Kargı sepet bandırma için hazırlanmış defne suyunun içerisine konulur. Yaklaşık 5dk civarında incirlerin suyun içerisinde kalması sağlanır. İncirler sıcak su ile yumuşayacaktır, defne suyu incirler üzerinde doğal bir koruma oluşturacaktır. 5dk sonra incirler sudan çıkarılır ve güneşe serilir.
Defne yaprağının içerisindeki madde ve yaymış olduğu güzel kokular sayesinde kurtlanma engellenir. Defne yaprağının olduğu yere kurt girmez denilir. Bu sebeple; kuru incirleri koyduğumuz kabın içerisine defne yaprakları koyunuz. Kurtlanmaya karşı oldukça etkin bir çözümdür.
İncirin toz ve fiziksel kirliliklerinden temizlenmesi için ise yıkama işlemine tabii tutulması gerekmektedir. Yöredeki genel anlayış “inciri tuzlu suyla yıkarsak hem temizlenmiş olur hem de kurtlanmasını engelleyerek bozulmadan uzun süreli muhafazasını sağlamış oluruz”dur.
Kuru İncir Nasıl Yumuşatılır? Sertleşmiş durumdaki kuru incirleri yumuşatmak için çeşitli yöntemler bulunur. Kuru incirleri kaynatılmış sıcak su yer alan tencere içinde bir müddet bekletmek iyi bir çözüm yoludur. Az miktarda su konulmuş olan tavaya kuru incirleri yerleştirmek bir diğer yöntemdir.
Kuru incir suyu yapılışı şu şekildedir; Yarım litre klorsuz su kaynatıldıktan sonra içerisine 8-9 adet kuru incir ilave edilir. 7 dakika boyunca ağzı kapalı biçimde kaynatıldıktan sonra ocak kapatılarak ılımaya bırakılır. Kaynamış olan incirli su ılıdıktan sonra süzülür.
İlgili 34 soru bulundu
Bir litre kaynamakta olan klorsuz suya onbeş-onaltı adet kuru inciri ilave ediniz ve yirmi dakika ağzı kapalı olarak kaynatınız. Yirmi dakika tamamlandıktan sonra ılımasını bekleyiniz. Ilıdıktan sonra süzülür. Üçe veya ikiye bölerek öğünlerden on-onbeş dakika önce aç karnına içilir.
Bu suyu üçe bölerek her öğünden 15 dakika önce aç karna için. Kürü 50 gün boyunca kurallara uygun şekilde uygulayın. İlk olarak kürü 25 gün uygulayın. 25 günün ardından 7 gün ara verin.
Fırın tepsisinden çıkarın, plastik bir dondurucu poşetine koyun ve saklamak için tekrar dondurucuya koyun. İncir bir kez dondurulduktan sonra 6-8 ay arası tüketilmeye hazırdır.
Sıcak havalarda inciri sinek ve tozdan korumak için mutlaka üzerine ince tül örtmeniz gerekir. Böylece daha hijyenik koşullarda incir kurutabilirsiniz. İncirlerin güneş gören bir konumda beklemesi gerekir. Bu yöntemi denediğinizde 5 ile 7 gün arasında incirler kurumuş olacaktır.
Kuru incir nasıl yıkanır
Anında tüketebilirsiniz. Ancak kuru inciri yıkayıp, üzerindeki su ile kabın içerisine koyarsanız incirde ekşime yaşanır. Hatta bozulma sürecini hızlandırırsınız.
İncir kürünün vücuda antioksidan etkisi bulunur. İncir kürü yüksek kolesterolün kontrol altına alınmasında etkilidir. Düzenli şekilde incir kürü tüketimi alzheimer gibi hastalıkların oluşum riskini azaltır. İncir kürü, cilt ve saç sağlığının korunmasında oldukça etkilidir.
Mucizevi içeriğiyle kuru incir, kandaki kötü kolesterol seviyesinin düşmesine yardımcı oluyor. Kalsiyum ve fosfor içeren zeytinyağlı kuru incir, kemik ve diş sağlığını kuvvetlendiriyor. Özellikle menopoz döneminde kemik erimesine karşı koruyor.
ÖZELLİKLE KURU İNCİRDEKİ PUDRA ŞEKERİ İLAVESİNE DİKKAT
O açıdan küflerin aşırı miktarda oluşmuş olması da insan sağlığına zarar vereceği için çok fazla tercih edilmemeli. Pudra şekeri dışında normal şeker, fruktoz ya da mısır şurubu kullanabiliyorlar.
İncirin sorunsuz depolanabilmesi için uygun olan meyve neminin %25 ve altı olmalıdır. Bu değerin üzerinde neme sahip olan incirlerin uygun olmayan şartlarda depolanmasıyla meyve şekerinin yüzeyde birikmesi sonucunda meyve de beyaz unumsu oluşumlar gözlenir. Bunların sağlığa zararlı etkileri yoktur.
AFLATOKSİNSİZ KURU İNCİR İÇİN;
Toprak işleme toz kalkmayacak şekilde yapılmalıdır. Tozlu, işlek ara yollara su veya uygun asfalt karışımları uygulanarak tozuma engellenmelidir. Ekşilik Böcekleri ve sirke sinekleri ile mücadele mutlaka çekici yem tuzakları kullanılarakyapılmalıdır.
1 orta boy 149 mg potasyum içerir ve bu da günlük ihtiyacımızın %4'ünü karşılar. Ayrıca K vitamini, kalsiyum, demir, magnezyum, folik asit ve A vitamini içerir. Taze incirler çabuk bozulur bu yüzden aldıktan sonra 1-2 gün içinde tüketmek gerekir.
Taze Olgun İncir Reçeli Nasıl Yapılır? Tam mevsiminde incirler ile taze incir reçeli yapmak için 1 kilogram inciri toz şekerde 1 gece bekletin. Ardından tencereyi ocağa alın ve kısık ateşte pişirin. Kaynamaya başlayınca içine çubuk tarçını ekleyin.
Kararmadan Küflenmeden İncir nasıl Kurutulur İncir Cipsi Nasıl Yapılır ✔️ İncir Cipslerini nasıl kuruttum 👇 ✔️ Cibs yapacağınız incirler çok yumuşak olmasın ✔️ İncirleri yıkamadan 3-4 ml kalınlığında dilimledim ✔️ Fırın ızgarası ve süzgeçlerin üzerine dizdim ✔️ Gölgede kuruttum ( güneşte kurutursanız incirler kararır ...
Ama kuru incir saklamanın en güzel yollarından bir tanesi derin dondurucu ya da buzlukta saklamaktır. Derin dondurucuda saklanan kuru incirler 1 yıla kadar dayanır ve tazeliğini korur.
Hava şartları kurtlanmayı tetikler
Ayrıca nem oranlarının yüksek olması oldukça tehlikelidir. Aydın ve İzmir bölgesi nemin düşük olduğu bölgelerdir. Bazı yıllarda nemin mevsim normallerinden fazla olması kuru incir kurtlanma sorunun en büyük tetikleyicisidir.
Diş sağlığını kuvvetlendirir: Kalsiyum ve fosfor içeren kuru incir, zeytinyağı kürü kemik ve diş sağlığını kuvvetlendirir. Özellikle menopoz döneminde kemik erimesine karşı korur. Zayıflamaya yardımcı olur: Tatlı ihtiyacını doğal yoldan karşılayan, metabolizma hızını yükselten kuru incir, zayıflamaya yardımcı olur.
Kuru incir önemli bir lif kaynağıdır. Lif oranı yüksek olan besinler bağırsakların çalışmasına yardımcı olarak kabızlık sorununu kısa sürede tedavi ederler. 1 adet kuru incir ve 2 adet kuru kayısı ılık su ile birlikte sabahları aç karnına tüketildiğinde bağırsakları daha hızlı çalıştırdığı aktarılmaktadır.
İncir yedikten sonra bir bardak su içmeyi de unutmayın. Çünkü incirin ardından içeceğiniz bir bardak su bağırsaklarınızın çok daha etkili çalışmasını sağlar. Mor renkli meyve ve sebzeler, hücre hasarına karşı koruyucu olduğu bilinen bir antioksidan türü olan antisiyoninden yönünden zengindir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri