Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

IMEI uzatma neden bitti?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » IMEI uzatma neden bitti?

Yurt dışından alınan telefonlar Türkiye'de 120 gün boyunca kayıtsız kullanılabiliyor ve sonrasında kullanmaya devam etmek için pasaport ile IMEI kaydının yapılması gerekiyordu. Ancak Covid-19 döneminde ülkelerarası seyahatin zorlaşması nedeniyle 120 günlük süre 365 güne çıkarılmıştı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: donanimhaber.com

IMEI uzatma bitti ne yapmalıyım?

120 gün dolduğunda IMEI süresi dolduğu ve kayıt yaptırmadığınız için “Servis Yok” uyarısı ile karşılaşıyorsunuz. Kullanıma devam etmek için tek yapmanız gereken SIM kartı yuvasından çıkararak hemen arkasında yer alan ikinci girişe takmak. Böylece ikinci IMEI devreye girdi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: shiftdelete.net

Yurt dışı telefon IMEI uzatma işlemi bitti mi?

Geçici IMEI uzatma e-Devlet'den kaldırıldı. Böylece pandemiyle birlikte yurtdışından gelen telefonları kayıt etmek için verilen 120 günün üstüne tanınan ek süreler kaldırıldı. Geçici imei kayıt işlemi 120 günlük kayıt hakkını geçtikten sonra yapılamıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: takvim.com.tr

IMEI kayıt süresi bitince ne olur?

IMEI kayıt harcı 6091 TL'den 20 bin TL'ye yükseldi. BTK tarafından yurt dışından getirilen telefonlar yaklaşık 4 ay boyunca kayıt yaptırmadan kullanılıyor. 120 günlük süre dolduktan sonra ise telefonlar yurt içi kullanımına kapanıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sporx.com

IMEI kaydı her yıl yenilenir mi?

IMEI kayıt işlemleri tamamlanmayan ürünlerin her yıl için kullanım hakkı 120 gündür. Yıl içerisinde 120 gün kullanıma açık olan telefonlar, bu sürenin ardından ancak IMEI kaydı ile tekrar kullanılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sigortaladim.com

IMEI SÜRESİ UZATMA TAMAMEN BİTTİ I TEK YÖNTEM BU!

İlgili 33 soru bulundu

Soru cevap kısmı

IMEI kayıt uzatma açıldı mı?

Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de ilgili karar yayınlandı. Buna göre 2023 yılında yurt dışından getirilen telefonu Türkiye'de kullanabilmek için yapılması zorunlu olan IMEI kaydının ücreti netleşti. 2023 yılı başından itibaren yeni aboneliklerde 117 TL yerine 260 TL maktu ÖİV alınacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cnnturk.com

IMEI kaydı tekrar yapılır mı?

IMEI İşlemleri

Hayir. 2 yıl içinde sadece 1 kez cihaz kayıt işlemi yapabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vodafone.com.tr

IMEI süresi kaç yıl?

https://www.turkiye.gov.tr/btk-imei-kayit-hakki-sorgulama linkini kullanarak ya da Kurumumuzun BTK Tüketici İletişim Merkezi'ni (120) arayarak kayıt hakkınız olup olmadığını sorgulayabilirsiniz. Daha önce kayıt yaptırdıysanız, kayıt yaptırdığınız yıl ve takip eden 2 yıl yeni kayıt hakkınız bulunmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tuketici.btk.gov.tr

IMEI kaç gün sonra açılır?

IMEI İşlemleri

Cihaz yurt dışından Türkiye'ye giriş yaptıktan sonra, en geç 120 gün içerisinde kayıt işlemini yaptırmanız gerekir. 120 gün geçtikten sonra yapacağınız başvurular kabul edilmemektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vodafone.com.tr

IMEI süresi uzatma ne kadar?

Her Türlü Imei Uzatma Ve Kaydetme Yapılır. Yurtdışından Getirdiğiniz Cihazların Kullanım Süresi Uzatılır. 2 Aylık 150 TL. 6 Aylık 400 TL.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: instagram.com

Kayıt uzatma kapandı mı?

İmei uzatma kapandı mı, geçici kullanım süreci bitti mi? Geçici IMEI uzatma e-Devlet'den kaldırıldı. Böylece pandemiyle birlikte yurtdışından gelen telefonları kayıt etmek için verilen 120 günün üstüne tanınan ek süreler kaldırıldı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gazetevatan.com

Yurt dışı telefonlara IMEI atma kalktı mı?

Teknoloji Haberleri. Geçtiğimiz ay TBMM'ye sunulan Sinyal Kanunu bugün yasalaştı. IMEI atma-klonlama işlemlerinin ömrü artık tükeniyor. Geçtiğimiz ay TBMM'ye getirilen ve hemen akabinde kabul edilen teklifte bugüne kadar 7 yıl çevrim dışı kalmasına izin verilen cihazların süresinin 1 yıla düşürülmesine karar verildi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberler.com

Kaçak telefona IMEI atma kaç TL?

IMEI ATMA ÜCRETİ 20-100 LİRA ARASINDA

Bu işlemin ücreti ise 20 ile 100 lira arasında değişiyor. IOS tabanlı cihazlara ise IMEI atma işlemi gerçekleştirilemiyor. Android tabanlı olan cihazların IMEI kodlarının değiştirilmesi ise box setler ya da manuel kod girilerek gerçekleştiriliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Yurt dışı kayıt uzatma kalktı mı?

Yurt dışından getirilen telefonların kullanılması için en iyi yöntemlerden biri olan geçici IMEI kaydı uzatma hizmeti, artık kaldırıldı. Pandemi döneminde kullanıma sokulan hizmet, kullanıcıların belirli aralıklarda yenileme yapmak şartıyla 1 yıl boyunca IMEI kayıtlarını uzatmasını sağlıyordu.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tamindir.com

Bir pasaporta kaç telefon kaydedilir 2023?

Telefonu yerel bir operatöre kaydetmek veya kullanmak istediğinizde, genellikle pasaportunuzun bir kopyasını sunmanız gerekmektedir. 1 PASAPORTA 2 TELEFON KAYDEDİLİR Mİ? 1 pasaporta 2 telefon kaydetmek mümkündür ancak bunun için iki kayıt arasında 3 yıl geçmesi gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Yurt dışı telefon kaç ay kullanılır 2023?

Bu düzenlemeyle beraber yurt dışından bir telefon aldığınızda, Türkiye'de 180 gün yani 6 ay boyunca kayıtsız kullanabileceksiniz. 180 gün dolduktan sonra ise BTK'nın e-Devlet'teki "IMEI Kaydetme" hizmetini kullanarak kayıt harcını yatırıp telefonu kaydettirmeniz gerekecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tgrthaber.com.tr

IMEI kaç ay gider?

Bu 240 gün kayıtsız kullanma sonrası yılbaşı itibariyle imei numaralarının kayıtsız kullanma hakkı sıfırlanır ve tekrar kullanma hakkı elde edebilirsiniz. Bu sayede yılbaşı itibariyle tekrar 240 gün kullanma hakkına sahip olursunuz. Bu günlerin toplamı 16 ay süre yapar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.youtube.com

Çift SIM li telefonları IMEI kaydı yaptırmadan kullanmak mümkün mü?

Çift SIM'li telefonlarda her SIM yuvasının ayrı IMEI numarası olduğu için 365 günün 240 günü kullanmak mümkün oluyor. Sonuç olarak eğer bir yılın 4 ayı telefonsuz yaşayabileceğinizi düşünüyorsanız veya zaten 4 aylığına yurt dışına çıkıyorsanız IMEI kaydı yaptırmadan çift SIMli telefonunuzu rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: medium.com

Yurt dışından getirilen telefon nasıl açılır?

Yurtdışından getirilen telefonlar, Türkiye'ye girdiği anda gümrükte kayıt altına alınır. Bu işlem, telefonun pasaportu ibraz edilerek gerçekleştirilir. Pasaport ibraz edildiğinde, telefonun IMEI numarası kayıt altına alınır ve telefon kullanıma açılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: serbestiyet.com

Telefon açtırmak kaç TL 2023?

2023 IMEI ÜCRETİ NE KADAR? 2023 yılında yurtdışından getirilen telefonlar için IMEI kayıt ücreti yüzde 123 artışla 2 bin 732 TL'den 6 bin 91 TL'ye çıkarılmıştı. Bu ücret 7 Temmuz 2023 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla birlikte 20 bin TL'ye yükseltildi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cumhuriyet.com.tr

IMEI ücreti ne kadar?

Yeni IMEI Kayıt Ücreti Ne Kadar Oldu? 2023 senesinde telefon IMEI kayıt ücreti, 2 bin 732 TL'den önemli bir artışla 6 bin 91 TL'ye yükseltilmiştir. Ancak Resmî Gazete'de 7 Temmuz 2023 tarihinde yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile IMEI ücret dikkate değer şekilde arttırılmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pwc.com.tr

Yurtdışı telefon kayıt süresi uzatıldı mı?

İMEİ SÜRESİ UZATILDI MI? Hayır. Eskiden olduğu gibi yine İMEİ süresi 120 gün. Yani yurt dışından getirdiğiniz bir telefonu Türkiye'de kullanabilmek için 120 gün içerisinde kayıt yaptırmanız gerekiyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kaleninsesi.com

IMEI kapatılmış cihaz nasıl açılır?

1 yıl boyunca kullanılmaması ve IMEI sinyali alınmaması dolayısıyla iletişime kapatılan cihazlar, en son takılan hat ile kullanılması halinde yeniden iletişime açılacak. Bu işleme rağmen iletişime açılmayan cihazlar için BTK'ya başvuru yapılması gerekecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Bir pasaporta kaç IMEI kaydedilir?

Kayıt işlemi sırasında, pasaportunuzda yer alan bilgiler ile telefonunuzun IMEI numarası eşleştirilir ve harç bedeli ödenir. Bu işlem sonucunda, telefonunuz Türkiye'de kullanılabilir hale gelir. Ancak, bu işlemi yaparken dikkat etmeniz gereken bir nokta vardır: Bir pasaporta sadece bir telefon kaydedilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tgrthaber.com.tr

Kalıcı IMEI kaydı nasıl yapılır?

e-Devlet üzerinden “BTK IMEI kayıt” sayfasına girip gerekli bilgileri doldurarak (IMEI no, yurda giriş yapılan belge türü, yurda giriş tarihi gibi) IMEI kayıt işlemini gerçekleştirin. IMEI sorgulama sayfasında “Yolcu beraberinde kaydedilen cihaz” yazıyorsa, IMEI kayıt işlemi gerçekleştirilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: donanimhaber.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT