İmplant tedavisinde hastanın durumuna ve diş hekimini performansına göre bir günde 12 ve 15 tane implant yerleştirilebilir. Buna bağlı olarak bu durum değişkenlik gösterebilir.
Genel olarak; üst ve alt çeneye ayrı ayrı olmak üzere, farklı sayılarda implant diş tedavisi alınabilir. Üst çene üzerindeki dişlerin durumu, tedaviyi alan bireyin yaşı ve sağlık durumu, farklı tedavi yöntemlerine cevap alınamaması gibi durumlara bağlı olarak; altı ile on diş arasında implant tedavisi yapılabilir.
Sık Sorulan Sorular / Aynı anda kaç tane implant yapılır? Bir Günde 12 – 15 İmplant Yapılabilir! Bazı durumlarda alt ve üst çeneye aynı anda implant diş yapılabilir. O zaman hastaya 12 – 15 tane implant takılmasında hiçbir mahsur yoktur.
İmplant uygulaması 6-12 aylık süreçte 1 günde yapılır.
Diş çekimi sonrası hemen implant yerleştirilir mi sorusuna, implant tedavisi için herhangi bir bekleme süresi olmadığı yönünde cevap verilebilir. Diş çekildikten sonra doktor hastanın durumunu uygun görürse implant tedavisine başlayabilir.
İlgili 30 soru bulundu
İmplant tedavisinde geçici dişler, implantın yerleştirildiği günden 1 gün sonra uygulanır. Geçici diş adı verilen bu yöntem, implantın üzerine özel parçaların yerleştirilmesi ile uygulanır. İmplant üzerine yapıştırılan ve geçici diş görevi görmesi planlanan bu parça ancak hekimler tarafından takılıp çıkartılabilir.
İmplantların takılmasından hemen sonra kalıcı protez takılamamaktadır. İmplant ve çene kemiğinin kaynaşması beklenmelidir. Her hasta için farklı olsa da fikir vermek amacıyla, bekleme süresi; alt çene için en az 2 ile 3 ay, üst çene için ise en az 3 ile 4 ay olarak ifade edilebilir.
Ortalama 30 dakika süren implant diş ameliyatı nasıl yapılır sorusu herkesin aklını kurcaladığı yadsınamaz bir gerçek. Tüm operasyon süreci toplamda 5 aşamadan oluşmaktadır. İlk olarak lokal veya genel anestezi uygulanır.
Hiç dişi olmayan bir kişiye 6 ila 13 arasında implant uygulanır. Genel olarak üst çene için 4 ila 8 arası implanta ihtiyaç duyulur. Alt çene için ise 2 ile 6 arası implant takılmaktadır. İmplant sayılarının farklı olması hastaların çene yapıları ve yapılacak olan protezlerin çeşidi nedeniyledir.
✓İmplant bölgesinde şişlik ve morarma hiç olmaz ya da çok az gerçekleşir. ✓Kısa sürede tamamlandığı için özellikle yurtdışında yaşayanlar için ekonomik bir tedavidir. [72 Saatte İmplant ve Kalıcı Diş tedavisi yıllarca problemsiz kullanabilecek, estetik dişleri mümkün kılar.]
3 veya Daha Fazla Diş Eksikliği
3 ve daha fazla diş eksikliğinde ise en az iki adet implant yaparak köprü protezler yapılmaktadır. Diş eksikliklerinde bir implant yapılarak, doğal dişten de destek alan köprülerin yapıldığı da görülmektedir. Klasik bilgiye göre bu tür implant uygulamaları önerilmez.
İmplant işlemi sonrasında oluşan ağrı kişiden kişiye farklılık gösterdiği gibi süresi de farklılık göstermektedir. Bu nedenle net bir süre verilmesi mümkün değildir. Ancak çoğunlukla implant sonrası ağrı 1 ila 3 gün arasında hafifleyerek geçmektedir. Doğru tedavi ile bu sürenin kısaltılması mümkündür.
Hızlı implant tedavisinde, çenenize implant yerleştirildiği anda implantın üzerine özel protezler yerleştiriyoruz. Böylelikle sizin 2-3 ay boyunca dişsiz kalmanıza ve implant takılan bölgenin iyileşmesini beklemenize gerek kalmıyor.
İmplant yapay bir kök haline geldiğinde ise yapılacak diş kaplamaları genellikle 20 - 30 dakika içerisinde tamamlanır. Dolayısıyla tek diş için implant tedavisi 30 - 60 dakika içerisinde tamamlanır.
Eğer yeterli kemik hacmi yoksa, yani kemik ince ve kısa ise her bir bir diş boşluğuna bir implant düşünülebilir. Eğer yeterli kemik hacmi varsa 3 diş eksiliği olan bir yere iki implant üzeri üçlü köprü yapılabilir. İnter oklüzal mesafe yani çeneler arası mesafe çok fazla veya çoz az ise implant sayısı artırılabilir.
Hangi dişlere implant yapılmaz? Ağzınızda hangi dişiniz eksikse onun yerine implant yapılabilir. Buna rağmen tüm dişlerinizi kaybettiyseniz her diş için tek tek implant yapılması uygun bir durum değildir. Bu tür bir tedavi sağlıklı sonuç vermeyecektir.
Tek seferde tüm ağızdan 16 tane diş röntgeni alınmasında tıbbi açıdan herhangi bir sakınca yoktur.
İmplant yapılırken acı hissedilir mi? Cerrahi bir işlem olan implant operasyonun dan önce hastaya lokal anestezi uygulanır. Bu yüzden cerrahi işlem sırasında hasta hiçbir şekilde acı veya ağrı hissetmez. İmplant yapılan hastalarda aynı gün anestezi etkisi geçtikten sonra hafif ağrılar olabilir.
Türk Diş Hekimleri Birliği 2023 Fiyat Listesi
Kemik içi implant uygulaması: 3500-12500 ₺ (KDV Dahil) Sert doku greftleme işlemi ( kemik tozu ücreti hariç): 1500-4500 ₺ (KDV Dahil) Overdenture implant dışında tek çene işlemi: 3500-10000 ₺ (KDV Dahil) İmplant çıkartılması işlemi: 1500-2000 ₺ (KDV Dahil)
İmplant ya daha önceden çekilmiş dişin boşluğuna ya da çekim kararı verilmiş dişin olduğu yere yapılabilmektedir. Çekim endikasyonu olan dişin çekilmesinden hemen sonra kemik miktarı istenen seviyedeyse aynı günde implantınız yapılır.Bunun ismi immediat implant uygulamasıdır.
İmplant tedavisi herhangi bir cerrahi işlemden farklı değil hatta daha kolay bir işlemdir. İmplant'ta lokal olarak bölge uyuşturulduktan sonra hastanın herhangi bir ağrısı olmamaktadır. Diş çekimi implanta göre daha zor bir tedavidir.
İmplant vidası takıldıktan sonra diş protezinin takılmasıdır. Titanyum vida çene kemiğine yerleştirildikten sonra kemikle implantın uyumu için bekleme aşamasına geçilir. Bu aşama da başarıyla tamamlandıktan sonra diş protezi takılır. Protezler porselen ya da zirkonyumdan yapılmaktadır.
İmplant tedavisi sonrası ortalama olarak 3 gün ağız çalkalanmamalı ve gargara da yapılmamalıdır. Cerrahi işlem sonrasındaki ilk hafta tütün ve tütün ürünlerinin tüketiminden uzak durulması önemlidir. Ayrıca ilk 48 saat içerisinde alkol de kullanılmamalıdır. İmplant bölgesi kürdan gibi sert cisimlerle kurcalanmamalıdır.
İmplant diş taktırdıktan sonra, en az 2 saat boyunca hiçbir şey yememeniz ve içmemeniz gerekir. Bunun nedeni, anestezi etkisinin geçmesi ve kanamanın durması içindir. Ayrıca sıcak ve soğuk yiyecek ve içeceklerden de uzak durmalısınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri