Dental implantların X-ray cihazından geçerken öter mi? sorusu sorulduğunda ise katılımcıların sadece %28.8'i hayır cevabını vermiştir. Dental implant uygulamasının kanser ve metal alerjisi gibi sağlık problemlerine neden olup olmayacağı ile ilgili hastaların bilgi düzeyleri bu çalışmada araştırılmıştır.
İmplantlar metal dedektöründe öter mi? Bir diş kaybedildiğinde bölgedeki kemik zaman içerisinde yavaş yavaş eriyecektir. İmplant yapımıyla bölge tekrar aktif hale geleceğinden erime büyük ölçüde önlemiş olur.
Metal dedektörleri implantların üretildiği titanyum veya zirkonyuma karşı hassas değildirler bundan dolayı implantlar metal dedektöründe ötmezler.
Yapılan operasyonun tipine bağlı olarak genellikle minör ağız içi cerrahiler sonrası konuşma etkilenmemektedir. Ancak çene kırığı, tümor çıkarılması gibi büyük vakalarda bir süre konuşma etkilenebilir.
İmplant vidası çene kemiği içerisine yerleştirilerek diş kökü görevi görür. Çene kemiğine yerleştirildiğinden dolayı düşmesi mümkün değildir ancak bazı hastalarda gevşeme sorunu yaşanabilir.
İlgili 15 soru bulundu
Genellikle, implant vidaları doğru bir şekilde yerleştirildiğinde ve üzerine protez dişler monte edildiğinde görünmez. Ancak, bazı durumlarda diş eti çekilmesi gibi problemler nedeniyle vidaların bir kısmı görünebilir. Bu durumda estetik bir sorun oluşturabilir ve ek tedaviler gerekebilir.
Diş İmplantı Düşer mi? Diş implantının düşmesi sıkça rastlanan bir durum olmasa da, zaman zaman yerinden oynaması, çıkması veya gevşemesi gibi sorunlar gözlenebilmektedir. Bu durumun birçok nedeni olabilir. Nadiren yanlış yapılan tedavilerde diş implantı ile ilgili problemler ortaya çıkabilir.
İmplant Koku Yapar mı? Ağız kokusu; sigara, çürük ve bakteriyel nedenlerden dolayı meydana gelmektedir. Bu nedenle implant, ağızda koku oluşmasına neden olmamaktadır.
Normal Diş Fonksiyonları: İmplant başarılı olduğunda, hastanın normal diş fonksiyonlarını gerçekleştirebilmesi beklenir. Bu, çiğneme, konuşma ve diğer ağız hareketlerini içerir. Doğal Görünüm: Başarılı bir implant, diğer dişlerle uyumlu bir şekilde oturmalı ve estetik açıdan doğal bir görünüm sunmalıdır.
Hiç dişi olmayan bir kişiye 6 ila 13 arasında implant uygulanır. Genel olarak üst çene için 4 ila 8 arası implanta ihtiyaç duyulur. Alt çene için ise 2 ile 6 arası implant takılmaktadır. İmplant sayılarının farklı olması hastaların çene yapıları ve yapılacak olan protezlerin çeşidi nedeniyledir.
Genel olarak diş implantı olan kişiler, manyetik rezonans görüntüleme (MR) taraması sırasında herhangi bir sorun yaşamazlar. implantı olanı genellikle titanyumdan yapılmıştır ve manyetik alanlara tepki vermezler. Bu nedenle, diş implantı olan kişiler genellikle MR taramalarını güvenle geçebilirler.
İmplant ve çene kemiğinin birbirine kaynaması yaklaşık olarak 3 ay kadar sürebilir. Bazı durumlarda implant çene kemiğine doğru bir şekilde tutunamaz ve kaynama gerçekleşmez. Eğer böyle bir durumda protez yapılırsa, protez implantın üzerine bir baskı uygular ve bu da implantın hareketlenmesine neden olur.
Başarısız implant belirtileri noktasında yaşanan bu durumda; implant çene kemiğine kaynamadığı için, gevşer. Bunun nedeni, kaynama için beklenecek sürenin kısa tutulması ve çene kemiğinin elverişsiz olmasıdır. Eğer çene kemiği yeteri kadar güçlü değilse, zamanla implant hareketlenir ve vidası görünmeye başlar.
Yüzey özellikleri konusunda yapılan araştırmalar, titanyumun doku dostu olduğunu göstermiştir. Bu nedenle, implant üretiminde uzun süredir titanyum kullanılmaktadır. İmplantın vücut tarafından reddedilmesi, yani doku reddi oluşması söz konusu değildir.
Toplamda ağız büyüklüğü ve çene yapısına göre tüm ağız implant için genelde 24 ila 28 adet dişten oluşan protez yapılır.
İmplantın tutmadığı işlemden yaklaşık 2-3 hafta içerisinde belli olur. Eğer takılan implant hareket ediyorsa ve uzun süreli ağrıya neden oluyorsa implant diş çene kemiğine kaynamamıştır.
Kalite konusunda ithal ve yerli implantlar arasında pek bir fark bulunmamaktadır. Bu nedenle implantların kalitesi yerli veya ithal olmasına bağlı değildir. Her iki implant türünde de kalite firmanın üretim kriterlerine uygun şekilde üretilmiş olur. İthal ve yerli implant arasındaki fark yalnızca üretim yeridir.
Başarısız implant, vücut tarafından reddedilen veya yerleştirildiği bölgede tutunamayan dental implantdır. Bu durum implantın yerleştiği bölgede ağrı, şişme, kızarıklık, çürüklük veya implantın yerinden oynaması gibi belirtilere yol açabilir. Başarısız implant durumları diş hekiminize danışmanız gerekir.
İmplantların tarihten itibaren bakıldığında ortalama implantların 20-25 yıl ağızda kalabilmektedir. Bu süreç hastanın ağız bakımına verdiği önemle alakalıdır. Çünkü implantlar, titanium metal ama diş eti hastalıkları olabilmektedir. Bu implantı kaybetmek değil ama ömrünü kısaltmaktadır.
Evet, implant dikişi (cerrahi bölge) bulunan bir bölgeye diş fırçalamak önemlidir, ancak bu işlemi dikkatli ve nazik bir şekilde yapmak çok önemlidir. İmplant dikişi bölgesini temiz tutmak, enfeksiyon riskini azaltmak ve başarılı bir iyileşme sürecini teşvik etmek için kritik öneme sahiptir.
Implant işleminden 24 saat sonra diş fırçalamaya kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.
Diş implantlarının aslında bir yan etkisi yoktur. Implantlar saf titanyumdan yapılmıştır ve vücudun reaksiyon göstermeyeceği inert denilen bir malzemeden yapılmıştır, dolayısı ile ağza konduğu zaman hasta üzerinde herhangi bir yan etki göstermez.
İmplant operasyonundan sonraki 2 saatte kesinlikle herhangi bir yiyecek ya da içecek tüketilmemeli, takip eden 24 saatlik dönemde ise dişte hassasiyet oluşturabilecek aşırı sıcak, soğuk ya da sert besin gruplarından uzak durulmalıdır.
İSTANBUL (AA) - Hospitadent Diş Hastanesi Ağız, Çene ve Diş Cerrahisi Uzmanı Dr. Levent Uslucan, piyasa ortalamasının altında ucuza yaptırılan implantların bir süre sonra çene kemiğini eriterek sağlığa zarar verebildiğini belirtti.
İmplantın çıkarılması işlemi sanılanın aksine zor ve zahmetli bir işlem değildir. En az yapımı kadar kolay ve ağrısızdır. İşlem esnasında diş çekimi kadar basit bir yöntem uygulanır. Özel aletler ile hekiminizin usta elleri bir araya gelerek yerleştirilmiş olan implant geri çıkarılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri