek, yeşil erik, elma, çağla. İlkbahar sebzeleri: bakla, bezelye, enginar, ıspanak, kuşkonmaz, marul, semizotu, havuç. C vitamini içeriği oldukça yüksektir.
Bahar aylarında yetişen enginar, pancar, kuşkonmaz, brokoli, karnabahar, pırasa gibi sebzeler, lezzetleri kadar besin değerleriyle de bilinir. Bahar sebzeleri özellikle sindirim ve bağışıklık sistemini güçlendirmede büyük önem taşır. Bunlar içerisinde enginarın karaciğere sağladığı faydaları ise bilmeyen yoktur.
Patates, fasulye, bakla, bezelye, kabak, patlıcan, sivri biber, domates, salatalık, kuzu ıspanak, semizotu, rezene, marul, üzüm yaprağı, taze soğan, taze sarımsak, dereotu, dolmalık biber. Kereviz, lahana, Brüksel lahanası, brokoli, havuç, pırasa, ıspanak, pazı, kara turp, kırmızı turp.
İlgili 18 soru bulundu
İşte mutfaklarınızı şenlendirecek nisan ayı sebze ve meyveleri: Nisan ayı sebzeleri: Enginar, kuşkonmaz, bezelye, bakla, madımak otu, semizotu, taze sarımsak, havuç, şalgam, pancar, taze soğan, marul, dereotu, taze kekik, roka, biberiye, nane, maydanoz, tere.
Bahar mevsiminin lezzetli meyvelerini çok özledik. En başta da sadece bir ay tüketebileceğimiz çağlayı. Nisan ayında baharın gelişiyle birlikte tüketilmesi gereken meyveler şunlardır; limon, can eriği, çilek ve çağla…
Portakal ağaçları genellikle ilkbaharda çiçek açar.
Sonbahar mevsiminde iseniz sebze olarak mantar, ıspanak, pırasa, mısır, havuç, kıvırcık ve yeşillikler, turplar, dolmalık biber, kapya biber, kereviz, brokoli, ıspanak, pazıyı tüketebilirsiniz.
Ülkemizde çıkan yaz sebzeleri; sivri biber, taze fasulye, dolmalık biber, salatalık, patlıcan, domates, enginar, kabak, semizotu, börülce ve bamya.
Bunun için sadece kumaşları ve mevsim koşullarını tanınmalıdır. İlkbaharda giyilecek kıyafetler ne çok kalın ne de çok ince ve geçirgen olmalıdır. Hafif ceketler, midi etekler, trençkotlar, oversize hırkalar ve bol tişörtler bu mevsimin favorilerinden sadece birkaçıdır.
2) Çilek. Yaz mevsiminin habercisi olan çilek, nisan ayı geldiğinde yavaştan kendini gösterir. Henüz bu süreçte tam tadını veremese de çeşitli tatlılarda kullanmak üzere çilek satın alınabilir.
Mart ayında tüketilmesi gereken sebzeler: Kereviz, pancar, pırasa, karnabahar, ıspanak, enginar, kuşkonmaz, bakla, pazı, havuç ve şalgam. Mart ayında tüketilmesi gereken yeşillikler: Marul, roka, biberiye, nane, maydanoz ve tere. Mart ayında tüketilmesi gereken meyveler: Portakal, elma, yerli muz ve limon.
Mayıs ayı meyvelerinin çilek ve yeşil erik olduğu pek çok kişi tarafından bilinmektedir. Bu meyvelere ek olarak Mayıs ayında çağla, karadut, dut ve yenidünya (malta eriği) yetişmektedir. Meyvelerin olgunlaşmış hallerinin tüketilmesi, bol su ile yıkanması, vitaminleri ölmeden bitirilmesi gerekir.
Kabak hangi ayda yenir? Kabak yaz mevsiminin tüm aylarında yenebilecek bir sebzedir. Hazirandan eylül sonlarına kadar doğal yetiştirilen kabakları tüketmeniz mümkündür. Ancak kış aylarında da birçok tezgahta kabak bulabilme imkanı vardır.
Peki Havuç? Sıkça sorulan “Havuç meyve mi sebze mi?” sorusuna da bir yanıt bulalım. Köklü bir besin olduğu için havuç kök sebze grubuna girmektedir.
Domates yılın tüm aylarında tüketilen bir sebzedir. Yaz aylarında açık tarlalarda yetiştirilen domates kış aylarında da korunaklı alanlarda yetiştirilebildiği için kış aylarında da domates tüketilebilir.
Barbunyalar oturak çeşitler olup, büyük çoğunluğu kırmızı çeşitler olmak üzere beyaz çeşitler yazlık ve güzlük olmak üzere iki dönemde ekim yapılmaktadır. Mayıs ayında başlayan tohum ekimi ile birlikte ekim ortasına kadar barbunya hasadı devam etmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri