Mihri Müşfik Hanım, Mihri Rasim (d. 26 Şubat 1886, İstanbul - ö. 1954, New York), Türk ressam. Müşfik Selami Bey, Salvatore Virzi (16 Temmuz 1932-1954?) Türkiye'de çağdaş resim çalışmalarını ilk başlatan kadın ressamdır.
İlk Türk kadın ressamlardan biri olan Mihri Hanım İstanbul'da doğdu. Osmanlı İmparatorluğu'nun en başarılı hekimlerinden biri olan babası, Tıbbiye Nâzırı Mehmet Rasim Paşa, Mekteb-i Tıbbiyye hocalarındandı.
Türkiye'nin ilk ressamı Mihri Müşfik'tir. Türkiye'nin ilk ressamı olan Mihri Müşfik 1886 yılında İstanbul'daki Kadıköy ilçesinin Bahariye semtindeki Dr. Rasimpaşa Konağında bir kız olarak dünyaya gelmiştir. Zamanında Avrupa tarzında bir eğitim almış olup daha çok resim ve edebiyat alanına yönelmiştir.
Dünyaca ünlü ressam denilince akıllara ilk gelen isim şüphesiz Leonardo Da Vinci olur. 15. yüzyılda yaşayan ve sanat ile bilim dallarından oldukça büyük eserlere imza atan Da Vinci ayrıca bilim insanı kimliği ile de öne çıkar.
İlgili 22 soru bulundu
Dünyaca ünlü ressamlar, sadece hayat verdikleri eserlerle değil, sıra dışı yaşamlarıyla da ilham kaynağı oluyor. Rönesans'ın ünlü sanatçıları Leonardo da Vinci, Tiziano ve Boticelli, eserleri kadar eksantrik kişilikleriyle de bilinen Vincent van Gogh, Salvador Dali ve Pablo Picasso akla gelen ilk isimlerden.
Cumhuriyet Dönemi'nin ilk Türk kadın ressamı unvanını alan Mihri Müşfik, Çağdaş Türk resim sanatının başlamasına öncülük etmiş bir isimdir.
Ressamlık her ne kadar sanatsal bir meslek olsa da her işte olduğu gibi kendine göre zorlukları vardır. Şimdi nasıl ressam olunur, ressam ne iş yapar, ressam nasıl para kazanır, ressam olmak için gereken özellikler nelerdir ve okumadan ressam olunur mu gibi aklınıza takılan tüm soruları cevaplandıracağız.
1-Leonarda Da Vinci (1452-1519) - İtalya
Rönesans döneminin ve dünyanın gördüğü en büyük dâhilerden biri olan Da Vinci, sanat ve bilimin çeşitli dallarıyla ilgilenmiştir. Anatomi ve insan vücudu üzerine yaptığı çalışmalar hala saygı görmektedir.
Ressam, sanatçıların en önemli üyelerinden biridir. Ressamlar, çizimler, tablolar veya heykeller gibi sanat eserleri oluşturmak için kullandıkları malzemelerle çalışırlar. Ressamlar, kendi kişisel tarzlarını ve duygularını ifade etmek için kullandıkları renkleri ve teknikleri kullanarak özgün eserler oluştururlar.
Grubu oluşturan ressamlar, İhsan Cemal Karaburçak, Cemal Bingöl, İsmail Altınok, Ayşe Sılay, Selma Arel, Lütfü Günay, Asuman Kılıç ve Solmaz Tugaç'dır.
Eşref Armağan (d. 1953, İstanbul) doğuştan görme engelli Türk ressamdır. Yaşamı boyunca görmediği nesnelerin maket modellerine parmak uçlarıyla dokunarak onları başarıyla resmedebilmiştir.
Resim, herhangi bir yüzey üzerine çizgi ve renklerle yapılan, günümüzde kavramsal bir boyutta ele alınması açısından hemen her tür malzemenin kullanılabildiği bir anlatım tekniğidir. Resim yapma sanatıyla meşgul kişiler, ressam olarak adlandırılırlar.
Nimet Berdan 1918'de doğdu ve 2001'de öldü. Sanatçılar Rotella Mimmo, Siegfried Klapper, Grigori Vasilevich Bonya, Joyce Ballantyne ve Nazem Al Jaafari aynı kuşaktan. Ağırlıklı olarak 1930'larda büyümüş olmasından yaratıcı bir şekilde etkilenmişti.
Şeker Ahmet Paşa, çağdaş Türk resim sanatı'nın temel taşlarından biri olarak değerlendirilmektedir.
Akım: Ekspresyonizm Diğer Önemli Eserleri: Mehtap, Adam Ve Kadın, Lafayette Bulvarı. Paul Cezanne, Elmalı Naturmort, 1898, Tuval Üzerine Yağlıboya 68.8 x 92.7cm., Modern Sanatlar Müzesi, Newyork.
Nurullah Berk (22 Mart 1906, İstanbul - 9 Ocak 1982, İstanbul) Türk ressamdır. Türkiye'de geometrik-figüratif yapımcılığın (konstrüktivizim) ilk temsilcilerinden biridir. Eserlerinde kübizm etkilenmeleri de mevcuttur.
1. Osman Hamdi Bey. Dünyaca ünlü Türk ressamlar listemizin ilk sırasında Osman Hamdi Bey var. En ünlü Türk tabloları düşünüldüğünde şüphesiz herkesin ilk aklına gelen eser Kaplumbağa Terbiyecisi olacaktır.
Leonardo da Vinci, “Mona Lisa”; 1503
Listenin başında “Mona Lisa”nın olması eminiz ki kimseye sürpriz olmadı. Leonardo da Vinci'nin bu önemli başyapıtı, şu an dünyada en çok bilinen ve en çok ziyaret edilen sanat eseridir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri