Özellikle pişmiş kırmızı soğan vücuttaki bulunan tüm iltihabı idrar yolu ile atmaktadır. - Eğer enfeksiyon kaynaklı dolama hastalığınız varsa, pişmiş soğanın zarını çıkarın ve dolamalı bölgenin üzerine koyun. Bu hem sancılarınızı alacak hem de yaranın iyileşmesini hızlandıracaktır.
Soğan suyu zengin besin içeriği ile antioksidan, antiviral, antienflamatuar ve antikarsinojik (kanser oluşumunu engelleyen) özellik gösterir. İnflamasyonu (iltihaplanma) önlemede etkilidir.
Soğan közde (sıcak külde) pişirilir, çıbana veya yaraya iltihabı toplasın diye sarılır.
Soğan Suyu Kürü Tarifi: Bir tencerenin içerisine bir soğan için 2 su bardağı kadar temiz içme suyu koyup kaynatın. Su kaynadıktan sonra dörde böldüğünüz soğanları ilave edip yumuşayana kadar pişirin. Ardından ocaktan alıp ılımaya bırakın ve ılıdıktan sonra süzdürerek tüketin. İçerisine bal ya da limon ekleyebilirsiniz.
- İyileştirici maddeler barındıran soğan, bağışıklığı güçlendirerek vücudun enfeksiyonlara karşı savaşmasını sağlar. - Günlük tüketilen bir parça çiğ soğan vücudu enfeksiyonlara karşı korur doğal olarak iltihap oranını düşürür bununda akabinde eklem rahatsızlıklarına da iyi gelir.
İlgili 25 soru bulundu
Özellikle pişmiş kırmızı soğan vücuttaki bulunan tüm iltihabı idrar yolu ile atmaktadır. - Eğer enfeksiyon kaynaklı dolama hastalığınız varsa, pişmiş soğanın zarını çıkarın ve dolamalı bölgenin üzerine koyun. Bu hem sancılarınızı alacak hem de yaranın iyileşmesini hızlandıracaktır.
Peki, kaynatılmış soğan suyu neye iyi gelir, iltihaba iyi gelir mi? Kaynatılmış soğan suyu sağlık açısından birçok faydası olan doğal bir içecektir. Soğanın antioksidan ve anti-inflamatuar özellikleri sayesinde, vücutta iltihaplanmaları azaltarak bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olabilir.
Soğan suyunun kulakta biriken iltihabı akıtmak için yardımcı olduğu söylenmektedir. Bunun için bir soğanın suyunu sıkıp bir kaç damla kulağınıza damlatın. Soğan suyu ılık olursa etkisini daha kısa sürede gösterecektir.
Soğanın içi hafif oyulur ve alt tarafından kürdan yardımı ile delinir. Küçük bir çay bardağının üzerine koyulur ve bal eklenir. Üzerine kestiğimiz soğanı kapak olarak koyduktan sonra 2-3 saat bekletilir yavaş yavaş sulanarak bardağa birikecek.
5) Soğan Suyu
Soğan suyu, çıbana karşı en etkili uygulamalardan biridir. Bu yöntemi uygulamak için tek yapmanız gereken; soğanın suyunu çıkarıp çıbanın olduğu bölgeye sürmek. Hepsi bu kadar!
Soğan kabuğunun bir mucize etkisi de enfeksiyon giderici olmasıdır. Solunum yolu enfeksiyonu yahut idrar yolu enfeksiyonu yaşadığınızda, soğanın kabuklarından şifa bulabileceğinizi hatırlayabilirsiniz.
İltihaplı yaraların, genel olarak iyileşme süreçlerine bağlı olarak çeşitlendirilmesi yapılmaktadır. Bu iyileşme süreçleri ilk olarak bakterileri yok etmek amacıyla antibiyotik tedavisiyle gerçekleşir. Ve bu süreç uygun görülen antibiyotik tedavisinden cerrahi müdahalelere kadar ilerleyebilmektedir.
Soğan suyu kürünü uygulamaya başladıktan yaklaşık 2 ila 3 gün sonra etkisini göstermeye başlıyor.
Pişmiş soğan, iyileştirici etkisiyle öne çıkıyor. Örneğin; cilt üzerinde ortaya çıkmış yaralara pişmiş soğan uygulayarak daha kolay iyileşmesini sağlayabilirsiniz. Doğal bir antibiyotik görevi görmesi sayesinde idrar yolu enfeksiyonları gibi vücutta ortaya çıkmış enfeksiyonların daha kolay iyileşmesini sağlar.
Halk arasından doğal antibiyotik olarak bilenen soğan suyu kadın hastalıklarına, enfeksiyon hastalıklarına, iltihaplanmalara, saça ve cilde iyi gelir. Adet söktürücü özelliği vardır.
Bu suyun içine 1 şişe maden suyu, 2 limon suyu, yarım çay bardağı harnup pekmezi, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve zencefili koyup karıştırıyoruz. Sabah akşam düzenli bir şekil de kullanıyoruz. Acil şifalar. Not; Antibiyotik kadar etkili oluyor dikkat etmeniz gereken düzenli kullanmak.
Müthiş faydaları olan soğan suyu enfeksiyona iyi gelir mi diye merak edenlere soğan suyunun doğal antibiyotik olduğunu ve vücuttaki enfeksiyonlarla savaştığını söyleyebiliriz.
Sarımsak ve soğan, doğal antibiyotik olarak tüketildiğinde birçok hastalığa iyi geldiği bilinmektedir. Bağışıklık sisteminin güçlenmesine ve iltihapların vücuttan atılmasına yardımcı olduğu gibi kalp-damar sağlığını da koruduğu bilinmektedir.
Hijyenik olması açısından soğanları sirkeli bir suda yıkamak gerekir. Ardından ise bir adet kuru soğanı dörde bölmelisiniz. Orta boy bir tencereye bölünen soğanları atarak, üzerine 2 bardak klorsuz su ilave ederek kaynatın. Yaklaşık 5 dakika soğanları kaynattıktan sonra soğan suyunu süzün.
Parmakta dolama soğan ile bazı kişilerde hafifleyebilmektedir. Kabuğunu soyduğunuz soğanı yumuşayıncaya kadar kaynatın. Yumuşamış soğanı problemli parmağa sürün ve üstünü uygun bir bezle kapatın ve gece böyle yatın. Ertesi gün durum hafiflemediyse tekrar uygulama yapmayı deneyebilirsiniz.
SOĞAN SUYU KÜRÜ NASIL HAZIRLANIR? Bu kürü hazırlarken kahverengi soğanlar tercihiniz olmalıdır. Sirkeli suda yıkadığımız bir adet kuru soğanı dörde bölerek, tencerede kaynatılan 2 bardak klorsuz su içine atın. Bu şekilde yaklaşık beş dakika kaynattıktan sonra soğan suyu kürünüz hazır olacaktır.
Soğan maskesi nasıl yapılır? 1 tatlı kaşığı limon suyu ile 2 tatlı kaşığı soğan suyunu karıştırın. Pamuğu bu karışıma batırıp, pamuğu cildinize sürün. 10-15 dk sonra cildinizi yıkayın.
Bu soğanları kabuklu bir şekilde kullanmanız gerekiyor. Bu nedenle öncesinde sirkeli suda bekleterek ardından da yıkayarak mutlaka temizleyin.
Soğan suyu kürünün hazırlanışı ise şöyledir: 1 orta boy beyaz soğan dörde bölünür. Daha önceden kaynatılmış 2 su bardağı klorsuz suya bölünen soğanlar eklenir. Ocakta 5 dakika kaynatıldıktan sonra içine herhangi bir şey eklenmeden öğlen ve akşam yemeklerinden önce bir bardak 15 gün boyunca içilmelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri