İmza kalemi, özellikle belgelerin veya resmi evrakların altına konulan imzanın daha düzenli ve estetik bir şekilde atılmasına yardımcı olan özel bir kalem türüdür.
Resmi ve kurumsal evrak, tez, anlaşma, rapor, sözleşme gibi belgeleri imzalarken kullanılan kalemlere imza kalemi adı verilir. Bir tükenmez kalem çeşididir. Kullanım rahatlığı ve şıklığı ile üst düzey bir yazım keyfi sunmayı hedefler.
Roller, tükenmez, jel, gibi birçok kalem çeşidi imza için kullanıma uygundur. İmza kalemi mavi ve siyah mürekkep renklerinin yanı sıra farklı ihtiyaçlara göre mor, kırmızı, sarı, beyaz gibi renklerde de tercih edilebilir.
İnce uçlu asetat kalemi dersen veya cd kalemi dersen verirler. benim bildiğim imzalı forma ile maç yapılmaz yıkanmaz. Tahta kalemi veya kalın uçlu cd kalemi iş görür diye düşünüyorum.
Çok tercih edilen ve en kaliteli kalem markaları arasında yer alanları sıralayacak olursak; Pentel, Faber Castell, Scrikss gibi deneyimli markalar ilk sıralarda yer alır. Bu tarz kalemler genellikle kullanıcının isteklerine göre şekillenir.
İlgili 21 soru bulundu
Alman menşeli, mücevher, kalem ve saat gibi eşyalar üreten Montblanc, 1,9 milyon euroluk fiyatıyla dünyanın en pahalı kalemini tanıttı.
Lamy kalem, 1930'lardan günümüze değin yazma deneyimini tutkuya dönüştüren bir Joseph LAMY tarafından kurulmuş bir Alman markasıdır. Bugün, yalnızca Almanya' nın değil, tüm dünyanın önde gelen kalem markası özelliğini taşımaktadır.
Islak imza kalemi genel anlamda resmi belgelerde kullanıldığı için mavi ya da siyah renkli mürekkeplerden oluşmalıdır. Kalemi sık kullanmıyorsanız, mürekkebin kurumaması adına kapaklı tasarımlar tercih edilmelidir.
Taslak yönetmeliğe, 'Islak imzalı belgelerde, imzanın kaybolmayacak şekilde kağıda işlenmesini sağlayan mavi renk mürekkepli kalemler kullanılır' ifadesi eklendi. Elektronik ortamda yapılacak yazışmalarda, imza yetkisine sahip kişi belgeyi, güvenli elektronik imzasıyla imzalayacak.
İmza atılan kalemin rengi önemlidir
Evrak aslının önemli olduğu durumlarda, fotokopi ya da çeşitli kopyalama yöntemlerinden kaçınmak için mavi mürekkepli kalemle imza atmak daha iyidir. Özellikle avukatlar imza ve paraf işlerinde mavi mürekkepli kalemler tercih ederler.
Her şeyden önce imza, mavi renkte tükenmez veya mavi mürekkepli kalemle atılmalıdır. Siyah tükenmez veya siyah mürekkepli kalemle imza atılması durumunda, bu imzanın fotokopi olduğu, ıslak imza olmadığı, imza sahibi tarafından sonradan iddia edilebilir.
İmza, uzun süre kalan mürekkep kalem ile atılmalıdır. Mümkünse her zaman aynı kalemle imza atılmalı, hatta imza kalemi olarak belirlenmiş bir kalem bulundurulmalıdır. İmza, isim ve soyadının kullanılması ya da ismin kısaltılması ve soyadının yazılması ile oluşturulmalıdır.
Yalnızca ismin veya soy ismin baş harfleriyle oluşan 'paraflar' yerine ad ve soyad yazılarak imza atılması gerektiğini öneren uzmanlar, imza atılan kalem kadar kullanılan mürekkebin, kağıt üzerinde oluşturulan el baskısının ve kaligrafik harflerin, kişilere güvenlik önlemi oluşturduğuna dikkat çekiyor.
Bunlara ek olarak hukukçular ve grafoloji uzmanı yani imza inceleyen bilirkişiler tarafından imzaların oturarak, belge altına bir kağıt koyularak ve mümkünse hep aynı imza kalemi ile atılması tavsiye edilir.
Kırmızı kalemin kullanılmasına ilişkin herhangi bir kanun, yönetmelik vs ulaşan veya bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bilgilerini paylaşırsa çok memnun olacağım. Kullanılan kalemin renginin bir hukuki sözleşmenin "yazılılık" unsuru yönünden bir önemi yoktur.
Islak imza mürekkepli kalemle atılır. Islak imza orijinal metin üzerine atılır ve genellikle de mavi mürekkepli kalemler tercih edilir ve kullanılır. Kaşe ile ya da fotokopi ve karbonlu nüsha belgelerdeki imzalar ıslak imza kabul edilmez.
imzayı neyin altına attığını bildikten sonra kalemin rengi nötrdür.. siyah ile atilan imza fotokopide sorun yaratabileceginden, kirmizi duzeltme/uyari rengi oldugundan, baska da pek bir renk olmadigindan imzanin mavi kalemle atilmasi uygundur.
Dilekçe yazarken mavi renkli kalem kullanmalıdır; kurşun kalem kullanmamalıdır. Dilekçelerde İmla Kılavuzunda yer alan kısaltmalar dışında kısaltma kullanılması zorunlu ise, kısaltmanın geçtiği ilk bölümde parantez içerisinde kısaltmanın uzun okunuşu yazılmalıdır. Dilekçeler belli bir plana göre yazılır.
İmza, ad ve soyadın üzerinde bırakılan boşluğa atılır. El yazısıyla atılan imza, kaybolmayacak ve kâğıda işlemesini sağlayacak kalemle atılır. Elektronik ortamda yapılacak resmî yazışmalarda, imza yetkisine sahip kişi belgeyi, güvenli elektronik imzası ile imzalar.
Dolma kalemler gibi akışkan ve kesintisiz yazı yazma deneyimi sunan jel mürekkepli kalem, kağıt üzerinde de tıpkı dolma kalemler gibi kolayca kurumaktadır. Bu kalemler alt ve üst bölmelerin kolayca ayrılabildiği ve vida sistemi ile açılabilen kalem türlerindendir.
İmza “Bir kimsenin, bir yazının altına bu yazıyı yazdığını veya onayladığını belirtmek için; her zaman, aynı biçimde yazdığı ad ve işaret” olarak tanımlanır. İmza konusuna, yasalarımıza baktığımızda, yasalarımızda imzanın ne şekilde atılacağı hususunda kesin bir hüküm yoktur.
Rubber gövdeli tükenmez kalemler, kapaklı yapısı ve yumuşak doku gövdesiyle şık bir tasarıma sahiptir. Roller promosyon tükenmez kalem geniş gövde yapısıyla markanızı oldukça iyi yansıtacaktır. Kurumsal logo baskılı promosyon ürününüzü oluşturmak için hemen sipariş verin.
Lamy mekanik kurşun kalemlerde (0,5 mm ve 0,7 mm) orta sertlikte HB uç kullanır. Mekanik kalemlerin birçoğunda temizleme iğnesi ve silgi bulunmaktadır. İster yazı yazın, ister çizim yapın, mekanik kurşun kalemler defter ve ajandalarınız için ideal bir arkadaştır.
Kaliteli kalem markaları arasında Faber Castell, Pensan, Pentel, Parker, Bic, Scrikss, Donga ve Pilot kalemleri tercih edebilirsiniz. Bu kalemlerle eşsiz bir yazı deneyimi yaşayabilirsiniz.
Dolma kalemlerde kullanılan mürekkeplere benzer şekilde su bazlı akışkan bir mürekkep içeren Cross roller kalem ürünleri, yumuşak ve doygun bir yazı yazma fırsatı yaratır. Kağıda bir dolma kalem gibi yoğun miktarda mürekkep bırakabilmesi, oldukça keskin ve uzun ömürlü yazılar yazabilmenize yardımcı olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri