İncir meyvesinin yüksek potasyum içeriği, yağ oranının çok az olması ve özellikle kalsiyum içeriğinin bir çok besine göre oldukça fazla olması kalp ve damar sağlığını koruduğu gibi damar sertleşmesini önleyerek kalbin yağlanmasına karşın kalp zarını destekler.
İçinde yüksek oranda potasyum ve magnezyum olduğundan, insülin salınımını dengelemektedir. Bu özelliği sayesinde diyabetli hastalar da incir tüketebilir. 14) Kalp sağlığını korur. Potasyum mineralleri bulundurması ile tansiyon dengesini korur ve böylece kalp sağlığını olumlu etkiler.
İncir, içerdiği potasyum minerali sayesinde kan basıncının dengelenmesine yardımcı olur. Bu nedenle kalp-damar sağlığını koruyucu etkisi vardır. Liften zengin olan incir; bu özelliği ile kanserden korunmada etkilidir.
İncir, kalsiyum, bakır, magnezyum, potasyum, fosfor ve demirin yanı sıra A, B6, C ve K vitaminlerini içerir. Vitamin eksikliğini önler, bağışıklığı güçlendirir. Ancak çok yenilmesi sakıncalıdır, ayrıca bazı kişilere bu güzel meyve dokunup incir alerjisine yol açabilir.
İncir çok tüketildiği zaman gliserin indeksi yüksek olduğu için fruktoz ihtiva ederek, karaciğeri yağlandırır. Özellikle kuru incirde yüksek miktarda fruktoz vardır. Bunların sonucu olan karaciğer yağlanması da trioid, pankreas başta olmak üzere bütün vücudun yağlanmasıdır.
İlgili 28 soru bulundu
- Lifli ürünlere alerjisi olan kişilerin incir tüketiminden uzak durmaları gerekir. Nedeni ise incirin yüksek oranda lifli bir meyve olmasıdır. - İncir çok hassas vücut yapısına sahip kişilerde alerjiye neden olabilir. İncir tüketiminden önce alerji testi yaptırılmasında fayda olacaktır.
Günde En Fazla Kaç Tane Kuru İncir Yemeli? Küçük bir avuç, çeşidine bağlı olarak yaklaşık 3 ila 5 kuru incir, 5 gram diyet lifi veya Günlük Değerin %20'sini sağlar. Kuru İncirin faydaları arasında yüksek bir lif kaynağı olması ve hem çözünür hem de çözünmez lif içermesi yer alır.
Kuru incir, lif oranı oldukça düşük bir atıştırmalık olduğundan sindirim sisteminin daha düzenli çalışmasına yardımcı olarak kabızlığa iyi gelmektedir. Özellikle sabahları aç karnına ılık su ile birlikte tüketilen kuru incir gün boyu tokluk hissi vererek kontrolsüz yemek yemenin önüne geçmektedir.
İçeriğinde nispeten yüksek miktarda bulunan K vitamini nedeniyle kan sulandırıcı ilaçların etkisini azaltabileceği, ayrıca özellikle huş ağacı polenine alerjisi olanlarda incir de alerjiye sebep olabileceğinden, bu durumlarda tüketiminde dikkatli davranılmalıdır.
Cinsel sağlığı güçlendirir: Erkeklerde cinsel gücü ve sperm kalitesini artırmaya yardımcı olur. Eşinin hamile kalmasını isteyen erkeklere kuru incir ve zeytinyağı kürü önerilir. Hamile kalmayı kolaylaştırır: Kadınlarda doğurganlığı artıran kuru incir-zeytinyağı kürü sayesinde, kadınların sağlığı güçlenir.
İncirler akşamdan suya konur, sabahleyin aç karnına yenilir. Kuru incir bağırsakların faaliyetini arttırır. Pektik maddelerin kaynağı olmasından dolayı, bağırsaklarda toksit maddelerin atılmasını sağlar. Özellikle çocuklarda korkusuzca kullanılabilen etkili bir müshildir.
Kuru incir, vücuttaki doğal kolesterol sentezini azaltan omega-3 ve omega-6 yağ asitlerini ve fitosterolleri içerdiklerinden genel kolesterolü düşürür.
Amerikan Diyabet Derneği, incirlerin diyabetin fonksiyonel kontrolünü artırmaya yardımcı olan yüksek lifli bir tedavi olduğunu önermektedir. İncir yaprakları, düzenli olarak insülin iğnesi yapmak zorunda olan diyabet hastalarında insülin miktarını azaltır.
İncir tüketiminin bilinen bir zararı yoktur. Ancak, özellikle diyabet sorunu olanların ve bu yüzden insülin kullanan hastaların mutlaka doktorlarına danışarak incir tüketmelerinde yarar vardır.
Taze incir mi kuru incir mi daha faydalı? Kuru incirin lif, protein, kalsiyum, demir, magnezyum, fosfor ve potasyum açısından daha zengin olduğu belirtilmektedir. Ancak daha az beta-karoten içerir ve kalorisi daha yüksektir. 2005 yılında yapılan araştırmalar kuru incirin daha yararlı olduğunu öne sürmektedir.
İncir, içerdiği bakır sayesinde vücutta metabolizma dengesi ve enerji üretiminde etkili olmaktadır. İçeriğindeki B6 vitamini ise diyet proteinlerinin parçalanmasına ve yeni proteinler oluşturulmasına yardımcı olmak için gerekli olan önemli bir vitamindir. Beyin sağlığının korunmasında da önemli bir rol oynamaktadır.
- Bağırsak sağlığını korur: İçeriğindeki lif oranı sayesinde bağırsakları düzenler ve toksinlerin dışkı ile atılmasını sağlar. - Kansızlığı giderir: Demir içeriği sayesinde kansızlık tedavisi gören kişilerde tüketimi önerilir.
Güçlü bir mikrop temizleyicisi olan incir çekirdeği yağı, yoğurtla karıştırıldığında uzun süre tok tutuyor. Tek başına birçok faydası olan incir çektirdiği yağı, yoğurtla ekstra fayda sağlıyor. Yaz - kış demeden sağlığımıza katkı sağlayacak besinleri tüketmeye önem vermemiz gerekiyor.
Yüksek posa içeriği sayesinde incir, bağırsakların iyi çalışmasını sağlıyor. İncir yedikten sonra bir bardak su içmeyi de unutmayın. Çünkü incirin ardından içeceğiniz bir bardak su bağırsaklarınızın çok daha etkili çalışmasını sağlar.
Kuru incir, cevizle beraber yenirse akciğeri temizler ve öksürüğe iyi gelir. Balla karıştırılıp yenildiğinde afrodizyak etkisi yapar.
Kuru incir önemli bir lif kaynağıdır. Lif oranı yüksek olan besinler bağırsakların çalışmasına yardımcı olarak kabızlık sorununu kısa sürede tedavi ederler. 1 adet kuru incir ve 2 adet kuru kayısı ılık su ile birlikte sabahları aç karnına tüketildiğinde bağırsakları daha hızlı çalıştırdığı aktarılmaktadır.
İncir, yüksek oranda C vitamini içerdiğinden, kolajen üretimine katkıda bulunur.
İncir hasadı Temmuz, Ağustos gibi başlar ve bu aylarda satışa çıkabilir. Taze incir almak istiyorsanız Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında pazardan, manavdan temin edebilirsiniz. İNCİR NE ZAMAN YENİR? İnciri yemek için en güzel aylar Temmuz ve Ağustos aylarıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri