Okula Geç Kalma Derse geç kalınması durumunda ilk dersin ilk 10 dakikasından sonra, ilk derse girmeyenlerle ilk derse girdiği hâlde arada bir veya daha fazla derse girmeyen veya geç gelen öğrencilerin devamsızlığı yarım gün sayılır. Yine her 5 defa geç kalan öğrenci yarım gün yok yazılır.
MEB'in yönetmeliğine göre okula gelmeyen, bir derse girdiği hâlde bir veya daha fazla derse özürsüz olarak girmeyen öğrencinin durumunu ders öğretmeni okul yönetimine, okul yönetimi ise velisine ivedilikle bildirir. Okula gelmeyen öğrencinin devamsızlığı tam gün, diğerleri yarım gün sayılır.
OKULA VE DERSE GEÇ KALMA –OKULA KABUL : Geç gelme birinci ders saati için belirlenen 5 dakikalık süre ile sınırlıdır. Bu sürenin dışındaki geç gelmeler devamsızlıktan sayılır. Öğretmenler kurulumuzca birinci ders saatinin ilk 5 dakikası geç kalma süresi (Bu süre öğrenciler için bir hak değildir.
Günlük toplam ders saatinin 2/3 ü ve daha fazlasına gelmeyenlerin devamsızlığı bir gün, diğer devamsızlıklar ise yarım gün sayılır. Ara derslere girmemek ve yok yazılmak disiplin suçudur.
MADDE 35- (1) Geç gelme birinci ders saati için belirlenen süre ile sınırlıdır. Bu sürenin dışındaki geç gelmeler devamsızlıktan sayılır. NOT: ÖĞRETMENLER KURULUNDA ALINAN KARAR GEREĞİ GEÇ GELEN ÖĞRENCİ DERSE GİRMEDEN ÖNCE “DERSE KABUL KÂĞIDI” ALARAK SINIFA GİDECEKTİR.
İlgili 16 soru bulundu
İKİNCİ BÖLÜM. (1) (Değişik:RG-16/9/2017-30182) Geç gelme birinci ders saati için belirlenen süre ile sınırlıdır. Ancak her beş defa geç kalma yarım gün devamsızlıktan sayılır. Bu sürenin dışındaki geç gelmeler devamsızlıktan sayılır.
Örneğin, bir okulun birinci ders saati 45 dakika ise, öğrenci ilk derse 45 dakika geç girerse, bu geç kalma devamsızlıktan sayılır, ancak yarım gün sayılmaz. Ancak öğrenci ilk derse 5 defa 45 dakika geç girerse, bu geç kalmalar yarım gün devamsızlıktan sayılır.
(1) Geç gelme birinci ders saati için belirlenen süre ile sınırlıdır. Ancak her beş defa geç kalma yarım gün devamsızlıktan sayılır. Bu sürenin dışındaki geç gelmeler devamsızlıktan sayılır.
Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplam 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilecek.
Yok yazılırsınız kardeşim yok yazılırsınız devamsızlıgınıza işler hatta sınıfça disipline bile gidebilirsiniz. eğer sınıfta 1 kişi bile yoksa hoca deftere ders işledim diye geçiremez. ondan dolayı dersi telafi amaçlı yazın ''hangi derslerde öyle bir durum olmuşsa'' derse gidersiniz.
☑ Birinci ders saatine on dakikadan fazla geç kalan öğrenciler ilk derse alınmaz. Mazeretsiz bu sürenin dışındaki geç gelmeler devamsızlıktan sayılır. ☑ Okul başlangıç saatinden sonra ilk on dakika içerisinde geç kalan öğrenci, ilgili müdür yardımcısı ofisine gider, “Derse Kabul Kâğıdı” alır ve dersliğe gider.
Bunların sonucunda yorulma, bazı durumlar sonucu teneffüs saatleri dışında da görevin uzaması vb... durumlar olabilir. Nöbet bölgesinde son öğretmen de derse girmeden görev yerimi terk edememe durumuna da ek olarak her derse 5-10 dakika arası derse geç girmeyi normal olarak görenler vardır.
Geç Kalma: Derse ilk 15 dk. geç kalan öğrenci, ilgili Müdür Yardımcısına gider ve “Derse Kabul Kâğıdı” alarak sınıfına gider. Bu kâğıdı alan öğrencinin numarasının yanına “Yoklama Fişinde”, ders öğretmeni tarafından G (geç) yazılır ve bu kâğıt “Yoklama Fişine” iliştirilir.
Saat 08.00'ten sonra gelen öğrencilerimiz “geç kağıdı'' ile derse alınır. (b) Ortaöğretim Kurum Yönetmeliği Madde 35 (1) istinaden “her beş defa geç kalma yarım gün devamsızlıktan sayılır”. (c) Saat 08.20'den sonra gelen öğrenciler yarım gün devamsız sayılır.
İlkokulda Milli Eğitim Bakanlığı devamsızlık konusunda bir gün sınırı koymamıştır. Tabi ki bu öğrencinin devamsızlık hakkı sınırsız demek değildir. Yani 1.sınıfta, 2.sınıfta, 3.sınıfta, 4.sınıfta devamsızlık hakkı yoktur. Öğrenciler uzun süre okula gelmezse okul idaresi duruma hemen müdahale etmektedir.
C: Yarım Gün Devamsızlıklar Silinirmi? Evet .
Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplam 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilecek.
Madde 56 – (Değişik: 23/1/2008-5728/282 md.) Muhtarlıkça veya mülkî amirce yapılan tebliğe rağmen çocuğunu okula göndermeyen veli veya vasiye okul idaresince tespit edilen çocuğun okula devam etmediği beher gün için onbeş Türk Lirası idarî para cezası verilir.
Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre birinci dönemde yapılan devamsızlık süresi, ikinci dönemde sıfırlanmaz tüm sene boyunca devam eder.
Uygulamalı derslerde ise %20lik kısmı 3 hafta yapmakta ve 3 haftadan fazla devamsızlık yapan öğrencinin dersten devamsızlıktan kalmasına neden olur.
Devamsızlık nedeniyle başarısız sayılan ve öğrenim hakkı bulunan öğrenciler takip eden öğretim yılında okula devam ettirilir. Öğrenim hakkı bulunmayanlar ise okulla ilişikleri kesilerek Açık Öğretim Lisesi veya Mesleki Açık Öğretim Lisesine gönderilir.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin açıkladı: Devamsızlıkta af yok!
5 defa geç kalma "yarım gün devamsızlık" demek
Yönetmelikte, öğrencilerin okula geç kalmayı alışkanlık haline getirmelerini önlemek amacıyla da değişikliğe gidildi. Geç gelme, birinci ders saati için belirlenen süreyle sınırlanacak. Her 5 defa geç kalma, yarım gün devamsızlık olarak yazılacak.
gününü takip eden en geç 5 iş günü içinde okul yönetimine velisi tarafından verilir ve e-Okul sistemine işlenir. Zorunlu hallerde özür belgesinin teslim süresi okul yönetimince 20 iş gününü aşmamak üzere uzatılabilir.
Devamsızlık nedeniyle başarısız sayılan ve öğrenim hakkı bulunan öğrenciler derslere devam edemez ve bir sonraki eğitim ve öğretim yılında okula devam ettirilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri