Diş implantı; ağız, diş ve çene cerrahisi uzmanları tarafından yapılabilen bir işlemdir.
Diş eti ve dişlerin çevresinde yer alan yumuşak doku sağlığını ve implant tedavisini içeren bölüm Periodontoloji bölümüdür. Bunun yanında implant diş tedavisi temelde iki bölüm tarafından yapılmaktadır. Cerrahi ameliyat kısmını bir ağız, diş ve çene uzmanı ile diş eti hastalıkları uzmanı (periodontist) yapmaktadır.
Devlet hastanesinde implant tedavisi görmek için öncelikle bir devlet hastanesinin diş hekimliği fakültesinden randevu almalı ve muayene olmalısınız. Diş hekiminin muayenesi sonrasında radyolojik görüntüleme için hastanenin ilgili bölümünde kayıt yaptırmalı, verilecek tarihte tekrar hastaneye gitmelisiniz.
Buna göre SGK, implant tedavisinde yalnızca 4 implant dişe kadar ödeme yapmaktadır. SGK'nın her bir implant için hastalara ödediği ücret ise 90 TL'dir. 4 implant yaptıran hastalarda bu ödemeye 90 TL daha ilave eden SGK, implant tedavisi için 550 TL civarında toplam ödeme yapmaktadır.
Tedavi sürecinde resmi sağlık kurumları olarak devlet üniversitelerine bağlı hastane, diş hekimliği fakülteleri hastaların başvurabileceği yerlerdir. SGK ancak belli şartlar söz konusu olduğunda implant ücretlerini karşılayabiliyor.
İlgili 33 soru bulundu
Türk Diş Hekimleri Birliği 2023 Fiyat Listesi
Kemik içi implant uygulaması: 3500-12500 ₺ (KDV Dahil) Sert doku greftleme işlemi ( kemik tozu ücreti hariç): 1500-4500 ₺ (KDV Dahil) Overdenture implant dışında tek çene işlemi: 3500-10000 ₺ (KDV Dahil) İmplant çıkartılması işlemi: 1500-2000 ₺ (KDV Dahil)
Ülkemizde Diş hekimliği diploması olan her diş hekiminin implant yapma yetkisi vardır.
Tek diş implant tedavilerinde kullanılacak olan implant markasına göre ortalama fiyatlar 2500 TL ile 3500 TL arasında değişiyor.
Genel olarak İmplant fiyatları 3000 TL ve 23.000 TL arasında değişmektedir. Kliniğimizde verdiğimiz implant diş tedavisi hizmetimiz alanında uzman ve deneyimli hekimlerimiz tarafından planlanmaktadır. Bu tedavi ile ilgili muayene gerçekleştirilmeden bir fiyat vermek doğru değildir.
Yazının başında da belirttiğimiz gibi, tamamen dişsiz olan bir ağızın üst çene kısmı için 4 ile 8 adet arası implanta ihtiyaç duyulur. Çoğu vakada üst çeneye 8, alt çeneye ise 6 implant yerleştirilerek tedavi gerçekleştirilir. Üst çenede en az 4 implant bulunması zorunludur.
Hangi dişlere implant yapılmaz? Ağzınızda hangi dişiniz eksikse onun yerine implant yapılabilir. Buna rağmen tüm dişlerinizi kaybettiyseniz her diş için tek tek implant yapılması uygun bir durum değildir. Bu tür bir tedavi sağlıklı sonuç vermeyecektir.
Diş Hekimliği, üniversitelerde Diş Hekimliği Fakültesi kapsamında eğitimi verilmekte olan 5 yıllık bir lisans bölümüdür. Bu bölüm yalnızca Sayısal puan türüne göre öğrenci kabul etmektedir. Diş Hekimliği bölümü ülkemizde birçok özel ve devlet üniversitesinde faaliyet gösteren köklü bir bölümdür.
Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Bölümünde; ağız içinde yer alan dil, yanak, dudak, tükürük bezleri gibi bütün yumuşak dokuların; diş, çene ve çene eklemlerini kapsayan tüm hastalıkların tanı ve cerrahi tedavileri gerçekleştirilir.
İmplant cerrahisi, diş hekimleri veya oral cerrahlar tarafından gerçekleştirilir. İşlem, genellikle lokal anestezi altında yapılır ve ağrısız bir şekilde tamamlanır. İmplantlar, çene kemiğine sıkıca entegre olurlar ve zamanla kemiğin etrafındaki dokularla birleşerek dayanıklı bir yapı oluştururlar.
Aynı zamanda diş hekimliği tedavilerinde de uzman olan ortodontist hekimler, 20 yaş diş çekimleri, implant, çene kistleri, gömük dişler, endodonti, dolgu ve protetik diş tedavileri, gülüş tasarımı, diş taşı temizliği, beyazlatma, tam seramik gibi tedavileri de gerçekleştirebilirler.
Ortodonti; uyumsuz ve çapraşık dişlerin uyum ilişkilerini teşhis ve kontrol eden, bu durumu önlemeye çalışan ve tedavisini yapan diş hekimliği branşının uzmanlık dalıdır.
Operasyon sürecinin tamamen bitmesi, hastaya ve uygulanacak implant sayısına göre 3 aya kadar değişiklik gösterir. Yaklaşık 15 – 40 dakikalık sürelerde takılan implantın çene kemiği ile bütünleşmesi beklenir, ardından da kaplama olacak malzeme ile diş protezi tamamlanır.
Vidalı implant, silindirik bir gövdeye sahiptir ve bu gövde üzerinde yivler bulunur. İmplant, çene kemiğine bu yivler sayesinde tutunur. Vidasız implant ise üzerinde yiv bulunmaz ve özel bir tasarım sayesinde çene kemiğine tutunur. Vidasız implantın yerleştirilme sürecinde daha az cerrahi işlem kullanılır.
İmplant diş yapımı ne kadar sürer sorusunun genel yanıtı ise 3 ay ile 4 ay arasındadır. Kimi hastanın tedavi süreci bu aralıklardan daha kısa sürerken, kimi hastanın tedavi süreci ise bu aralıktan daha uzun sürebilir.
Diş İmplantları Çürür Mü? Diş implantları doğal diş olmadığı için çürümeye yatkın değildir. Kısacası eğer ağzınızda diş implantı varsa, bu yapı çürümeyecektir. Titanyum veya porselen malzemelerden yapıldıkları için diş çürümesine etki eden bakteriler diş implantlarına zarar veremezler.
2023'te porselen diş maliyetleri genellikle 3.000 TL ile 7.000 TL arasında değişiklik gösterebilmektedir. Ancak bu fiyatlar diş durumuna, tedavi ihtiyacına ve hasta beklentilerine bağlı olarak değişiklik gösterebilir. En doğru bilgi için bir diş hekiminin değerlendirmesi tavsiye edilir.
Bir günde birden fazla implant ya da tüm çene implantlarının yapılması mümkündür. Hastanın rahatlığı ve tedavi sürecinin etkinliği için, tüm ağız implant tedavileri genellikle 2 ya da 3 güne bölünerek gerçekleştirilir. En fazla kaç tane implant yapılır?
Yanlış uygulanan implant tedavileri sonucu birçok sorun ile karşılaşılabilir. Yaşanabilecek olaylara örnek olarak; kanama, ağrı, yumuşak olan dokularda yaralanmalar, komşu dişlerin zarara maruz kalması, kemiklerde zedelenmelere, sinüslerin zarar görmesine ve iltihabi durumlara yol açabilir.
Evet, diş çekiminden 1 yıl sonra implant yapılabilir. Genellikle diş çekimi sonrasında çene kemiği iyileşme sürecine girer ve bu süreç yaklaşık 3 ila 6 ay sürer.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri