İncir fidanının meyve verebilmesi için 20 metrelik bir boya ulaşması gerekir. Bu nedenle incir ağacının meyve vermesi genellikle 2-3 yılı buluyor.
İncir Ağacı Kaç Kilo Meyve Verir? Verime geçmiş yetişmiş bir incir ağacından ortalama olarak alacak olduğunuz toplam hasat ağacın yaşına, bakımına, budamasına, sulamasına göre değişir. Ortalama bir incir ağacından 40-70 kg meyve hasat edilebilir. Bu toplam tutar sezon boyunca toplam hasatlardan alınacak miktardır.
Bu sebepten dolayı incir ağacının meyve vermesi yaklaşık 2 ya da 3 yıl kadar sürebilmektedir. Tabii bunlar içerisinde incir ağacının bakımı ve hava koşulları ile bu konuda önemli bir yere sahiptir.
Bir ağacın yetişmesi meyve vermeye başlaması 2 yaşından itibaren başlar. Tam verime ulaşması 8-10 seneyi bulmaktadır. İncir ağacı her yıl büyüyerek kendini geliştirir. 10 yıldan sonra tamamen büyümüş olur.
Ilıman iklim meyvesi olan incir İç Anadoluda bazı yumuşak iklime sahip olan yerlerde de yetişebilmektedir. Dikilen bir incir ağacında dikildiği yıl hariç en geçe 2 sene içerisinde ürün alabilirsiniz.Tabi burada dikilen fidanın yaşınan 1 -2 arasında olduğunu kabul ediyoruz.
İlgili 41 soru bulundu
İncir ağacı suyu seven bir ağaç olup su isteği vardır. Sulanamayan bir incir ağacından da meyve verimi ve gelişim alabilirsiniz belki ama düzenli aralıklarla sulanan bir ağacın hem hasadı verimli olacaktır, hem sürgün gelişimi daha iyi olacaktır.
Beton da olsa, plastik te olsa.. Bu yüzden bir evin yakınına incir ağacı dikmek o evi batırmak demektir. Evin; su borularını, kanalizasyon kanallarını, temellerini incir ağacı kökleri ; uzun zaman için de büyüyerek deler geçer..
İncir fidanının meyve verebilmesi için 20 metrelik bir boya ulaşması gerekir. Bu nedenle incir ağacının meyve vermesi genellikle 2-3 yılı buluyor.
İncir fidanının gelişimini hızlandırmak için gübre uygulamaları yapmak gerekir. İncir ağacının dikiminden başlayarak belirli zamanlarda gübre desteği gerekmektedir. Dikiminde uygulayacak olduğunuz leoanardit içerikli organik gübre ile gelişimini hızlandırabilir.
Ortalama olarak bir incir ağacı 40-50 yıl yaşar. Bu zamanın uzaması da kısalması da ağacın bakımına bağlıdır. İncir ağacı fidanı ve çeşitleri hakkında daha ayrıntılı bilgi almak için 0324 774 67 77 numaralı telefondan bizlere ulaşabilir veya 0542 827 69 47 numaralı whatsapp üzerinden bizlere yazabilirsiniz.
Bu şekilde bir dönüme 15 ile 30 adet arasında incir fidanı dikebilirsiniz.
Bizim için önemli olan ve asıl meyveleri oluşturan İyilop meyveleridir. Erkek incirlerde dişi incirler gibi bir yılda üç meyve verirler. Bunlarda Boğa, İlek ve Ebe meyveleridir. Erkek incir ağaçlarındaki ilek meyvelerinden çıkan sinekler dişi ağaçlardaki İyilop meyvelerini döller.
Can suyu verildikten sonra düzenli olarak 3 – 4 günde bir sulanır. Güneş alan bir yerde bulunması önemlidir. Derin kazılmış olan toprağa dikmek önemlidir. Özellikle incir ağaçları mart ve nisan ayları içerisinde olgunlaştıkları için bu dönemde daha fazla su verilmelidir.
Gelelim bu dayanıklı bitkinin aradığı iklim koşullarına… İncir ağacı, mevsimsel kuraklıkları tolere edebilen bir yapıya sahiptir. Bu nedenle Akdeniz Bölgesi ve Orta Doğu onun için idealdir. İncir meyvesi yetiştiriciliğinde, ülkeniz dünya birincisidir.
İncir ağacı subtropik yani ılıman iklim bitkisi olup yazları sıcak ve kurak yerleri, kışları ise ılık yerleri sever ve buralarda daha iyi yetişir. Kış aylarında maksimum -8 derece soğuğa dayanabilmektedir. Daha soğuk yerlerde yetiştirilmek istenirse iç mekânda yetiştirilme yapılmalıdır.
Ev İçerisinde , Balkonda, Terasta Saksıda İncir Fidanı-Ağacı yetiştirebilirsiniz.Yeterki güneş alan bir yer olsun.Saksıda Yetiştirmek için kullanacak olduğunuz saksı asgari ,9 litrelik bir saksı olmalıdır.Saksıda içerisinde kullanacak olduğunuz maddenin %85 i toprak geriye kalanı ise torf olmalıdır.Ev içerisinden ...
"Ocağına incir ağacı dikmek" diye bir atasözü olduğunu hatırlatan Akbıyık, "İncirin saçak ve kılcal kökleri yana doğru gideceğinden binaların temellerine zarar verebilir. Hatta kanalizasyonları çatlatıp, içine girerek tıkayabilir. Güçlü kökler zamanla, alttan yaptığı basınçla betonu bile yerinden oynatabilir.
İncirde çelik marazı hastalığı: Budamadan sonra %2' lik bordo bulamacı uygulanır. Kayısılarda yaprak delen hastalığı : Sonbaharda yaprak dökümünden hemen sonra %2'lik bordo bulamacı, ilkbaharda çiçek tomurcukları açılmadan önce pembe çiçek tomurcuğu devresinde %1'lik bordo bulamacı uygulanır.
İncir ağacının optimum yağış isteği yıllık 625 mm'dir. Yağış miktarının 550 mm'nin altına düşmesi durumunda sulanma yapılmalıdır. Çok yağışlı yerlerde ağaçlar fazla büyük olur ve meyveler iri ve tatsız olur.
Çekirdekten incir çimlendirme işlemi üzerine güzel bir video oldu. Sizler de kendi bahçenizde kolayca çekirdekten meyve çoğaltabilirsiniz. Oldukça basit bir işlem. Havai köklendirme ve çelikten köklendirmeye göre meyve vermesi uzun bir süreç.
evlerinin ve yaşam yerlerinin oralar olduğu söylenir. durumları da yüksektir. yeri kırılır, çünkü incir ağacı cinlerin uğrak yer ve evidir.
Kurutulmuş incir, taze incirin kurutulmuş şeklidir.incir yaklaşık %78 civarında su içerir. Bu sebeple kurutma sonucunda yaklaşık 5 kg incirden 1 kg kuru incir kalmaktadır.
Evlerin yakınlarına dikilen incir ağaçları da suya ulaşmak için evin temelindeki beton ve plastik maddeleri delerek, suya ulaşıyor. İncir ağacının temele zarar verdiği düşünülüyor. İşte bu yüzden incir ağaçlarının evlerden uzak dikilmesi tavsiye ediliyor.
İncir ağacının kökleri yayılma eğilimde olduğu ve çok güçlü olduğu için önüne ne çıkarsa parçalar. Bir evin yakınına dikilirse evin temellerine zarar verebilir. Bu sebeple eskiler bu tabiri bulmuştur.
Uzmanlar bu soruya şu yanıtı veriyor: "İncir ağacı yapısı itibariyle diğer ağaçlara nazaran lifsiz bir yapıya sahiptir ve dalları daha çabuk kırılır. Kırılan lifli bir dal hemen kopmayacağı için bir süspanse imkanı vardır ama incir dalı kırılır kırılmaz koptuğu için düşüş daha sert olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri