Kot pantolon, tişört, mini etek, spor ayakkabı yerine daha resmi ve iş ciddiyetini yansıtan pantolon, etek, ceket, kravat, ayakkabı ve fular kullanmayı tercih edin. Giysilerinizin temiz, ütülü ve düzgün olmasına dikkat edin.
Genel olarak, iş görüşmesi kombini için beyaz, siyah, gri, bordo ve mavi gibi renklerin tercih edilmesi önerilir. Bu renkler profesyonel bir algı oluşturmanızda size yardımcı olur ve işverenin tamamen size odaklanmasını sağlar.
Kadınlar: Etek/ceket ya da pantolon/ceket tercih etmeniz şık bir görünüm elde etmenizi sağlar. Pantolon ve ceketin içine dar kesim bir gömlek ya da trikolar ya da kazaklar tercih edebilirsiniz. Gömleğin üzerine de bisiklet yaka ya da 'V' yaka triko kazaklar tercih edebilirsiniz.
Saç Bakım konusunda 808 cevap paylaştı. Genelde derli toplu saçlar daha ideal. Saç baş dağınık iş görüşmesine gidilmez. Topuz, at kuyruğu, yarım toplu, örgü modelleri ideal.
İş görüşmesine/Mülakata Giderken Ne Giyilmeli? Tişört ve kot pantolon: İyi bir fikir değil. Eğer işletmede çalışan birinde bir tüyo almadıysanız (örneğin kot pantolon giymek sorun değil) kesinlikle giymeyin. İşe alım uzmanı çok rahat ve neşeli biri olsa da kot pantolon giymek iyi bir fikir değil.
İlgili 44 soru bulundu
Mülakatta kendini tanıtma sırasında, kendinizden kısaca ve net bir şekilde bahsettikten (kaç yaşında olduğunuz, hangi üniversite ve hangi bölümden ne zaman mezun olduğunuz, nerede oturduğunuz gibi) sonra ne tür pozisyon için başvurduğunuzu, kariyer hedeflerinizi, deneyimlerinizden bahsedebilirsiniz.
İlk iş günü akla gelen en iyi renk mavidir. Çünkü mavi güven verir. İlk iş günü özellikle mavi giyilmesi iş verene kararlığı ve bağlılığı ifade edecektir. Belli bir çizgide hareket ederek giyilecek kıyafetler vardır.
Mülakat yerine kesinlikle geç veya çok erken gidilmemelidir. Çoğu şirket, mülakata giren adayların birbirini görmesini istemez. Bu nedenle mülakat zamanından 10-15 dakika kadar önce gidilmesi uygundur.
EVET: Ellerinizi görünür bir yere koyun.
Mülakat stresinden dolayı ellerimizi nasıl konumlandıracağımızı bilemeyebiliriz. Bu sebeple ellerinizi masanın üzerinde tutmak, hareketlerinizi kontrol etmek açısından işe yarayacaktır. Ayrıca tutkunuzu karşı tarafa geçirmek için ellerinizi kullanmaktan çekinmeyin.
Görüşmede dik bir şekilde oturarak, karşı tarafla sürekli ve rahatsız edici olmamak kaydıyla göz teması kurulmalıdır. Geriye yaslanarak, ayak ayak üstüne atarak, kolları birleştirerek oturmak olumsuz izlenim bırakabilir. Genelde adaylar mülakat stresinden dolayı ellerini nasıl konumlandıracaklarını bilemezler.
Oje ve el bakımına gelirsek, uçuk pembe ya da rakı beyazı denilen french tabanı rengini kullanmanızı tavsiye ederiz. Kırmızı, siyah, rengarenk, taşlı, süslü ojeler iş görüşmelerinde hoş karşılanmayacaktır.
Stajyer olmak için başvursanız dahi, kot pantolon ya da tişört gibi parçalar seçmeyin. Kumaş bir pantolon, şık bir bluz, gömlek ya da hırka edinin ve bunları tercih edin. Mülakatı ciddiye aldığınızı yansıtın.
Kot pantolon, tişört, mini etek, spor ayakkabı yerine daha resmi ve iş ciddiyetini yansıtan pantolon, etek, ceket, kravat, ayakkabı ve fular kullanmayı tercih edin. Giysilerinizin temiz, ütülü ve düzgün olmasına dikkat edin.
1-Yöneticinize daima saygılı hitap edin. Ona taşıdığı ünvana göre, “sayın müdürüm”, “sayın başkanım”, “sayın kaymakamım” ve “sayın valim” deyin veya “efendim” diye hitap ederek söze başlayın.
Mülakat esnasında maaş beklentinizin sorulmasını bekliyorsanız, ilk olarak görüşme yaptığınız kişiye pozisyonla ilgili daha fazla bilgi almak istediğinizi söyleyin. Mülakatlardan sonra iş size teklif edildiğinde ise artık maaş hakkında daha açık bir şekilde rahatlıkla konuşabilirsiniz.
oturmamalı, eğer oturmak gerekiyorsa "izin" istenmelidir. Resmî ortamda (makamda/toplantıda vb.) amir gelince, hanım memurlar dahil, ayağa kalkılır.
3- Mülakatta Ne Diye Hitap Edilir? Mülakat esnasında, yetkiliye karşı saygılı davranmak ve lakayit bir tavır sergilememek son derece önemlidir. Yetkiliye hitap ederken “efendim” şeklinde hitap etmek uygun bir davranıştır.
- İşe alım uzmanı, size soru sormayı bırakıp şirketi övmeye başladıysa bu sizi işe almak istediklerine dair bir işaret olabilir. - Özel hayatınıza, ailenize, hobilerinize dair daha detaylı sorular sorulmaya başlanması olumlu bir işarettir. Size CV'de yazılanların ötesinde bir ilgi duyulduğunu gösterir.
''Neden bizi tercih ettiniz?'' sorusuna cevap:
Hem kendi deneyimimi aktarabileceğim hem de kariyerime iyi bir başlangıç yapabileceğim gelişime açık bir şirkette iş hayatıma başlamak istiyorum. Bu şirketin ve bu pozisyonun benim kariyer hedeflerime en uygun seçenek olacağını düşünüyorum.''
Lacivert: Uyum ve başarı rengi. Sakin ve dingin olma duygularını pekiştirir. Sonsuzluk, otorite ve verimliliği ifade eder.
Turuncu rengin tüm tonlarından uzak durmalısınız
CareerBuilder'ın 2013 yılında 2.099 işe alım yöneticisiyle yaptığı görüşmelerden çıkan rapora göre, turuncu renkte kıyafetler, bir iş görüşmesinde en çok uzak durulması gereken seçimlerdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri