Memuriyete Geçişte Yaş Ortaokul mezunlarından istekli bulunmadığı takdirde İlkokulu bitirenlerinde alınması caizdir.
1) En az iki yıllık yüksekokul mezunu olmak, 2) Son iki yılı Bakanlıkta olmak üzere Devlet memurluğunda en az üç yıl görev yapmış olmak, 3) Bulunduğu görev unvanında veya aynı düzeydeki görevlerde toplam en az bir yıl görev yapmış olmak.
657 sayılı Kanunun “Sınıflandırmada öğrenim unsuru” başlıklı 41 inci maddesinde “Genel olarak ortaokulu bitirenler memur olabilirler. Ortaokul mezunlarından istekli bulunmadığı takdirde ilkokulu bitirenlerin de alınması caizdir.
Sınavlara girerken herhangi bir yaş sınırlaması yok, bütün adayların şartları tamamen eşit ancak aldıkları puanlarla tercih yaparken önlerine 35 yaş engeli çıkıyor. Özellikle askeriye, polis ya da bu gibi farklı meslek grupları doğrultusunda 35 ya da 40 gibi yaş sınırları bulunuyor.
İlgili 42 soru bulundu
Çocuk Gelişimi lisans mezunu olanların, Lise çocuk gelişimi öğretmenliği için KPSS Genel Kültür, Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri oturumlarına girmesi gerekir.
Devlet Memurları Kanunu madde 48'de aranan genel şartlar, vatandaşlık, yaş, öğrenim, kamu haklarından mahrum bulunmamak, mahkumiyet, askerlik ve sağlıktır. Memur olabilmek için Türk vatandaşı olmak gerekir. Burada Türk vatandaşlığının kazanılma biçiminin bir önemi yoktur.
En az lise, ön lisans ve lisans mezuniyeti ile memur olunabilmektedir. Alım yapılacak olan devlet kadroları için gereken öğrenim ve mezuniyet koşulları sağlanmalıdır. Devlet memuru olmak için KPSS'ye girmiş olan ve bu sınavdan en az 70 puan almak gerekmektedir.
Kamu ve özel sektöre Eylül ayında en az ilkokul mezunu 12.432 memur, sözleşmeli personel ve işçi alımı yapılacağı ilan edildi. Kadrolara göre değişiklik göstermekle birlikte bazı kadrolar için KPSS puan şartı aranmazken bazı kurumlar en az 50 KPSS puan şartı arıyor. İşte Eylül ayı kamu personel alım ilanı
Kurumların kendi sınav yönetmeliklerinde başvuru şartı olarak istediği KPSS puan türü ve talep ettiği en az puan genellikle 70 ve üzeridir.
Bu çerçevede aile yardımı ödeneği dahil en düşük memur maaşı 9 bin 105 liradan 11 bin 848 liraya, en düşük memur emekli aylığı 6 bin 78 liradan 7 bin 901 liraya yükseldi.
Memur olmak için 4 yıl lisede eğitim almak gerekir. Fakat 2 yıllık (ön lisans) ya da 4 yıllık (lisans) bölüm okuyan üniversite mezunları da memurluk yapabilir. Ayrıca memur olmak için KPSS'ye (Kamu Personeli Seçme Sınavı) girilir. KPSS'de yeterli puanı almak için ise sınava hazırlanmak gerekir.
KPSS-B, Türkiye'de devlet kadrolarına personel almak amacıyla yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı sonucuna göre yapılan bir atama ve kadro türüdür. Kpss'de lise, önlisans ve lisans mezunları Kpss B sınavına katılırlar. Sınav 2 senede bir olur. Başvurular Nisan-Mayıs aylarında olur.
4- Sözleşmeli Personel Olarak Çalışmak: Bu yöntem belki de en popüler yöntemdir. Bazı kamu kurumları KPSS şartı olmadan belirli bir süre için sözleşmeli personel almaktadır. Sözleşmeli personel olarak çalışarak deneyim kazandıktan sonra, daha sonra KPSS şartını sağlamadan da kadrolu memur olma şansınız artabilir.
En düşük memur maaşında yüzde 46,81 artış
Evli ve iki çocuklu memur baz alınarak yapılan hesaplamaya göre en düşük maaş, öngörülen yüzde 15'lik zam, enflasyon farkı, toplu sözleşme ikramiyesi ve aile yardımıyla 1 Ocak 2024'te yüzde 46,81 artarak 22 bin 77 liradan 32 bin 297 lira 40 kuruşa yükselecek.
aynı derecede meslek okulu mezunlarından istekli bulunmadığı hallerde en az ilkokul mezunu olanlar da hizmete alınabilir.)
Türkiye'deki onlarca belediye, kamu sektöründe önemli bir istihdam kaynağı olarak ortaya çıkıyor. Bu belediyeler, KPSS şartı olmaksızın, en az ilkokul mezunu kişilere toplamda yüzlerce personel alımı yapacaklar.
KPSS Şartı Yoktur. - Eczacılık lisans programından mezun olmak.
KPSS, kamu kurumlarında memur olmak için gerekli olan en önemli kriterdir. KPSS'de başarılı olan adaylar, kamu kurumlarında memur olarak atanmaya hak kazanırlar.
“Genel olarak 18 yaşını tamamlayanlar devlet memuru olabilirler. Bir meslek veya sanat okulunu bitirenler en az 15 yaşını doldurmuş olmak ve Türk Medeni Kanununun 12. maddesine göre kazai rüşt kararı almak şartıyla Devlet memurluklarına atanabilirler.”
Memurların işleri, kamu hizmetlerini yürütmek, kamu kaynaklarını kullanmak ve kamu düzenini korumak gibi konuları kapsar. Memurlar, genellikle yazışmalar, raporlar, teklifler, kararlar ve yönergeler gibi resmi belgelerin hazırlanması, kaydedilmesi ve saklanması gibi işleri de yürütürler.
Memur sınıfları ilgili kanunlarca belirlenmiş olup 12 ayrı sınıfa ayrılmıştır.
"Ortalama memur maaşı şu anda 14 bin 417 lira olarak ödenmekte. Zam uygulandığında bu rakam 25 bin 15 liraya çıkartılıyor. Toplamdaki zam oranı yüzde 74.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri