İncirin toz ve fiziksel kirliliklerinden temizlenmesi için ise yıkama işlemine tabii tutulması gerekmektedir. Yöredeki genel anlayış “inciri tuzlu suyla yıkarsak hem temizlenmiş olur hem de kurtlanmasını engelleyerek bozulmadan uzun süreli muhafazasını sağlamış oluruz”dur.
İncirlerin uzun süre dayanması ve kurtlanmayı engellemek için bandırma işlemi yapıyoruz. Eğer incir bandırılmazsa fazla dayanmaz. 5-6 ay içerisinde bozulmaya başlar. Bandırma sayesinde 1 yılı aşkın süre sorunsuz olarak dayanması sağlanıyor. İncir daldan yere düştüğünde üzerinde kum, toz olmaktadır.
Kuru incir nasıl yıkanır
Anında tüketebilirsiniz. Ancak kuru inciri yıkayıp, üzerindeki su ile kabın içerisine koyarsanız incirde ekşime yaşanır. Hatta bozulma sürecini hızlandırırsınız.
Hasat edilerek bandırma sepetlerine doldurulan Çekirdeksiz üzümler, daha hızlı kuruma sağlaması ve arzu edilen sarı rengi alması için bandırma çözeltisine bandırılarak kurutulmaktadır. Bandırma çözeltisinin hazırlanışı basit bir işlem gibi görülmesine rağmen pratikte birçok hatalar yapılmaktadır.
İncir kürünün vücuda antioksidan etkisi bulunur. İncir kürü yüksek kolesterolün kontrol altına alınmasında etkilidir. Düzenli şekilde incir kürü tüketimi alzheimer gibi hastalıkların oluşum riskini azaltır. İncir kürü, cilt ve saç sağlığının korunmasında oldukça etkilidir.
İlgili 23 soru bulundu
Günlük ortalama 3 porsiyon meyve tüketimi öneriler arasındadır. Günde 2 adet kuru veya taze incir, ara öğünlerde ya da kahvaltıda rahatlıkla tüketilebilir.
İncir çok tüketildiği zaman gliserin indeksi yüksek olduğu için fruktoz ihtiva ederek, karaciğeri yağlandırır. Özellikle kuru incirde yüksek miktarda fruktoz vardır. Bunların sonucu olan karaciğer yağlanması da trioid, pankreas başta olmak üzere bütün vücudun yağlanmasıdır.
Bandırma'da yer alan iki önemli plaj bulunmaktadır. Bunlar Bandırma Halk Plajı ve Düzler Halk Plajı olarak sıralanmaktadır. Plajlar temiz deniziyle birlikte hizmetleriyle de ön plana çıkmaktadır. Küçük bir alanda yayılım gösteren Bandırma Halk Plajı ilçe merkezine 1 kilometre uzaklıkta yer alıyor.
Bandırma, 1830 yılında Erdek ilçesi Kapıdağ bucağına bağlanmış, Tanzimat'a kadar voyvodalıkla idare edilen Bandırma Tanzimat'ın ilanından sonra gerçekleştirilen idari yapılanma ile Erdek ilçesine bağlı bir bucak olmuştur.
Balıkesir'in bir sahil ilçesi olan Bandırma, Türkiye'nin en büyük limanlarına sahip olması nedeniyle de hareketli günler geçirmektedir. Antik ve doğal miraslar ile dikkat çeken Bandırma, Marmara Denizi'ne olan kıyısıyla da göz kamaştırıyor.
Evlerin yakınlarına dikilen incir ağaçları da suya ulaşmak için evin temelindeki beton ve plastik maddeleri delerek, suya ulaşıyor. İncir ağacının temele zarar verdiği düşünülüyor. İşte bu yüzden incir ağaçlarının evlerden uzak dikilmesi tavsiye ediliyor.
İncirin "erbezlerine" benzer bir şekle sahip olduğunu vurgulayan Tayar, "Çinko, folik asit ve diğer minerallerden zengin olan incir, erkeklerde sperm kalitesi ve hareketliliğini artırarak erkeklerde kısırlığın önüne geçtiği belirtiliyor" dedi.
Meyveler arasında en yüksek lif özelliğine sahip incir, hemoroid (basur) hastalığına faydalıdır.
Ayrıca kabuk kısmı lif içerdiği için vücuttan fazla kolesterolün atılımını da sağlıyor. Bu önemli faydaları nedeniyle inciri kabuğuyla birlikte tüketin.
Bu deyim mecaz anlamda kullanılsa da gerçeklik payı oldukça yüksektir. İncir ağacının kökleri yayılma eğilimde olduğu ve çok güçlü olduğu için önüne ne çıkarsa parçalar. Bir evin yakınına dikilirse evin temellerine zarar verebilir. Bu sebeple eskiler bu tabiri bulmuştur.
Nedeni şudur, incir ağacının yetişmesi için toprağa ihtiyacı yoktur, suyu havadaki nemden sağlayabilen nadir ağaçlardandır.
Başta Balıkesir mantısı olmak üzere pek çok yemeği bulunan Bandırma mutfağı, turistlerin de beğenisini kazanmıştır. Tatlı konusunda çeşitliliği fazla olan ilçenin başlıca tatlıları; Kızılcık Şurubu, Lor Tatlısı, Sütlü Kadayıf ve Höşmerim olarak sıralanmaktadır.
Tarihte Kizikos, Panderma, Panormos gibi adlar alan Bandırma çok eski bir yerleşim merkezidir. Kuruluşu hakkında kesin bilgi olmayan Bandırma'nın Kizikos'ta yapılan kazılarda bulunan bir lahitten İÖ. VIII.-X. yüzyıllar arasında kurulduğu düşünülmektedir.
Bandırma ilk başta Mysia (Misya) bölgesi sınırları içerisindeydi. O yıllarda çevrede Kzikos ve Daskyleion çevrenin yıldız kentleri iken Bandırma ancak bir Balıkçı sığınağı halindeydi. Bir süre sonra, daha da hareketlenince adı, "güvenilir liman" anlamına gelen Panormos diye anılmaya başladı..
Erdek'te kafa dinlemek ve yüzmek için ideal olan Tanaşa Sahili, mavi bayraklı plajlar arasında bulunuyor. İlçe merkezine 2 kilometre uzaklıkta bulunan Çınaraltı Beach, Erdek sahilinde yer almaktadır. 500 metrelik kumsalı mevcut olan beachin bar ve kafesi bulunmaktadır.
Evet Eskişehir'de deniz yok ama çok enfes bir su kaynağı var. Eskişehir'in Çifteler ilçesinde, Sakarya Nehri'nin doğduğu nokta. Sakaryabaşı olarak da biliniyor.
Temiz olmasıyla ön plana çıkan Kurşunlu Plajı, Gemlik ilçe merkezine 10 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Turistlerin uğrak noktalarından olan bu plaj, tatilcilerin ilgisini çekmektedir. Düzenli olarak temizlendiği belirtilen plajın, eşsiz manzaralara da ev sahipliği yaptığı bilinmektedir.
- Lifli ürünlere alerjisi olan kişilerin incir tüketiminden uzak durmaları gerekir. Nedeni ise incirin yüksek oranda lifli bir meyve olmasıdır. - İncir çok hassas vücut yapısına sahip kişilerde alerjiye neden olabilir. İncir tüketiminden önce alerji testi yaptırılmasında fayda olacaktır.
Meyvelerden ananas, üzüm, nar, incir ve karpuz, sebzelerden roka, kuşkonmaz olmak üzere mevsiminde tüm taze sebze-meyveler; deniz ürünleri cinsel gücü artıran doğal yiyeceklerdir. Bu besinler vücut sağlığına iyi gelerek sertleşmeye iyi gelen hormonların salgılanmasına katkıda bulunabilir.
İncir yedikten sonra bir bardak su içmeyi de unutmayın. Çünkü incirin ardından içeceğiniz bir bardak su bağırsaklarınızın çok daha etkili çalışmasını sağlar. Mor renkli meyve ve sebzeler, hücre hasarına karşı koruyucu olduğu bilinen bir antioksidan türü olan antisiyoninden yönünden zengindir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri