İmplantların tarihten itibaren bakıldığında ortalama implantların 20-25 yıl ağızda kalabilmektedir. Bu süreç hastanın ağız bakımına verdiği önemle alakalıdır. Çünkü implantlar, titanium metal ama diş eti hastalıkları olabilmektedir. Bu implantı kaybetmek değil ama ömrünü kısaltmaktadır.
Diş İmplantları Çürür Mü? Diş implantları doğal diş olmadığı için çürümeye yatkın değildir. Kısacası eğer ağzınızda diş implantı varsa, bu yapı çürümeyecektir. Titanyum veya porselen malzemelerden yapıldıkları için diş çürümesine etki eden bakteriler diş implantlarına zarar veremezler.
Bu implantı kaybetmek değil ama ömrünü kısaltmak sayılır. Belki 15 yıl sonra o implant kayboluyor oraya tekrar kemik greftleri kemik ilavesi yapıp yeniden bir implant yapılıyor.
Diş implantlarına yeteri derecede özen gösterildiği sürece diş implantının ömrü ortalama 25 ile 30 yıl arasında değişiklik göstermektedir. Bunun için diş implantlarına çok iyi davranılması, doktor önerilerinin dışına çıkılmaması gerekmektedir. Diğer türlü diş implant süresi çok kısalacaktır.
İmplantlar İyi Bir Bakımla Ömür Boyu Kullanılabilir!
İlgili 42 soru bulundu
Türk Diş Hekimleri Birliği 2023 Fiyat Listesi
Kemik içi implant uygulaması: 3500-12500 ₺ (KDV Dahil) Sert doku greftleme işlemi ( kemik tozu ücreti hariç): 1500-4500 ₺ (KDV Dahil) Overdenture implant dışında tek çene işlemi: 3500-10000 ₺ (KDV Dahil) İmplant çıkartılması işlemi: 1500-2000 ₺ (KDV Dahil)
Nobel Biocare, İsviçre merkezli bir dental malzeme üreticisidir. CAD/CAM tabanlı kişiye özel protezler ve diş implantlarına sahiptir. Özellikle diş implantı denildiğinde global anlamda en iyi implant markaları arasında yer alır.
İyi bir diş hekimi tarafından uygulanmayan, taklit implant gibi basit uygulamalarla yapılan tedavi sonrasında zamanla çene kemiği erimesi ve enfeksiyon ile karşılaşılabilir. Profesyonel bir ekiple yaptırılan implant uygulamasında herhangi bir zarar olmayacaktır.
Diş hekiminin önerisine göre diş implantın tekrar yeni bir implant takılabilir ya da enfeksiyon varsa temizlenerek eski implant tekrar yerine takılabilir.
İmplant geri çıkarılabilir mi? İmplant geri çıkarma işlemini sökme işlemiyle karıştırmamak gerekir. Geri çıkarma işlemi implant yerleştirildikten sonraki 48 saat içerisinde yapılmalıdır. Kemikle tam bütünleşme yaşanmadan müdahale yapılmazsa daha kapsamlı bir çıkarma işlemi gerçekleştirilir.
İmplantın Zararı Var mı? İmplant titanyumdan yapılan, insan vücuduna herhangi bir zararı ve olumsuz bir etkisi olmayan uygulamadır.
Örneğin implantın yapıldığı bölgede geçmeyen şişlik ve iltihaplanma meydana gelir. Bu durum implantın başarısız olduğunun en büyük sinyallerinden biridir. Bu yüzden Amerika'da implant tedavisinin kendisi değil kalitesiz materyallerden yararlanarak hastaya uygulanan implant tedavisi yasaklanmıştır.
İmplant diş ömrünü, bakımı düzenli bir şekilde yapıldığında, özenle yerleştirilmiş bir diş implantının 20 yıl ile 30 yıl arasında bir ömrü vardır. Diş implantının ömrü implantın doğru şekilde uygulanması ve sonrasında ise hastanın implant bakımlarını aksatmaması ile uzun ömürlü olmaktadır.
Başarısız implant, vücut tarafından reddedilen veya yerleştirildiği bölgede tutunamayan dental implantdır. Bu durum implantın yerleştiği bölgede ağrı, şişme, kızarıklık, çürüklük veya implantın yerinden oynaması gibi belirtilere yol açabilir. Başarısız implant durumları diş hekiminize danışmanız gerekir.
En uzun ömürlü restorasyon işlemlerinden biri diş implantlarıdır. Diş çekiminden 2-4 ay sonra genellikle implant yaptırmak mümkündür.
Kemik büyüme ve gelişimini tamamlamamış genç bireyler, Sigara kullanımı ağız içindeki yara iyileşmesini baskıladığından ve implant başarısını düşürdüğünden; sigara kullanımı çok fazla olan bireyler implant için uygun aday değillerdir.
Diş çekimi sonrası hemen implant yerleştirilir mi sorusuna, implant tedavisi için herhangi bir bekleme süresi olmadığı yönünde cevap verilebilir. Diş çekildikten sonra doktor hastanın durumunu uygun görürse implant tedavisine başlayabilir.
Diş kayıpları oluşan hastalarda implant tedavisi kapsamında vidalı tercihte bulunmayan bireyler için tercih edilmektedir. Herhangi bir diş kaybı yaşayan kişilere uygun bulunduğu takdirde yapılabilmektedir. Hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi sonucunda detaylı bilgi hastaya aktarılmaktadır.
Yazının başında da belirttiğimiz gibi, tamamen dişsiz olan bir ağızın üst çene kısmı için 4 ile 8 adet arası implanta ihtiyaç duyulur. Çoğu vakada üst çeneye 8, alt çeneye ise 6 implant yerleştirilerek tedavi gerçekleştirilir. Üst çenede en az 4 implant bulunması zorunludur.
Bunun yanı sıra hastanın çenesinde kemik olan bir başka bölgeden kazınan kemikler, kemik olmayan bölgeye uygulanabileceği gibi yapay olarak hazırlanan kemikler de implant uygulaması yapılacak olan bölgeye uygulanabilmektedir.
İmplant uygulanan bölgede kemiğin implanta kaynaması, kemik iyileşme süreci ile aynı olmaktadır. İmplant takılan alanda, implantın kemiğe kaynaması yaklaşık olarak 8-12 hafta sürecektir. Bu aşamada kemik olgunlaşmakta ve iyileşme tamamlanmaktadır. Bu iyileşme süresi tamamlandıktan sonra ise üzerine diş takılacaktır.
Binlerce seçenek arasından sağlıklı olan implantın ayırt edilebilmesi için belli standartlar bulunmaktadır. Tercih edilmesi doğru olan implant markalarının FDA ve Ce belgelerine sahip olması bununla birlikte Sağlık Bakanlığı tarafından onay almış olması gerekmektedir.
Her markanın kendine özgü fiyatlandırması bulunmaktadır. Bu nedenle, genel bir fiyat vermek zor olabilir. Ancak, piyasada yerli implant fiyatları genellikle 4500 TL ile 9000 TL aralığında değişebilmektedir. Farklı markaların ve kalitelerin olduğu düşünüldüğünde, bu fiyat aralığı normaldir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri