Yapılan implant sonrası diş eti iltihap kapar ise yapılan implantlar kaybedilebilir. Erken teşhis yöntemi ile farkedilen iltihaplar eğer iltihap az ise kontrol altına alınarak implantları kaybetmeden iyileştirilmesini sağlar.
Enfeksiyon: İmplant cerrahisi sonrası enfeksiyon gelişebilir ve bu enfeksiyon şişliğe yol açabilir. Enfeksiyon belirtileri arasında ağrı, kızarıklık, şişlik ve ateş bulunabilir. Enfeksiyon durumunda, bir diş hekimine başvurmalısınız.
İmplant İltihabi Tedavisi
Tedavinin başarısız olması ya da geç teşhis edilmesi gibi vakalarda implant çıkartılır. Bu müdahaleden sonra enfekte olan bölge temizlenerek antibiyotik uygulanır ve implant iltihabı tedavisi sağlanır.
Aslinda saglikli bireylerde yeterli kemik ve dişeti dokusu varliğında tek dis implant uygulamalarinda antibiyotik kullaniminin bir faydasi görülmemektedir. Yani sağlikli insanlarda komplike olmayan basit implant uygulamalarında antibiyotik kullaniminin bir yarari yoktur ve gereksizdir diyebiliriz.
Başarısız implantın en yaygın belirtilerinden biri implant dişin yerinden oynamasıdır. İmplant diş kaynamadığı durumlarda ve entegreli bir şekilde yerleştirilmediğinde implant hareket eder ve düşer. İmplant uygulamasından sonra bölgede enfeksiyon oluşursa implantın kemiğe kaynaması başarısızlık ile sonuçlanır.
İlgili 33 soru bulundu
İmplant dişin hareketleri mikro boyutta olduğunda kişi fark etmeyebilir ve yapılan röntgen kontrolünde ortaya çıkar. Yapılan diş kişinin fark edebileceği kadar çok hareket ediyorsa ve hatta düşme durumu söz konusu olursa implantın tutmadığı anlaşılır.
Diş hekiminiz implantı tedavisinde başarısız olursa onu çıkarmak zorunda kalabilir. Enfeksiyon gibi çeşitli problemlerin ortaya çıkması bununla ilgilidir. Ayrıca implant kendiliğinden düşecek düzeydeyse çıkarılıp yeniden takılabilir.
İmplant bölgesinin iyileşmesi için ilk 24 saat son derece önemlidir. Tükürmemeye, dişlerinizi fırçalamamaya ve ağzınızı çalkalamamaya da özen göstermeniz implant yerlerinin kısa sürede iyileşmesini sağlamaktadır. Şayet sigara içiyorsanız, ameliyattan sonra 24 saat sigara içmeyin.
36 saat sonra ağzınızı 2 hafta boyunca günde iki defa ağız gargarası ile ya da tuzlu su ( bir bardak ılık suya ¼ çay kaşığı tuz ) ile gargara yapılması tavsiye edilir. 1 dakika boyunca gargara yapınız, tükürünüz ve sonrasındaki 30 dakika boyunca herhangi bir şey yemeyiniz, içmeyiniz.
3)Şişlik ve Ağrı
İmplant operasyonu sonrası şişlik ve ağrı meydana gelmesi normaldir. Operasyondan sonra genellikle 2-3 günden sonra bu bulguların azalması beklenir.
Olası bir iltihap yaşanırsa o bölge çeşitli cerrahi müdaheleler yardımı ile temizlenebilir. Bunun dışında doktor tavsiyesi ile kullanılan antibiyotikler de implant tedavisi devam ederken olası rahatsızlıkları engeller ve önüne geçer.
Apse, vücudun herhangi bir yerinde oluşan ağrı, ateş, kızarıklık ile görülen içerisi iltihapla dolu lezyonlardır. Deri altında oluşan apseler gözle görülebilir iken karın içi ya da organlarda oluşanlar gözle görülemezler.
İltihaplanma genelde o bölgede ağız hijyeninin kötü olması, implantın yapımı sırasında o bölgede cerrahi olarak belrli bir hasarın olması, diş etinin miktarının az olması gibi sebeplerle implantların çevresinde iltihaplanmalar söz konusu olabilir.
Yara çevresinde inflamasyonun (yangı) belirtileri olur. Bunlar; kızarıklık, deri renginde pembe-kırmızı renk değişiklikleri, yara çevresinde ödem, ağrı ve artmış deri ısısıdır. Bunların olmaması yara iyileşmesi açısından olumsuz göstergelerdir.
İmplant Tutmazsa Belirtileri
İmplant tedavisinden sonra ağrı uzun süre boyunca devam ediyorsa, operasyon olan bölgenin etrafında şişlik, kanama, iltihap, ağrı varsa ve implant sallanıyorsa implant tutmamış olabilir. Bu belirtileri gösterenler hiç beklemeden doktora başvurmalıdır.
İmplant operasyonu sonrası öneriler
12 saat sigara içmeyin. Sıcak, kanamayı arttırır. 24 saat sıcak ve sert gıdalardan kaçının, mümkün olduğunca yumuşak gıdalarla beslenin. Ödemin (şişliğin) daha az olması için, 24 saat operasyon bölgesine dışarıdan soğuk (buz) uygulayın.
Diş Fırçalama: İmplant sonrası 1 hafta boyunca ameliyat bölgesini fırçalamayın ancak diğer bölgeleri, yavaşça fırçalayabilirsiniz. Gargara: 24 saat boyunca gargara yapmayın. 24 saat sonra tuzlu suyla gargara yapabilirsiniz. 3. günden sonra hekiminizin önerdiği ticari gargarayı kullanabilirsiniz.
Doktorun önereceği ilaçları düzenli kullandığınız zaman bu süreci oldukça kolay geçirirsiniz. İmplant sonrası 7-10 gün içerisinde yara kenarları birbiri ile tamamen kaynaşarak iyileşir.
İmplant vidası takıldıktan sonra diş protezinin takılmasıdır. Titanyum vida çene kemiğine yerleştirildikten sonra kemikle implantın uyumu için bekleme aşamasına geçilir. Bu aşama da başarıyla tamamlandıktan sonra diş protezi takılır. Protezler porselen ya da zirkonyumdan yapılmaktadır.
İmplant takılan alanda, implantın kemiğe kaynaması yaklaşık olarak 8-12 hafta sürecektir.
Türk Diş Hekimleri Birliği 2023 Fiyat Listesi
Kemik içi implant uygulaması: 3500-12500 ₺ (KDV Dahil) Sert doku greftleme işlemi ( kemik tozu ücreti hariç): 1500-4500 ₺ (KDV Dahil) Overdenture implant dışında tek çene işlemi: 3500-10000 ₺ (KDV Dahil) İmplant çıkartılması işlemi: 1500-2000 ₺ (KDV Dahil)
İmplant vidası çene kemiği içerisine yerleştirilerek diş kökü görevi görür. Çene kemiğine yerleştirildiğinden dolayı düşmesi mümkün değildir ancak bazı hastalarda gevşeme sorunu yaşanabilir.
Kemik tozu takviyesi ile implantın kemiğe tutunması sağlanır. Ancak kemik takviyesine rağmen kısa zaman veya uzun zaman sonra implantlarda sallanma meydana gelebilir. Bunun sebebi implant ile kemik arasına bakteriler oluşması ve implantın kemikten ayrılmasıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri