Çocuk doktorları bıyığın 13 yaşından itibaren kesilmesini öneriyorlar.
Kesinlikle jilet vurma. Tıraş makinesi ile ya da makasla ince şekilde kesebilirsin.
Erkeklerde yüz kılları ortalama 14 yaşlarında çıkmaya başlar. Bu gelişimlerin erken ya da geç olması, az ya da çok olması hormonal problemlerle ilişkilidir. Hormonlar tarafından oluşturulan bu önemli gelişmelerin ergenin yaşı ile uyumlu olup olmadığının endokrin uzmanı tarafından irdelenmesi önemlidir.
Bıyıklarını almak istiyorsan tıraş olmayı geç ve ağda, tüy dökücü krem, elektroliz veya lazerle alma gibi daha kalıcı yöntemleri tercih et. Ayrıca üst dudak tüylerinin rengini açarak da görünümlerini en aza indirebilirsin.
İlgili 36 soru bulundu
Bıyık alma söz konusu olduğunda akla ilk gelen ağda ve iple almak gibi klasik yöntemlerdir. Bunlar kılı kökünden alıp almadığına göre farklı sürelerde etkili olurlar: Ağda kılları kökünden aldığı için yaklaşık 1 ay boyunca pürüzsüz bir görünüm sunar.
İlk traş adımları nasıl olacak:
Yüzünü ılık suyla bir güzel yıkasın, ıslatsın. Tıraş kremi veya jeli sürüp ve cildi hassassa yumuşakça ovalasın. Tıraş makinesini ılık suda ıslatsın ve bıyıklarını uzama yönüne doğru tıraş etsin.
Erkeklerde ise ergenliğe giriş 11 yaş civarında başlar, testis hacmi 4 mL üstüne çıkar. Kasık ve koltuk altı tüylenmesi 12 yaştan sonra izlenir. 17-18 yaş civarında sakal ve bıyıklar çıkmaya başladığında ergenlik sonuna gelinmiş demektir.
İstediğiniz zaman vurabilirsiniz. Köse kalmak kıl kökleri, genetikle ilgilidir. Jiletle ya da makineyle bir ilgisi yok.
Genital bölge ve koltuk altında 13 yaşından itibaren tüyler çıkmaya başlamaktadır. Kol ve bacaklarda çıkan tüyler ise 15 yaşında daha yoğunlaşmaktadır. Erkeklerde 8-9 ila 12-15 yaşları arasında tüylenme problemleri yaşanmaya başlamaktadır.
Araştırmalar, çoğu erkeğin yüz kıllarını 12 ile 19 yaş arasında tıraş etmeye başladığını gösteriyor. Yani daha zamanınız olabilir. Hem belki de birkaç sene sonra her sabah erken kalkıp tıraş olmanız gereken bir işte çalışacaksınız.
Eti sıkıştırmamaya özen göstermek yeterlidir. Bu nedenle bıyık bölgesi için geniş ağızlı cımbızlar idealdir. Geniş ağızlı cımbız sayesinde büyükçe bir alanı tek seferde tüylerden arındırabilirsiniz.
Pek çok kişi ergenlik döneminin ardından erkeklerde sakal ve bıyık gelişme sürecinin durduğunu düşünse de bu doğru değildir. Aslında, pek çok erkek sakal ve bıyık gelişiminin 30 yaşına dek devam ettiğini fark eder.
Bilim insanları bu konular hakkında sıklıkla araştırmalar yapıyor. Son yapılan araştırmaya göre bıyıklı erkekler kadınlar tarafından karşı konulmaz olarak görülüyor. Araştırmada 4.000 kadından bir erkekte en çekici beş özelliği listelemeleri istendi ve %68'i bıyıklı bir erkeği sevdiklerini söyledi.
Bıyıklar ağırlık yaptığı için uzamazsın. 14'ünden 18'ine kadar her yerin uzar. Kardeşim bıyık çıkmasıyla boy uzamasının bir bağlantısı yok.
"Bıyığını kısaltmayan bizden değildir."(
buyurmuştur. Bıyıklar üst dudağın kırmızılığı görülecek şekilde kısaltılmalıdır. Özet olarak, sakal bırakılmış ise bıyığın olup olmamasının dinen bir sakıncası yoktur. Eğer sakal yok ise, bıyığın bırakılması daha uygun olanıdır.
Ergenliğe girilen yaş her kişide farklılık gösterebileceği gibi kişinin sakal çıkarma yaşı da 17 olabilir. 17 yaşında sakal nasıl çıkar sorusunun cevabı hormonal düzeyler ve kıl köklerinin uyarılması ile iç içe olan birkaç süreçten oluşur. Tıraş sıklığı ile de yayılma gözlemlenebilir.
Ayrıca 15 yaşta çıkması çok normal.
Çıkmaması gayet normal. Bu kadar endişelenmeyin. 20 yaşına kadar çıkmaması normal. Dediğim gibi genlerle alakalı bir şey. Kesinlikle endişelenmeyin boş verin.
Jilet ile kıllar alınırken yapısı gereği kıllar eğimli olarak kesilir bu da küçük de olsa kesilen kılın yüzeyinin geniş gibi durmasına sebep olur ve sivriltir. Aynı zamanda ağdayla alınan kıllar kökten alındığı için bir sonraki ağda dönemi için kıllar tekrar kökten çıkar.
Çoğu sakal stilinde olduğu gibi, sakalınızı herhangi bir kısıtlama olmadan tasarlamak için gereken uzunluk ve kalınlığa ulaşmanız açısından, sakalınızın önceden biraz uzaması gerekir. 2 cm, “ne çok kısa, ne çok uzun” olduğu için, Bıyık açısından harika bir uzunluktur.
Erişkin testisler 20 ml hacmindedir. Genital bölgedeki tüylenme de yıllar içinde artar ve bacak arasına da yayılabilir. Koltuk altında tüylenme genital bölgedeki tüylenmeden ortalama 2 yıl sonra başlar ve genellikle 14–15 yaşlarında belirir. Yüz kıllarının çıkışı daha da geç dönemde gerçekleşir.
İple Bıyık Almak Mı Yoksa Ağda İle Bıyık Almak Mı? Ağda ile bıyık alma tüy köklerinden aldığı için uzun süre pürüzsüzlük hissi vermektedir. İple alınmaya göre daha acısız bir yöntemdir. Ağda ile bıyık alınırken uzmanlık ve el alışkanlığı gerektirmez.
Ağda ile Bıyık Alma
Kullandığınız ağdayı erittikten sonra bir spatula yardımıyla dudağınızın üstüne ince bir katman halinde tüylerinizin çıkış yönünün tersine doğru sürmeniz, daha sonra katmanın üzerine ağda bandı yapıştırmanız yeterlidir. Ağda bandını çektiğinizde, dudak üstü tüylerinizi arındırabilirsiniz.
Yüz kılların oldukça hızlı uzasa da, bırakmak istediğin bıyık türüne ve sakalının uzama hızına bağlı olarak, bıyığının tam olarak uzaması birkaç hafta ila bir ay sürebilir. Bu biraz zaman alabilir, bu nedenle acele etmemeye çalış.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri