Bu özel bitkiyi ister kendi yaşam alanlarınızı güzelleştirmek için tercih edebilir, isterseniz de sevdiklerinizin yaşam alanlarında kullanmaları için hediye edebilirsiniz. “Barış Çiçeği” olarak bilinen bu çiçek, “Barış Zambağı” ya da “
İsminden de anlaşılacağı üzere barışı temsil eden bu çiçek; özür dilemek, barışmak için adım atmak ve tekrar bir araya gelme niyetini belli etmek için tercih edilen çiçekler arasında yer alır.
Doğrudan güneş almayan ancak aydınlık ortamlara konumlandırabilirsiniz. Bu çiçek için ideal sıcaklık 10-28 derece arasıdır. Çok sıcak ya da çok soğuk olmadığı sürece barış çiçeği ortam sıcaklığına adapte olabilir. Sulama: Çiçeğin toprağı özellikle çok sıcak havalarda nemli kalmalı, asla kuru bırakılmamalıdır.
Spatifilyum bitkisinin beyaz çiçeklerinin teslimiyet ve barış çağrısı olan beyaz bayrağı sembolize ettiğine inanılıyor. Bu sebeple de eski düşmanlıkları sona erdirmek, barışmak için adım atmak ve tekrar bir araya gelme niyetini belli etmek amacıyla Spatifilyum çiçeği hediye edilmesi, oldukça yaygın bir durum.
Güneş ışığı, ortam sıcaklığı ve nem:
Doğrudan güneş ışığına maruz kalmayı sevmeyen barış çiçeği için en ideal ortamların aydınlık ortamlar olduğunu söyleyebiliriz. Doğrudan güneş almayan ama çok da gölge olmayan alanlarda barış çiçeğini çok rahat bir şekilde yetiştirebilirsiniz.
İlgili 44 soru bulundu
Ev ortamında bitki yetiştirenler arasında popüler olan barış çiçeği sıcak ve nemli ortamları sever. Barış çiçeği bakımı oldukça rahat olan salon bitkileri arasında yer alır. Uyumlu ve dayanıklı bir bitki olmasına rağmen ihmal edilmek de istemez.
Genellikle yeşim bitkisi, şanslı bitki, para bitkisi veya para ağacı olarak bilinen Crassula ovata, Güney Afrika'nın KwaZulu-Natal ve Doğu Cape eyaletlerine ve Mozambik'e özgü küçük pembe veya beyaz çiçekleri olan etli bir bitkidir; dünya çapında bir ev bitkisi olarak yaygındır.
Yelken çiçeği (ya da barış zambağı), Spathiphyllum cinsi ev bitkilerine verilen genel ad. Spathiphyllum, Araceae familyasından Amerika kıtasının tropikal bölgelerine ve güneydoğu Asya 'ya özgü yaklaşık 47 monokotiledonous çiçekli bitki türünün bir cinsidir.
Eğer bulunduğu ortam çok sıcak ise sık aralıklarla sulanması gerekir çünkü toprağının sürekli nemli kalması, barış çiçeğinin gelişimini olumlu etkiler. Toprağının sürekli kuru kalması, çiçeğinizin solmasına ve canlılığını yitirmesine neden olur.
Toksik olan iç mekan bitkilerini sıralamak gerekirse başta son zamanların en popüler bitkisi Devetabanı (Monstera) geliyor. Sonrasında nerdeyse her evde bulunan Barış çiçeği (spathiphyllum), Kılıç bitkisi, Pothos türleri, yuka ve hepimizin bildiği Difenbahya bitkisi toksik olan türler arasında.
3. Barış Çiçeği - (Yelken Bitkisi - Spatifilyum)
Barış Çiçeği iç mekanlar için mükemmel bir bitkidir ve harika beyaz çiçekler açarlar. Yatak odasına konulabilecek bitkiler kategorisinde başlarda yer alırlar çünkü havayı temizleyen bitkilerdendir.
Barış çiçeğine uzun zaman su vermediğinizde yapraklarının boynu bükülmüş olarak bulabilirsiniz. Ancak bu şekilde bulduğunuz barış çiçeğiniz öldü diye düşünmeyin. Yapraklarını bir araya toplayarak bir ip yardımıyla bağlayın ve yarım saat süreyle suyun içerisinde bekletin.
Yaz ve kış ayları çiçek açmasına uygun bir mevsim değildir. Bitki çiçek açma döneminde kısa bir süre karanlık alanda dinlenmeye, toprağının kurumaya yakınken sulanmaya ihtiyacı vardır. Barış çiçeği yılda iki defa, ilkbahar ve sonbahar aylarında çiçek açar. Yeterli güneş ışığı almayan barış çiçekleri, çiçek açmaz.
Barış çiçeği, gerçekte Amerika'ya özgü tropikal bir bitkidir. Güzel beyaz yapraklara sahip bu çiçek, 'barış zambağı' olarak da bilinir. Dekoratif bir bitki olmasından dolayı kesme çiçek olarak sıklıkla kullanılır. Büyüme süreci çok kolay geçen, uzun konik bir iç mekan bitkisidir.
Barış Çiçeği (Peace Lily)
Havada bulunan kimyasallardan benzen, formaldehit, trikloretilen, ksilen, amonyağı temizleme konusunda en etkili bitkilerden biri ise Barış Çiçeği.
Doğrudan güneş ışığı istemeyen barış çiçeği aydınlık ortamları sever. Bulunduğu yerin ideal ısısı da 10-28 derece arasında olmalı. Barış çiçeği sıcak havalarda nemli olmalı. Bunun için yapraklarına ara ara su püskürtülebilir. Kış günlerinde de haftada 1-2 defa sulama yeterli olacaktır.
Barış çiçeğine aspirin verilir. Toz haline getirmiş olduğunuz aspirini çiçeğinizi suladığınız sulama kabına ekleyip üzerine su ilave edebilirsiniz. Barış çiçeğine şekerli su verilir mi? Şekerli su, bitkinin direkt olarak toprağına nüfuz etmesi gereken bir sıvıdır.
Barış çiçeği genellikle yaz aylarında çiçek açmaktadır. Kış aylarında ise yapraklarını dökmektedir. Kış aylarına doğru sararmış ve çürümüş yapraklarını makas yardımı ile kesmeniz gerekmektedir.
Toprak kurumuşsa su verin. Nemli ise su vermeye gerek yok. Fakat barış çiçeği çok fazla susuz bırakılırsa tüm yaprakları kendisini yere bırakır.
Tanımı: Koyu parlak yeşil, uzunca oval, uç kısma doğru sivri yaprakları vardır. Çiçekleri beyaz renkli olup ilkbahar aylarında bazen de sonbaharda çiçek açar. Beyaz çiçekleri zamanla yeşile dönmektedir.
Barış çiçeği bakımı çok zor olmasa da ortalama bir ev bitkisinden biraz daha fazla dikkat gerektirir. Yeterince sık beslemek, çok fazla veya çok az ışık almadıklarından emin olmak ve onları yeterince sulamak gerekir.
Koyu yeşil yaprakları ve beyaz çiçekleri ile yelken çiçeği bir diğer adıyla barış zambakları sadece güzel olmakla kalmaz, aynı zamanda arındırıcı özellikleriyle de bilinir. Yapılan çalışmalar, bu bitkinin toksik ve alerjenik hava kirleticileri önemli ölçüde azaltabildiğini göstermiştir.
Lale çiçeği zarif, asil ve aşk anlamını ifade eder. Lale çiçeği insanlara rahatlık hissi uyandırır.
Mor çiçekleri ile oldukça ün kazanan safran çiğdem çiçeği, nadir bulunan bir tür olduğu için listenin başında yer alıyor.
Aşkın, sevginin sembolü olan gül, dünyanın en güzel çiçeği olarak kabul edilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri