Ayrıca kabuk kısmı lif içerdiği için vücuttan fazla kolesterolün atılımını da sağlıyor. Bu önemli faydaları nedeniyle inciri kabuğuyla birlikte tüketin. Ancak dikkat! Tarım ilacı kalıntılarından ve maruz kaldığı diğer dış etkenler ile mikroplardan iyice arındırmak için incirin kabuğunu iyi yıkamayı asla ihmal etmeyin.
Özellikle koyu mor renkli incirler oksidatif stresle mücadeleye yardım eden polifenoller bakımından zenginler. Bu faydalı kimyasallar incir kabuğu, meyvesi ve yaprağında birlikte bulunuyor. Dolayısıyla iyi yıkanmış inciri kabuğuyla yemek daha fazla yarar sağlıyor.
İnciri soyma huyunuz varsa hemen vazgeçmelisiniz. Yapılan araştırmalara göre incirin sağlık etkisi saymakla bitmiyor. Fakat işin ilginç yanı, bütün bu faydaların yüzde 47'si dışını kaplayan kabukta yatıyor. Bu faydalar özetle şöyle: Kanda ensülin miktarını, kolesterolü ve yüksek tansiyonu düşürüyor.
Günde ne kadar kuru incir yenmeli? Meyve tüketiminde çeşitlilik sağlamak önemlidir. Günlük ortalama 3 porsiyon meyve tüketimi öneriler arasındadır. Günde 2 adet kuru veya taze incir, ara öğünlerde ya da kahvaltıda rahatlıkla tüketilebilir.
İncir de lezzetli olmasının yanı sıra zengin antisiyonin içeriği sayesinde kolajen yapımını artırıyor ve cilt sağlığına etki ediyor.
İlgili 16 soru bulundu
Yüksek orandaki lif içeriği sayesinde mideye olumlu etkileri vardır. Yapılan çalışmalarla ülser, reflü, gastrit gibi mide rahatsızlıklarına iyi geldiği görülmüştür. 17) Cilt hastalıklarına iyi gelir. İncirin de barındırmış olduğu antioksidanların cilt sağlığında olumlu etkileri bulunur.
Ahududu, böğürtlen, çilek ve kiraz gibi ürünler, kolajen üretimine katkıda bulunur. Bu gibi meyveleri sıklıkla tüketseniz bile herhangi bir zararı olmayacaktır. Dolayısıyla kolajenli meyveleri sık sık tüketmeniz sizin yararınıza olacaktır. Kolajen içeren sebzeler ise soğan, sarımsak ve lahana gibi ürünlerdir.
Kuru incir, lif oranı oldukça düşük bir atıştırmalık olduğundan sindirim sisteminin daha düzenli çalışmasına yardımcı olarak kabızlığa iyi gelmektedir. Özellikle sabahları aç karnına ılık su ile birlikte tüketilen kuru incir gün boyu tokluk hissi vererek kontrolsüz yemek yemenin önüne geçmektedir.
Aç karnına kuru incir yemenin faydaları vardır. Kuru incir lif içeriği sayesinde bağırsak hareketliliğini uyarır ve sindirimi düzenler. Aynı zamanda enerji seviyelerini artırabilir ve tokluk hissi sağlayarak sağlıklı bir kahvaltı alternatifi olabilir. Fakat yüksek miktarda şeker içerdiği için aşırıya kaçmamak gerekir.
Yüksek lif oranı sayesinde kabızlığı önler. Bu nedenle zayıflama diyetlerinin de vazgeçilmez unsurlarından biridir. İncirler akşamdan suya konur, sabahleyin aç karnına yenilir. Kuru incir bağırsakların faaliyetini arttırır.
Ayrıca kabuk kısmı lif içerdiği için vücuttan fazla kolesterolün atılımını da sağlıyor. Bu önemli faydaları nedeniyle inciri kabuğuyla birlikte tüketin.
Lif açısından zengin gıdalar, vücutta atılacak maddelere su kazandırarak bağırsaklardan geçişi kolaylaştırır. Omega-3 ve omega-6 yağ asitleri ve protein bulunur. İnciri cevizle birlikte yerseniz hem vücudunuzu zehirlerden korur, hem de bronşite iyi gelerek öksürüğü keser.
İncirleri soğuk su altında yıkayın. Yalnızca dolgun, yumuşak bir his veren ve dokunmaya elverişli olan olgun incirleri kullanın. Olgunlaşmamış olanlar iyi donmaz, bu yüzden bunları hemen yenmek için çıkarın. Parmaklarınızla hafifçe ovalayarak kiri çıkarın.
İncirler bütün halinde soğuk suda nazik ve hafifçe ovalayarak yıkayın. İncirin saplarını ayıklayın. Ardından genişçe bir tencere suyun içinde incirleri kaynamaya bırakın.
Akşam saatlerinde veya öğünle birlikte tüketmek yağ depolanmasına sebep olabiliyor. Bu nedenle inciri öğle ve akşam yemeği arasında ara öğün olarak tercih edin. Özellikle kabızlık problemi yaşıyorsanız bir porsiyon incirin yanında mutlaka 1-2 bardak su tüketin. Böylelikle bağırsak hareketleriniz hızlanacaktır.
Akşam uyumadan önce incirleri yiyin ve üzerine su için. NE İŞE YARIYOR? Zeytinyağlı kuru incir kabızlık sorununu ortadan kaldırıyor. Ayrıca bağışıklık sistemini güçlendirerek öksürüğe ve soğuk algınlığına çok iyi geliyor.
Diyet lifi açısından zengin olan kuru incir; potasyum, demir, kalsiyum, antioksidan ve kompleks karbonhidrat içerir. Yaş incire göre kuru incir kabızlığın tedavisinde daha etkili olabilir. Ancak meyveler kurutulduğunda şeker oranı arttığından kuru incirin şeker ve kalorisi daha yüksektir.
Kuru incir ve zeytinyağı içeriği mineral, vitaminlerle kalp sağlığını koruyor ve güçlendiriyor. B2 vitaminleri içeren kuru incir, zeytinyağı formülü hafızayı ve sinir sistemini güçlendiriyor. Mucizevi içeriğiyle kuru incir, kandaki kötü kolesterol seviyesinin düşmesine yardımcı oluyor.
Zeytinyağlı incir kürü; Kabızlığı gideriyor, bağırsakların hızlı bir şekilde çalışmasını sağlıyor. Boğaz enfeksiyonlarının iyileşmesine yardımcı oluyor. Kalp sağlığını koruyor.
Kuru incir, lifli yapısı sayesinde, bahsi geçen mide hastalıklarının üstesinden gelmenize yardımcı olur. Bu bağlamda, zeytinyağlı incir kürü de gastrit, ülser ve reflü hastalarının düzenli kullanması için tavsiye edilen doğal bir reçetedir.
Diğer yandan saçların doğal, pürüzsüz ve sağlıklı uzamasına yardımcı olur. İncir Sütü Cilde Nasıl Uygulanır? Pürüzsüz ve sağlıklı bir cilde sahip olmak için incir sütünü direkt olarak yüzünüze sürebilirsiniz. 10 dakika kadar beklettikten sonra ne denli yumuşak ve pürüzsüz bir cilde sahip olduğunuzu anlayacaksınız.
İncirin "erbezlerine" benzer bir şekle sahip olduğunu vurgulayan Tayar, "Çinko, folik asit ve diğer minerallerden zengin olan incir, erkeklerde sperm kalitesi ve hareketliliğini artırarak erkeklerde kısırlığın önüne geçtiği belirtiliyor" dedi.
Kuru incir
Mango çekirdekleri basurla baş etmek için birebirdir, özellikle de kanamalı basur ile.
Kur'ân-ı Kerîm‟de hem dünya hem de ahiret hayatı bağlamında yedi çeşit meyveden söz edilmiştir. Bunları hurma, üzüm, incir, zeytin, nar, muz ve kiraz şeklinde saymamız mümkündür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri