Çanakkale bölgesinde yazlar ılık, nemli, kurak ve açık ve kışlar uzun, soğuk, yağışlı, rüzgarlı ve parçalı bulutlu. Yıl içerisinde sıcaklık normalde 3°C ila 31°C arasında değişiklik gösterir ve nadiren -3°C altında ve 34°C üzerinde olur.
Çanakkale İlinin iklimi, bulunduğu yer nedeniyle geçiş iklimi özellikleri gösterir. Genel karakteriyle Akdeniz iklimi özelliklerini yansıtır. Bunun yanında İlimizin daha kuzeyde bulunması nedeniyle kışları ortalama sıcaklık daha düşüktür.
Günlük ortalama en yüksek sıcaklık 26°C üzerindedir. Çanakkale'de en sıcak ay Temmuz ayıdır; bu ayda ortalama yüksek sıcaklık 30°C iken düşük sıcaklık 20°C düzeyindedir.
Çanakkale ilimiz; yarı nemli bir iklime sahip, kışları serin, yazları sıcak, su fazlası kış mevsiminde, çok kuvvetli olan ve deniz tesirine yakın bir iklime sahiptir.
Çanakkale Denizi berrak ve temiz oluşu ile ünlü. Bolayır Plajı da bunlardan biri. Denizin temiz olması sayesinde Bolayır Plajında aynı zaman da balıklar ile birlikte de sizlere yüzme imkanı da sunuyor.
İlgili 39 soru bulundu
Yüksek sıcaklık değerleriyle dikkat çeken Güneydoğu Anadolu Bölgesi Türkiye'nin en sıcak yeri olma özelliğini elinde tutmaktadır. Şu zamana kadar ölçülmüş en yüksek rekor sıcaklık 49.0 derecedir. Bu sıcaklık rekoru 27 Ağustos 1961 tarihinde Şırnak Cizre'de kaydedilmiştir.
Bu nedenle hem Marmara hem de Ege iklimini görmek mümkün. Kışları yağışlı, yazları ise sıcaktır, şehir boğaza sahip olduğu için yaz kış rüzgar eksik olmaz. Tatil için şehre gelenlerin tercih ettiği dönem ise genellikle mayıs-eylül arası.
Rapora göre Çankırı, Kırşehir, Ordu, Çanakkale ve Kırklareli Türkiye'de en temiz havaya sahip şehirler oldu. Hava kalitesi izleme istasyonlarından alınan metreküp başına düşen ince parçacıklı madde (PM 2,5) yoğunluğu ölçümlerine dayanıyor.
Çanakkale bölgesinde yazlar ılık, nemli, kurak ve açık ve kışlar uzun, soğuk, yağışlı, rüzgarlı ve parçalı bulutlu. Yıl içerisinde sıcaklık normalde 3°C ila 31°C arasında değişiklik gösterir ve nadiren -3°C altında ve 34°C üzerinde olur.
Uluslararası deniz taşımacılığında kullanılan en dar boğazlardan biri olan Çanakkale Boğazı, Ege Denizi'ni Marmara Denizi'ne bağlamaktadır.
Genel karakteriyle Akdeniz iklimi özelliklerini yansıtır. Bunun yanında daha kuzeyde bulunması nedeniyle kışları ortalama sıcaklık daha düşüktür. Kuzey Rüzgarlarının ve soğuk dalgalarının Balkanlar üzerinden sarkması ve bunun önünde doğal engellerin bulunması nedeniyle ,yılın büyük bir kısmı rüzgarlı geçmektedir.
Çanakkale güneyde Balıkesir ile komşudur. Diğer sınır komşuları ise Tekirdağ ve Edirne'dir. Asya ile Avrupa arasında ulaşımı sağlayan Çanakkale Boğazı, şehrin ekonomik alanda gelişmesine büyük katkı sağlamıştır.
Çanakkale, Türkiye'de bulunan bir şehrimizdir. En önemli özelliği ise bir boğaz kenti olmasıdır. Ayrıca tarihi ve turistik açıdan çok önemli bir konumda yer almaktadır. Çanakkale, çevrede gerçekleşen savaşlar yüzünden tarihi anlamda çok önemlidir.
Çanakkale, birbirinden güzel doğal güzelliklere ve tarihi yapılara sahip olmasının yanı sıra denize kıyısı bulunduğu için deniz turizminin de oldukça gelişmiş olduğu bir tatil merkezidir. Uzun bir sahil şeridi bulunan Çanakkale'de denizin keyfini çıkarabileceğiniz çok sayıda plaj ve koy bulunmaktadır.
Kuzey Ege'nin tatil cenneti olarak bilinen Çanakkale'nin Bozcaada ilçesi, İngiltere gazetesi The Guardian'da 'Avrupa'nın en büyülügöz alıcı 10 adası' arasında ikinci sırada tavsiye edildi.
Çanakkale'nin ilçelerinden buranın tarihi dokusuna uygun çeşitli özelliklerde ve görünümlerde, magnet, anahtarlık, bardak, cüzdan, truva atı figürleri, özel biblolar, geleneksel mutfak ürünleri; peynir helvası, domates salçası, zeytin ve zeytinyağı, ezine peyniri gibi hediyelik ürünler alabilirsiniz.
– Tarım ve Orman Bakanlığı'nın verilerinden alınan bilgilere göre, Türkiye'nin en soğuk deniz suyu sıcaklığı Akçakoca'da ölçüldü. Akçakoca'yı Zonguldak takip ederken, en yüksek sıcaklık ise 32 derece ile Mersin'de ölçüldü.
Aylara göre deniz suyu sıcaklığı dikkate alındığında en yüksek ortalama sıcaklık 24,1 ile ağustos, en düşük ise 7,9 dereceyle şubat aylarında ölçüldü.
Türkiye'nin en sıcak yerleri 45,9 derece ile Antalya'nın Kaş ilçesi Çavdır Orman Sahası ve Muğla'nın Köyceğiz ilçesi Zeytinalanı Ekip Orman Deposu oldu.
Doğal güzellikleriyle olduğu kadar aşırı hava koşullarıyla da dikkati çeken bölgedeki Furnace Creek Ziyaretçi Merkezi'nde, sıcaklık 46 santigrat derece (115 Fahrenheit) olarak kaydedildi.
Türkiye'de Kışın En Sıcak Şehirler. Türkiye'de kışın nereye gidilir sorusuna sıcak bir yanıt arıyorsan düşünmen gereken ilk iki şehir Antalya ve Muğla. Kış dönemi boyunca diğer şehirlere oranla daha yüksek bir ortalamaya sahip olan bu iki şehir, dört mevsim boyunca devam eden bir turizm döngüsüne sahip.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri