En az ilkokul mezunu olan ve 18 yaşını doldurmuş kişiler Sağlık Bakanlığının yetkilendirdiği kurumlara başvurup 16 saat süren eğitime katılarak ve sonrasındaki sınavı başarıyla tamamlayarak ilk yardım sertifikası alabilirler.
Siz de İlk Yardımcı olmak için İlk Yardım Eğitim Merkezi bulunan Kızılay Şube Başkanlıklarına başvuru yapabilirsiniz.
İlk yardım sertifikası ücreti ne kadar? Temel ilk yardım sertifikası ücreti; 1.445.-TL+KDV, Güncelleme ilk yardım eğitimi ücreti; 720.-TL+KDV, OED Eğitimi ücreti; 600.-TL+KDV 'dir. Bu fiyatlar 2023 yılı için geçerli olmakta olup ilgili eğitimlerin sınav harcı bedelleri bu ücretlere dahil değildir.
İlk yardım sertifika sahibi olmak için ilk olarak Sağlık Bakanlığının yetkilendirdiği bir eğitim kurumuna kayıt yaptırmak gerekir. Kayıt için fotoğraf ve nüfus cüzdan fotokopisi istenir.
Sertifikalı ilk yardım eğitimleri 1 grupta en az 5 en fazla 20 kişi olacak şekilde düzenlenebilir. Eğitim süresi 2 gün (16 saat) olup hem uygulamalı hem teorik konular anlatılmaktadır. Eğitim programı sonunda katılımcılar İl Sağlık Müdürlüğünce belirlenmiş sınav merkezlerinde teorik ve pratik sınava tabii tutulurlar.
İlgili 25 soru bulundu
İlk yardım eğitimleri ile ilgili her türden görüş, öneri ve şikâyetleriniz için Alo 153 Çözüm Merkezi Hattını kullanabilirsiniz. Temel İlk Yardım Eğitimi Ücretleri: Katılım Belgeli Temel İlk Yardım Eğitimi ve İlk Yardım Farkındalık Eğitimi ÜCRETSİZ yapılmaktadır.
İlk Yardım Sertifikası sahibi bireyler; Halk eğitim merkezlerinde İlk Yardım Eğitimi verebilirler.
İlkyardım Sınavını Geçtim, Sertifika Ne Zaman Çıkar? Sınavdan hemen sonar düzenlenen sertifika ve kimlik kartları il sağlık müdürlüğüne onaya gönderilir, yaklaşık 2 hafta içerisinde onaydan çıkmaktadır.
Test sonrasında sormak, danışmak istediğiniz konular olur ise [email protected] adresinden bize ulaşabilirsiniz, en kısa süre içinde size geri dönüş sağlanacaktır. 20 sorudan oluşan sınav süresince herhangi bir vakit kısıtlamanız bulunmamaktadır. İlk yardım testine ücretsiz erişebilirsiniz.
Sertifikalar e-Devlet'te Nerede Görüntülenir ve Sorgulanır? Eğitim kurumlarından alınan sertifikalar e-Devlet sisteminde Milli Eğitim Bakanlığına ait Yaygın Eğitim Sertifika Belgesi Sorgulama sayfasında görüntülenebilir ve yine bu alanda sorgulanabilir.
İlk yardım kursu halk eğitim tarafından da verilmekte olup toplamda 8 saatlik ücreti ise 300 TL olarak karşımıza çıkar.
İlk yardım eğitmeni; sürücü kursu, özel okul, ilk yardım eğitim merkezi, kamu ve özel sektörde çalışabilir.
31. İlk yardım sertifikası olan hastanede çalışabilir mi? Hastanelerde ilk yardımcı diye bir meslek grubu bulunmamaktadır. İlk yardım sertifikası olan kişiler sadece hastane değil her yerde çalışabilir.
İlk Yardım Sertifikasını en az ilk okul mezunu olan ve 18 yaşını dolduran her vatandan ilk yardım sertifikası alabilir. İlk yardım sertifikası almak için ilk yardım eğitim merkezine başvuru yapan kişiler; eğitim süresinin tamamına devam etmek zorundadırlar.
6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası ile işyerlerinde temel ilk yardım eğitimi zorunluluğu vardır. Tehlikeli iş yerlerinde her 15 kişiden 1 kişinin ilk yardım eğitimi alması zorunludur. Az tehlikeli sınıfında yer alan iş yerlerinde ise bu rakam her 20 kişide 1 kişidir.
Merkezimiz Tarafından Verilen Materyaller :
c) % 85 Başarı sağlayan kişilere Sağlık Bakanlığı onaylı “İLK YARDIMCI SERTİFİKA VE KİMLİK KARTI” verilmektedir.
Sertifikaya sahip olanlar özel güvenlik eğitim merkezlerinde derslere katılabilirler. İlk yardım eğitici eğitmenliği sertifikası alanlar ilk yardım merkezi açabilirler ve kurumlarda mesul müdür olma hakkına sahip olurlar.
Yazılı ve uygulama sınavı olarak yapılan sınavların her ikisinden de 100 üzerinden 85 alınması gerekmektedir. 1 saat süren ve 40 sorudan oluşan yazılı sınavdan 85 ve üzeri not almış kişiler uygulama sınavına girmeye hak kazanırlar.
İlk yardım sertifikası sahibi kişilerin iş yerleri tarafından tercih edildiği bilinmekte ve bu sertifikaya sahip olan kişiler daha çabuk iş bulabilmektedir. Aynı zamanda insan hayatını riske atan durumlarda kişiye doğru müdahale edebilme ayrıcalığına kavuşan kişiler hiç ummadıkları anlarda hayat kurtarabilmektedir.
İlk Yardım Öğretmeni olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. İlk Yardım Öğretmeni maaşı 2023 verilerine göre ortalama 18.200 TL civarındadır.
İl Sağlık Müdürlüğü kontrolünde yapılan sınavlarda sınav geçme notu 85 puandır. Başarılı olabilmeniz için her bir sınavda yer alan 20 soru içerisinden en az 17 soruyu doğru yanıtlamanız gerekmektedir. 4 veya daha fazla soruya yanlış yanıt vermeniz durumunda maalesef ilk yardım sınavında başarılı olamamaktasınız.
Hayır sertifikaların bir zamanaşımı ya da geçerlilik süresi yoktur. Ömür boyu geçerlidir.
Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikaların kişiye kazandırdığı en önemli avantajlardan bir tanesi geçerlilik ve güvenliktir. Günümüzde sertifikaların kariyer alanında yaşadığı güvenlik problemlerinin aksine MEB onaylı sertifikalar, her kurumda geçerlilik sağlar.
İlk Yardım Eğitmeni Sertifikası
İlk Yardım Eğitici Eğitimi toplamda 40 saat sürmekte olup 5 günde tamamlanmaktadır. İlk Yardım Eğitici Eğitimi sonrası İzmir İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde yapılan sınav sonrasında başarılı olan katılımcılara T.C. Sağlık Bakanlığı onaylı İlkyardım Eğitmeni Sertifikası verilmektedir.
İyi bir ilk yardım eğitmeni olmak için üniversitede İlk ve Acil Yardım, Hemşirelik veya Ebelik Bölümü okunmalıdır. Bu bölümlerden mezun olan kişiler, Sağlık Bakanlığının onayladığı bir kurumdan İlk Yardım Eğitici Eğitimi Sertifikası aldığında mesleği icra edebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri