Lotus çiçeği yani evde yetiştirilebilir olan çiçek türlerindendir. Bu sebeple evlerin en sulak saksılarında kolaylıkla yetiştirilebilir. Lotus çiçeği farklı renkleri olan bir çiçek türüdür.
Nilüfer çiçeği sulak alanları sevse de evde yetiştirilebilir. Fakat bakımı oldukça özen ister. Bitki bol suyu sevdiği için sulak saksıda yetiştirilmelidir. Tohumunu aldıktan sonra suyla dolu bardak içerisinde bekletilir.
Lotus çiçeğinin bakımındaki en önemli nokta ise tohumunun tamamen sulu bir alanda tutulmasıdır. Filizlenen tohumların suyun altında olmasına özen göstermeniz gerekmektedir. Lotus çiçeği filizlerinin büyümeye başlaması ile birlikte bulunduğu saksı içerisine bir avuç toprağın atılması gerekmektedir.
Lotus çiçeğinin kokusu, insana ferahlık ve tazelik hissi verir. Türkçede “nilüfer çiçeği” olarak da bilinen lotus, birçok destan ve edebi metinlere de konu olmuştur. Sadeliğin, saflığın simgesidir.
Geceleri yapraklarını kapatan lotus çiçeği, gün doğumuyla beraber açılmaya başlar ve güneşe merhaba der. Yapraklarının yapısından ötürü tozu ve kiri tutmayan lotus çiçeği, kendini temizleyerek her daim saf ve duru bir görünüm sunar.
İlgili 43 soru bulundu
Bu anlamda lotus, ruhun saflığını ve arınmışlığını temsil eder. Biyolojik yapı olarak çamur içinden uzayarak ışığa ulaştığı noktada çiçek açar, reenkarnasyon ve ölümsüzlüğün simgesi lotus çiçeğinin anlamı ruhun yükselişini açıklayan özel bir bitkidir.
Lotus çiçeğinin ekimi yapılacak olan saksı orta derinliğe sahip olmalıdır. Lotus çiçeğinin tohumu elde edildikten sonra, küçük bir su dolu bardak içinde tohum bekletilebilir. Bu sayede tohumun filizlenme süreci başlar. Filizlenmenin gerçekleşmesinden sonra bitki büyük bir saksıya aktarılır.
Lotus çiçeğinin doğru ve ölçülü bir şekilde kullanılması durumunda ciddi bir yan etkisi olmaz. Ancak her şeyde olduğu gibi lotus çiçeğinin çay ya da yağ olarak kullanımında aşırıya kaçılırsa zehirlenmelere kadar giden ciddi durumlar yaşanabilir. Bu nedenle hiçbir zaman dikkati elden bırakmamakta fayda var.
Aşkın, sevginin sembolü olan gül, dünyanın en güzel çiçeği olarak kabul edilir.
Özellikle geceleri kapanması ile beraber aynı temiz ve güzel görüntüsü üzerinden gündüzleri açar. Farklı anlamları ile beraber lotus çiçeği çok önemli bir tarihe sahiptir.
Aynı zamanda nilüfer çiçeği, kutsal lotus ve Hint lotusu olarak adlandırılan çiçek, Sanskritçe'de Pundarika, Padma, Kamala, Utpala vb. gibi çeşitli isimlerle anılmaktadır.
“Lotus çiçeği anlamı nedir?” sorusuna yanıt olarak “Budizm'de yeniden doğuş, diriliş, arınma ya da ruhun arındırılması gibi ruhani simgelerdir.” cevabı verilebilir.
Budizm'de ise lotus çiçeğinin anlamı nedir dendiği zaman ruhsal uyanışın ve aydınlanmanın sembolü olduğu görülebilir. Lotus çiçeği Budizm'de “Dört Yüce Gerçek”i sembolize eder. Bununla beraber kişinin ruhsal yolculuğunda karşılaşmış olduğu zorlukları aşıp aydınlanmaya ulaşmanın sembolü olarak da tanımlanır.
Lotus çiçeği, Nelumbo cinsinden yağmur ormanlarında, batalık ve çamurluk sulak alanlarda yaşayan bitki türlerine verilen addır. Aynı zamanda Kutsal Lotus, Hint Lotusu, Amerikan Lotusu olarak da farklı isimlerle bilinmektedir. Çok yıllık su bitkisidir.
Afyonkarahisar. Afyonkarahisar'ın Bolvadin ve Çay ilçeleri sınırlarında bulunan Eber Gölü'nün sığ noktalarında mevsiminde açan yüzlerce lotus çiçeği hem gölün suyunu temizliyor hem de manzarasıyla fotoğraf tutkunlarını büyülüyor.
Lavinia çiçeği misk çiçeği ya da ölüm çiçeği olarak da bilinmektedir. Son derece dikkat çekici güzelliğe ve özelliklere sahip olan bu bitki çiçek açan bir türdür. Evlerde ve bahçelerde rahatlıkla yetiştirilebilirler. Bitkinin çiçek açtığı evrede önce tomurcuklar belirir.
Kraliyet Botanik Bahçesi'nde çalışan araştırmacılar, 2020 yılında dünya çapında keşfedilen 156 bitki ve mantar türünü isimlendirdi. Ancak bunlar arasında en çok ilgiyi resmi olarak “Dünyanın en çirkin orkidesi” olarak adlandırılan Gastrodia agnicellus çekti.
Kuran'da geçen cennet çiçeklerini bazılarının adları şunlardır: Sidelya, Belinay, Dalya, Gonca, Sad-berg. Sadece çiçekler değil cennette birbirinden özel ve güzel başka bitkiler, ağaçlar da bulunmaktadır. Bu ağaçlardan birisi de Hz. Muhammed'in pek sevdiği sudan ağacıdır.
Shenzhen Nongke Orkidesi
İsmini laboratuvar çalışmalarının yapıldığı üniversiteden alan bu eşsiz çiçek, 5 yılda bir çiçek açar. Zorlu çalışmalar sonrası üretilen ve onun için yapılan bir açık arttırmada 202.000 dolar gibi şok edici bir fiyata satılarak, şimdiye kadar satışı gerçekleşen en pahallı çiçek olmuştur.
Nelumbonaceae ailesinden olan Lotus, Asya kökenli bir bitki olup, 1787'de Avrupa'ya getirilmiştir. Eski Hindistan ve Çin'de Buda'nın Lotus çiçeğinin kalbinden doğduğuna inanılır ve Budistlerce saygı gösterilirdi. Dünyanın pek çok bölgesindeki durgun sularda yaygın şekilde yetişmektedir.
Lotus Çiçeğinin Kokusu ve Mitolojideki Yeri
Latince'de lotus, Grekçe'de lotos olarak geçen çiçeğinin kokusu tazelik ve temiz hissi uyandıran bir kokudur. Sakinleştirici ve yatıştırıcı bir etkiye sahiptir.Lotus çiçeği geceleri yapraklarını kapatır, gündüzleri ise güneşi selamlayarak açar yapraklarını.
Lotus Çiçeği Anlamı
Hayatında kötülüklerden arınmış, hatalarından gereken dersleri çıkartmış olan temiz bir kişiliği idealize ederler. Bir diğer taraftan da ebedi yaşamın sembolü olarak görünür.
Kalp sağlığı için önemli bir yere sahip olan lotus çiçeği kokusu ile sakinleştirici ve uyku verici özelliği taşımaktadır. Bunun yanı sıra mikroplara karşı etkili olan ve mikropları öldürmeye yarayan lotus çiçeğinin en önemli özelliği kendisini temizlemesi ile bu durumu yaratmaktadır.
Lotus, geceleri kapanıp sualtına batan, gündüzleri ise su üstüne çıkıp yeniden çiçek açan bir bitkidir ve bu nedenle, çiçeği, güneşin ve doğal yaratılışın simgesi haline gelmiştir.
Çeşitli renk seçeneklerine sahip olan lotus çiçeği mumluk ürünleri, tekli ya da set halinde satılır. İhtiyaç duyduğunuz miktarda satın alabileceğiniz mumluk lotus çiçeği set sayesinde ihtiyaçlarınızı pratik bir şekilde giderebilirsiniz. Kibar bir görünüme sahip olan bu çeşit, gelin çiçeği olarak da kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri