Oldukça sulu bir meyve. Biz tadını daha çok dut ve kavun arası bir lezzete benzettik. Anlayacağınız, oldukça lezzetli.
Dikenli incir sarı veya turuncu renkli kaktüs türü bitkilerde meyve olarak yetişen bir meyvedir. Dikenli incirin adından da anlaşılacağı üzere dışında dikenleri olduğundan kaynaklı kabuğu soyularak tüketilmesi gereken bir meyvedir. Su oranı oldukça yüksek olan bu meyvenin tadı çok tatlı veya yoğun değildir.
Tüm kabuğunu soyun. Dikenli incirin içerisini dilimleyerek yiyebilirsiniz. Dikenli incir, ısıramayacağınız küçük, sert tohumlara sahiptir, ancak isterseniz yutmak güvenlidir. Ya da meyve ve tohumları çiğneyip tohumları tükürebilirsiniz.
Frenk incirinin ağızda, tatlı bir burukluk veren tadı vardır. Bazıları bu tadı beğenmezler. Fakat biz Akdenizliler, çocukluğumuzdan beri bu meyvelerle büyüdüğümüzden frenk inciri, bizler için özel meyvelerden biridir.
tadı kavun + hurma olan bir meyve. kavun sevenler beğenebilir ama bana hitap etmedi. dikenli incir denir. iyi bir antioksidandır. dikkatli soyulmadiginda, ağız içinin dikenle dolmasına neden olan ama tadı çok güzel olan bir meyve.
İlgili 24 soru bulundu
Ülkemizde pitaya olarak da bilinen ejder meyvesi bazı ülkelerde çilek armudu olarak bilinir. Dış kısmı pembe olan ve iç kısmı beyazın üstünde siyah benekleri olan bir meyvedir. Ekşi ve ferahlatıcı bir tadı vardır.
Kaynanadili, kürek yemişi, pabuç inciri, Kilis inciri, babutsa, Frenk inciri ve Hint inciri olarak da bilinen dikenli incir bitkisi, tarıma elverişsiz alanlarda kendiliğinden doğal olarak yetişir. Meyveli taze olarak tüketilebilen dikenli incir reçeli, marmelatı, pestili ve lokumu da yapılır.
5-10 cm boyutundadır. Sarı, turuncu ve kırmızı renklerde kabuğu vardır. Etli bir meyve türüdür. Kabuk kısmı soyularak yenir.
Vitamin ve mineral açısından oldukça zengin olan kaktüsün yaprakları özellikle Latin Amerika'da salatalar ve yumurta ile servis edilmektedir.
- Lifli ürünlere alerjisi olan kişilerin incir tüketiminden uzak durmaları gerekir. Nedeni ise incirin yüksek oranda lifli bir meyve olmasıdır. - İncir çok hassas vücut yapısına sahip kişilerde alerjiye neden olabilir.
İncir çok tüketildiği zaman gliserin indeksi yüksek olduğu için fruktoz ihtiva ederek, karaciğeri yağlandırır. Özellikle kuru incirde yüksek miktarda fruktoz vardır. Bunların sonucu olan karaciğer yağlanması da trioid, pankreas başta olmak üzere bütün vücudun yağlanmasıdır.
Akdeniz ve Marmara Bölgesi'nde de yetişen incir için üretimde birinci sırada olan ilimiz Aydın'dır. Aydın'da ise en çok Köşk, İncirliova, Germencik, Sultanhisar ilçelerinde incir yetiştiriciliği yapılmaktadır. Aydın ilimizde, Türkiye'de ve dünyada sıkça tercih edilen incir çeşitleri yetişmektedir.
Ayrıca kabuk kısmı lif içerdiği için vücuttan fazla kolesterolün atılımını da sağlıyor. Bu önemli faydaları nedeniyle inciri kabuğuyla birlikte tüketin. Ancak dikkat! Tarım ilacı kalıntılarından ve maruz kaldığı diğer dış etkenler ile mikroplardan iyice arındırmak için incirin kabuğunu iyi yıkamayı asla ihmal etmeyin.
Kuru incirleri yemeden önce yıkamak olası aflatoksin riskini de çok yüksek oranda ortadan kaldırır. Yalnızca incir değil, tüm kuru meyveler ve sebzeler tüketmeden hemen önce yıkanmalıdır. FAKAT! İncirlerin ancak, tüketilmeden hemen önce ve yalnızca tüketilecek miktarda yıkanması gerekir.
İncir, hafif tatlı bir tada ve oldukça tatlı bir aromaya sahiptir. En çok kurutulmuş hâliyle sevilir, ama taze incir de bayağı lezzetlidir. İnciri doğrudan afiyetle yiyebilir ye da süt ürünleri, baharatlı şarap veya pasta gibi diğer yiyeceklerle birlikte tüketebilirsin.
Cinsel sağlığı güçlendirir: Erkeklerde cinsel gücü ve sperm kalitesini artırmaya yardımcı olur. Eşinin hamile kalmasını isteyen erkeklere kuru incir ve zeytinyağı kürü önerilir. Hamile kalmayı kolaylaştırır: Kadınlarda doğurganlığı artıran kuru incir-zeytinyağı kürü sayesinde, kadınların sağlığı güçlenir.
En önemli faydası yüksek kalsiyum içermesidir. Gün içinde tüketilen 3-4 adet kuru incir, günlük kalsiyum ihtiyacını büyük oranda karşılayarak kemik, saç ve diş yapısını güçlendirir. Özellikle çocukların ve menopoz dönemindeki kadınların düzenli olan kuru incir tüketmeleri tavsiye edilir.
Kur'ân-ı Kerîm‟de hem dünya hem de ahiret hayatı bağlamında yedi çeşit meyveden söz edilmiştir. Bunları hurma, üzüm, incir, zeytin, nar, muz ve kiraz şeklinde saymamız mümkündür.
hikayesi; Kaktüs gillerden hint inciri meyvesi vermektedir. Genellikle tane ile satılır meyvesinin kilosu ortalama 70-90 TL arasındadır.
Kaynana dili çiçeği bir kaktüs çeşidi olarak bilinir. Bu kaktüs çeşidi hem çiçek açabilir hem de meyve verebilme özelliği bulunmaktadır.
Akdeniz'de doğal olarak yetişir. Türkiye'de Batı ve Güney Anadolu'da bulunur.
Son on yıllık ortalamaya göre Türkiye, 260 bin ton ile incir üretiminde ilk sırada yer almaktadır. Türkiye'yi Mısır, Cezayir, Fas, İran, Suriye, İspanya, ABD gibi ülkeler takip etmektedir. 2.
Aydın en önemli incir üretim merkezimizdir. İncirlerin büyük bir kısmı kurutularak değerlendirmektedir. Yıllık yaklaşık 300000 ton incir üretimi yapılmaktadır. İncirin %60 Aydın'da, ise İzmir'de gerçekleşir.
Aydın – İzmir bölgesi Türkiye'nin en iyi incir ve kuru incirlerinin yetiştiği bölgelerdir. Sadece Türkiye'nin değil dünyanın en iyi kuru incirleri bu bölgede yetişmektedir. Aydın'a bağlı Nazilli ilçesinden, İzmir'e bağlı Torbalı ilçesi arasında bulunan bölgeler kuru incir üretimi için en ideal alanlardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri