Inbound marketing Markaların müşterilerinin satın alma yolculukları boyunca onlara değer yaratmayı odağına alan ve müşterilerin size gelmesini sağlayan pazarlama yöntemidir. Inbound pazarlamanın temelinde doğru ve ilgi çekici içerikler üretmek yer alır.
Outbound pazarlama denilince akla ilk gelen çağrı merkezleri aracılığı ile gerçekleştirilen soğuk satış aramalarıdır. Genele baktığınız da SMS, toplu e-posta gönderimleri, internet reklamları, televizyon tanıtımları gibi metotları da Outbound pazarlama olarak tanımlanır.
Kısaca özetlemek gerekirse inbound pazarlama ağırlıklı olarak belli bir kitleden potansiyel müşterileri çekmek ve dönüştürmekle ilgilenir. Outbound pazarlama ise şirketlerin hedef kitlelerine ulaşma ve ürün ya da hizmetlerini tanıtma yöntemidir.
Inbound pazarlamanın temel özelliği dijital teknolojileri kullanarak müşterileri “markaya çekmeye” dayalı olmasıdır. Outbound pazarlama ise televizyon, radyo, açık hava, sosyal medya gibi kitlesel iletişim araçlarını kullanarak müşterilere (veya tüketicilere) ulaşmaya dayalıdır.
Inbound Pazarlama ise müşterinin sizi bulmasını ve sizi tercih etmesini planlar. Müşteri ihtiyacı olan bir hizmeti arar ve sizin tanıtım yazılarınızı, blog içeriklerinizi, infografiklerinizi veya sosyal medya paylaşımlarınızı inceler.
İlgili 35 soru bulundu
Inbound demek gelen aramayı karşılayan demektir. Bir yeri aradığınızda ilk ulaştığınız kişiler bu kişiler olmaktadır. Inbound Türkçesi ise çağrı merkezi temsilcisi olarak karşımıza çıkmaktadır.
Herhangi bir firma ya da iş yerine ulaşmak isterseniz, elde ettiğiniz telefon numarasını aradığınızda sizi çağrı merkezi karşılar. Bu operatörlere “Inbound” denir. Kelime anlamı iste “Gelen Arama” olarak tasvir edilir. Çağrı merkezlerinde inbound ve outbound olmak üzere iki ayrı ekip bulunur.
Dış Arama(Outbound) Sistemleri, telefon numarası çevirme ve doğru kişiye ulaşmak için eleme işlemini arka tarafta yaparak operatörlerin vakitlerini daha doğru kullanmalarına olanak sağlıyor.
Inbound, bir marka ya da işletme müşterisinin arama yaparak, müşteri temsilcilerine ulaşmak istedikleri arama türünü ifade eder ve kullanıcının müşteri hizmetleri ile gerçekleştireceği çağrıyı tanımlar. Bankalar ve büyük ölçekli işletmeler bu arama yönteminden yararlanır.
“Çağrı alan” ya da “gelen çağrılara yanıt veren” inbound çağrı merkezleri; adından da anlaşılabileceği gibi, belirli bir telefon numarası vasıtasıyla gelen çağrılara yanıt veren türdeki çağrı merkezleridir.
Inbound, çağrı alan yani gelen çağrılara yanıt veren çağrı merkezleri için kullanılan bir terimdir. Ülkemizdeki coğrafik olmayan alan kodları ile yapılan (0800 -444 vb.) aramalar için kullanılan bu servis türü genelde hizmet, yardım, destek, bilgi alma gibi kanallar için tercih edilir.
Outbound çağrı, çağrı merkezlerindeki müşteri temsilcilerinin potansiyel veya mevcut müşterilerini doğrudan arayarak gerçekleştirdikleri çağrı biçimidir. Şirketler tarafından pazar araştırması yapmak, müşterilerin istek ve ihtiyaçlarını daha iyi anlamak, ödeme uyarıları yapmak gibi amaçlar için kullanılır.
Outbound (Giden Çağrı) Telesales Birimi
Bugüne kadar gelişerek en son halini alan bu yöntem için Outbound (Giden Çağrı) Telesales Birimi tercih edilmektedir. Çağrı merkezinden müşterilere yapılacak olan aramalar bu birim sayesinde gerçekleştirilir ve kayıt altında tutulur.
Inbound pazarlama, hedef kitlelere bir anlam ifade eden yararlı içerikler ve deneyimler oluşturarak müşterileri şirketinize ve markanıza çekmenize yardımcı olan dijital bir pazarlama yöntemidir.
Bir VOR'a Abeam olduğumuzda, Outbound bacağındaki uçuşumuz başlamış demektir.
Azure kaynaklarınıza internet veya benzeri dış ortamlardan gelen her türlü trafik için inbound terimini kullanıyoruz ve burada kullandığımız kavramda NAT oluyor.
Çağrı merkezi, işletmelerin ve kurumların telefon üzerinden iletilen taleplerinin alınması, ilgili birimlere iletilmesi için kurulan bir departman olarak tanımlanır. İşletmeler ve kurumlar, çağrı merkezi departmanları aracılığıyla; insan, teknoloji ve iş süreçlerini yöneterek iletişim yönetim sistemlerini oluşturur.
Inbound: Müşteri tarafından yapılan arama sonucu çağrı merkezine gelen çağrılara inbound denir. Outbound: Dış arama. Müşteri temsilcisi tarafından yapılan arama sonucu başlatılan çağrılara denir.
Çağrı merkezinde müşteri ile konuşurken her zaman aynı ses tonunun kullanılması önerilmektedir. Müşteri ile iletişim kurarken çağrı merkezi temsilcisi kesinlikle müşteri ile tartışmaya girmemelidir. Müşteri ne kadar sinirli olursa olsun çağrı merkezi çalışanının sakin bir şekilde çözüm odaklı yaklaşması gerekmektedir.
Çağrı merkezi temsilcilerinden oluşan ekibin olası veya mevcut müşterileri direkt arayarak gerçekleştirdikleri, müşteri arama biçimidir. Giden çağrı merkezlerinde, satış temsilcileri öncelikle potansiyel müşterilere ulaşmak ve onları çekmek için aramalar yapar.
Sevkiyat lojistiği (outbound logistics) mal ve hizmetlerin nihai tüketiciye ulaşana kadar ki süreçlerini kapsamaktadır. Bunlar malın toplanması, depolanması ve dağıtım gibi adımlarını kapsar. Sevkiyat lojistiği satıcıdan müşteriye teslim edilene kadar ki tüm faaliyetleri niteler.
Ortalama Bekleme Süresi / AWT / Average Waiting Time
Bir operatörün ACD çağrı almak için ortalama beklediği süre.
Çağrı Merkezi Elemanı; verilen hizmetler ya da satın alınması sağlanan ürünlerle ilgili sorun yaşayan ya da bu konu hakkında soruları olan müşterilere destek sunan kişilere verilen mesleki unvandır. Müşteri hizmetlerinin en kritik elemanı olarak bilinir.
2008 yılında YÖN İletişim ismi ile çağrı merkezi sektörünün öncü kuruluşlarından biri olma hedefiyle kurulmuştur. Müşterilerine çağrı merkezi çözümleri üreten bir firma olarak; başta her tür dış kaynak çağrı merkezi hizmetleri olmak üzere, eğitim, kurulum ve danışmanlık faaliyetleri gibi hizmetler de sunmaktadır.
Tedarik Lojistiği (Inbound Logistics): üretimin konusu olan ham madde/ yarı mamül planlaması ve tedariğini konu alan lojistik faaliyetlerdir. Sevkiyat Lojistiği (Outbound Logistics): malların/hizmetlerin, üretim noktasından son tüketiciye kadar olan; toplama, depolama, dağıtım, muayene süreçlerini kapsamaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri