Sinir Hasarı Oluşumu: İmplant sinire denk gelirse ne olur? Sorusuna burada cevap alabilirsiniz. Sinir hasarı; gerekli ölçüm ve tetkikler yapılmadan yanlış uzunluk ve yönde kullanılan implant sonrası, ortaya çıkar. Bunun sonucunda da dudak, çene, yanaklarda his kaybı oluşur.
Derhal uzman bir doktora başvurarak sinir hasarını tedavi ettirebilirsiniz. Diş hekimi sorunun nedenine bağlı olarak hasarı tedavi edecektir. Diş implantınızı daha kısa olan bir vida ile değiştirebilir ya da implantı tamamen çıkarak eksik dişinize farklı bir tedavi uygulayabilir.
İmplantlarla ilgili olarak ciddi bir komplikasyon hemen hiç oluşmaz. Çok nadir olarak alt dudakta his kaybına sebep olan geçici sinir zedelenmesi 3-4 haftada kendiliğinden düzelir.
Başarısız implant, vücut tarafından reddedilen veya yerleştirildiği bölgede tutunamayan dental implantdır. Bu durum implantın yerleştiği bölgede ağrı, şişme, kızarıklık, çürüklük veya implantın yerinden oynaması gibi belirtilere yol açabilir. Başarısız implant durumları diş hekiminize danışmanız gerekir.
İmplant dişin hareketleri mikro boyutta olduğunda kişi fark etmeyebilir ve yapılan röntgen kontrolünde ortaya çıkar. Yapılan diş kişinin fark edebileceği kadar çok hareket ediyorsa ve hatta düşme durumu söz konusu olursa implantın tutmadığı anlaşılır.
İlgili 44 soru bulundu
Yani, bir implantın başarısı üzerine protez yapılıp hasta çiğnemeye başladıktan sonra belli olur. Genelde implantın başarılı sayılması için beklenmesi gereken süre protez yapıldıktan sonraki ilk bir yıldır. Bu da implant üzeri protez yapımının önemini ortaya koymaktadır.
Diş hekiminin önerisine göre diş implantın tekrar yeni bir implant takılabilir ya da enfeksiyon varsa temizlenerek eski implant tekrar yerine takılabilir.
Yanlış yerleşen implantlar dişlere zarar vermekle birlikte, dişlerin çekimine de yol açabilir. Sağlığı etkilediği için implant işlemlerinin deneyimli hekimler ve uygun tedavi ile uygulanması gerekir. Uygulanan işlemlerin kaliteli malzemeler ile yapılması büyük önem teşkil eder.
Başarısız implant uygulaması sonrasında dişe yeniden implant uygulaması yapılabilir. Bu gibi olumsuz durumlarda implant bölgesi tekrar uyuşturulur ve implant yerinden çıkarılır. Sonrasında iltihabi dokular temizlenir. Bölge tekrar kapatılarak gerekli durumlarda kemik dokusu ilave edilebilir ve diş iyileşmeye bırakılır.
İmplant ile kemik kaynaşmaz ise hekimiziniz yapılan implantları yerinden çıkaracaktır.
Hastanın yaşı, yaralanma tipi sigara kullanımı vb. faktörlere bağlı olmakla birlikte genellikle sinir tüpleri içinden fibriller günde ortalama 1 mm ilerler. Bu nedenle duysal iyileşmenin sağlanması yaralanmanın hedefe olan uzaklığına bağlı 1-2 ay ile 6-8 ay gibi süreler alabilir.
Sinir sıkışmaları, ağrı ve uyuşukluk ile kendini belli eden bir rahatsızlıktır. Bu nedenle kendiliğinden geçmesi mümkün olmadığı için zaman kaybetmeden doktora başvurulmalıdır.
Sinir hücrelerinin sürekli bir hasarı değil, yalnızca basit, geçici bir hasarıdır.
Dişin üzerine basıldığında ağrı olması veya en küçük bir temasın bile ağrı nedeni olması dişin sinirinde bulunan iltihabın, kök ucundan dışarı yayıldığı anlamına gelir. Bu durumda yapılması gereken tedavi; “Kanal Tedavisi”dir. Hemen bir diş hekimine veya Endodontiste gitmelisiniz aksi halde her an bir apse gelişebilir.
Normalden fazla meydana gelen ağız kokusu. İmplant yapılan bölgede meydana gelen aşırı ağrı ve hassasiyet hissi. Yemek yenirken implantta sallanma belirtisi. İmplant yapılan diş eti ve çevresinde iltihap akıntısı ya da tadı görülmesi gibi durumlar diş implantlarında iltihap oluştuğunu gösterir.
Ancak implant tedavisi sonrası ağrı oluşabilir. Bunun nedeni ise implantın çene kemiğine yerleştirileceği esnada diş etlerinin ve komşu dişlerde deformasyonlar meydana gelmesidir. İmplant sonrası ağrı normaldir ve çok ağır bir ağrı söz konusu değildir.
Çünkü implant başarısız olursa implant dişin düşmesi muhtemeldir. Ancak itiraf etmek gerekir ki implant tutmaması sıfırdan implant yaptırmaktan daha zorlu bir süreçtir. İmplant dişin düştüğü bölge diş hekimi tarafından muayene edildikten sonra yeniden tedaviye başlamak için bölgenin iyileşmesi beklenir.
İmplantların tarihten itibaren bakıldığında ortalama implantların 20-25 yıl ağızda kalabilmektedir. Bu süreç hastanın ağız bakımına verdiği önemle alakalıdır. Çünkü implantlar, titanium metal ama diş eti hastalıkları olabilmektedir. Bu implantı kaybetmek değil ama ömrünü kısaltmaktadır.
İmplant sinüslere zarar verir. İmplant uygulaması üst çeneye yapılırken üst çeneğin yüksekliğinin yeterince olmaması sonucu implant sinüs boşluğuna kaçar. Sinüs boşluğuna kaçan implant, müsküler yapıya zarar verir ve sinüslerin iltihaplanmasına neden olur. Bu durum farkın varılmaz ise hasta tekrar tekrar sinüzit yaşar.
Dişteki sinir öldüğünde sadece iki tedavi seçeneği vardır: dişin çekilmesi veya kanal tedavisi. Genel diş hekiminiz kanal tedavisini kendisi yapabilir veya sizi endodontist adı verilen bir uzmana yönlendirebilir.
İmplant kaynamadığı zaman bazı belirtiler gösterir. Diş eti şişer, çiğnemede zorluk yaşanır, şiddetli ağrı oluşur ve implant hareket eder. Bunlar İmplantın tutunmamasından kaynaklanır. Eğer sizler bu problemleri yaşamıyorsanız implantın kaynadığı anlaşılabilir.
Genel olarak diş implantı uygulandıktan sonra onu dışarı çıkarmak gerekmez. Ancak nadiren bile olsa buna ihtiyaç duyulabilir. Dolayısıyla implant sökülebilir mi sorusunun cevabı “gerekirse evet” şeklindedir. Dental implant eksik diş tedavisinde kalıcı bir çözümdür.
Eğer implant işlemi sırasında bölge fazla zorlanırsa veya işlem sonrası hasta ağız hijyenine dikkat etmezse bölgede iltihaplanmalar oluşur. Bu iltihaplanmalar, bölgedeki iltihap yoğunluğuna ve etki ettiği yerlere göre değişiklik gösterir. Erken teşhiste hasta implantı kaybetmeden tedavi alabilir.
Genel olarak; üst ve alt çeneye ayrı ayrı olmak üzere, farklı sayılarda implant diş tedavisi alınabilir. Üst çene üzerindeki dişlerin durumu, tedaviyi alan bireyin yaşı ve sağlık durumu, farklı tedavi yöntemlerine cevap alınamaması gibi durumlara bağlı olarak; altı ile on diş arasında implant tedavisi yapılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri