Kredi çekebilmek için en az 3 aydır sigortalı bir işte çalışıyor olma şartı bulunur. 3 ay şartı sebebiyle 4 ay sigortalı çalışan birisinin de kredi başvurusunun onaylanması mümkündür. 4 aydır sigortalı olarak çalışan ve sigorta primleri düzenli ödenen birisi taşıt, konut ve ihtiyaç kredisi çekebilir.
Kişinin SGK kaydının olması banka için önemli. Bu durumda yine en az 3 ila 6 ay arasında primi yatmış çalışan gerekli başvuruyu yapabilir. Bunun yanı sıra kredi notunun da yüksek olması avantaj.
Genel olarak bankalar, gelir belgesi olmadan 10 bin TL'ye kadar kredi imkânı sunabiliyorlar.
Kredi tutarı 100.000 TL üzerinde olan krediler için vade 12 ay ile, 50.000 TL – 100.000 TL'ye kadar (100.000 TL dahil) olan krediler için vade 24 ay ile sınırlı olup 50.000 TL ve altındaki kredilerde azami 36 ay olarak uygulanmaktadır.
Maaş müşterisi iseniz indirimli faiz oranları ile ihtiyaç kredisi, taşıt kredisi ve konut Kredisi kampanyalarından faydalanabilir, başvuru ve değerlendirmede aşamasında da kolaylıklardan yararlanabilirsiniz.
İlgili 35 soru bulundu
5000 TL maaş alan bir işçi ya da memur, maaşının %70'lik seviyesi kadar aylık kredi taksiti ödeyebilmektedir. Bu da aylık olarak 3.500 TL yapmaktadır. Güncel faiz miktarları ile toplam kredi miktarı 5000 TL kazanan biri amacıyla ortalama olarak banka kredisi 190 bin TL ile 220 bin TL arasında değişmektedir.
Maaş beyan edilen durumlarda aylık ve yıllık gelir ortalamanız esas alınacak ve buna göre ilk defa kredi kartı başvurusunda bulunanlar için ilk yıl için maaşın iki katı olacak. Daha sonraki yıllarda ise en fazla maaşın dört katına kadar artırılabilecek.
Ne kadar ihtiyaç kredisi çekebilirim? Çekebileceğiniz maksimum ihtiyaç kredisi tutarı yasalarla sınırlandırılmıştır. Buna göre aylık taksit ödemeleriniz, belgelenebilir aylık gelirinizin %50'sini geçemez. Yüzde elliye kadar olan kısım için kredi kullanmanız mümkün.
1100 - 1499 puan aralığı: Az risk grubuna sahiptir. Büyük olasılıkla kredi alabilir. Ancak, kefil istenebilir. 1500 - 1699 puan aralığı: Kredi alma ihtimali yüksek bir gruptur.
Kredi Alma Durumu
KKB puanı 0 ile 1099 arasında olanların kredi alma ihtimali ise neredeyse yoktur. Bankaların en çok tereddütte kaldığı grup ise 1100-1499 arası puana sahip az riskli olarak görülen tüketicilerdir.
Bireysel ya da diğer adıyla tüketici kredisi başvurunuz kredi notunuzun düşük olması ya da gelirinizin kredi borcunu ödemeye müsait olmaması durumunda reddedilir. Hatta bazı durumlarda kredi notunuz yüksek olsa bile size kredi çıkmayabilir.
Konut sahibi olmak için kredi çekmek isteyen kişilerin en az 3 ay sigortalı olmaları gerekmektedir.
Aylık 3.500 TL maaş alan bir çalışan kaç TL konut, taşıt ve ihtiyaç kredisi çeker? Maaşı 3500 TL olan bir kişinin kredi taksit ödemeleri en fazla 1750 TL olmaktadır. 1750 TL taksitle 48 ay vadeli kredi alan bir kişi 84 bin TL'ye kadar kredi alabilmektedir.
Aynı anda kredi çekilebilecek banka sayısı ile ilgili yasal bir sınır yoktur.
Böyle bir durumda kredi başvurusu olumsuz sonuçlanan kişiler, banka dışında kredi veren kurumları araştırır. Genellikle günümüzde en güvenilir kredi alma yöntemi bankalardan geçer. Ancak bankalara yaptığınız başvurular olumsuz sonuçlanıyorsa, komisyon ile kredi veren kuruluşlara başvurabilirsiniz.
Kredi notunuz yükseldikçe finans kurumlarındaki prestijiniz artar. Her finans kurumunda farklılık gösterebilmekle beraber yaklaşık olarak; “0-699 en riskli, 700-1099 orta riskli, 1100-1499 az riskli, 1500-1699 iyi, 1700-1900 çok iyi” şeklinde gruplama yapılabilir.
Kredi Notu 1 Ayda Kaç Puan Yükselir? Kredi notunuzu ayda en az 100-150 puan artırmanız mümkün.
Bu sisteme göre kredi kullanma olasılığınızın en düşük olduğu aralık 0 ile 699 puan aralığıdır. Kefil ve ipotek göstererek kredi kullanımı mümkün olan puan aralığı ise 700 ile 1099'dur. 1100 - 1499 puan aralığı daha az risklidir. İhtiyaç kredisi kullanabilirler.
Ancak bir genelleme yaparsak, bankaların çoğunluğunda uygulanan formül, “aylık net gelir /2”dir. Bu formül ile kişinin ödeyebileceği en yüksek kredi taksit tutarı hesaplanıyor. Örneğin en düşük asgari ücret ile maaş alan ve kredi borcu olmayan bir kişi, 11.402 TL/2 = 5.701 TL aylık kredi taksiti ödeyebilir.
Böylelikle kredi limitinin yükselmesi ya da farklı bankalardan aynı zaman zarfında kredi çekebilme gibi bir durumun gelişmesi söz konusu olabiliyor. Bu noktada herhangi bir yasal kısıtlamanın olmaması sebebiyle rahatlıkla bu yönde bir başvuru işlemi gerçekleştirilebiliyor.
Kredi notu sorgulama işlemini Findeks üzerinden yapmak mümkün. Findeks üzerinden kredi notuna risk raporunu alarak ya da sadece kredi notu sorgusu yaparak ulaşılabilir. Alınacak risk raporu ile hâlen aktif ve son 5 yıl içerisinde kapanmış olan kredilere ilişkin ödeme geçmişi tek bir raporda görebilir.
Kredi kartında uygulandığı gibi kredi miktarı da bu şekilde uygulamalar mevcuttur. Bankalar tarafından kredi miktarının belirlenmesi ise yine maaş ile doğru orantılıdır. Yani aylık aldığınız maaş arttıkça kullanabileceğiniz kredi tutarı artar. Bunun ölçülmesi ise maaşınızın 3/2'si olarak yapılmaktadır.
Kampanya kapsamında vadeler 15 yıla (180 ay) uzatıldı. Ancak daha kısa süre borçlanmak isteyenler, vade süresini düşürebilir. HANGİ BANKALAR KREDİ VERECEK? HalkBank, VakıfBank, Ziraat Bankası, Emlak Katılım, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım bankaları kredi sağlayacak.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) kredi kartları limitlerine ve asgari ücretlerine yeni düzenlemeler getiriyor. Buna göre 15 bin TL limite kadar olan kredi kartlarında asgari ödeme yüzde 25'ten yüzde 30'a çıkıyor. Geliri 1000 TL olanların kredi kartı limiti de 1000 TL ile sınırlandırılacak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri