İNDİS işlevi, tablo veya aralığın içindeki bir değeri veya değerin başvurusunu döndürür. İNDİS işlevini kullanmanın iki yolu vardır: Belirli bir hücre veya hücre dizisinin değerini döndürmek için Dizi biçimi konusuna bakın.
İndis formülü, bir tablo veya belirli bir hücre aralığındaki satır ve sütunların kesişimi sonucu çıkan hücrenin değerini verir. 👉 Formülün ingilizcesi; INDEX 'tir.
=İNDİS() Formülü
Excel'de bir listede kaçıncı sırada olduğu belirtilen bir verinin değerini gösterir. anlamına gelmektedir.
Bir dizi çok sayıda değişken barındırdığından, bunları birbirinden ayırt etmek için indis adı verilen bilgiler kullanılır. Bir dizi, içerisinde çok fazla sayıda değişken barındırabilir. Bunları birbirinden ayırt etmek için indis adı verilen bilgiler kullanılır.
Bu formülü parçalayarak incelemek istersek: =İNDİS($C$3:$E$14 - ifadesi C3:E14 aralığındaki verilerde değer aradığımızı söyler. Burada hangi değeri aradığımız Kaçıncı işlevlerinden gelecek sonuca göre İndis getirecektir.
İlgili 23 soru bulundu
İNDİS(dizi, satır_sayısı, [sütun_sayısı])
Bir hücre aralığı veya dizi sabitidir. Dizi yalnızca tek bir satır veya sütun içeriyorsa, ilgili satır_sayısı veya sütun_sayısı bağımsız değişkeni isteğe bağlıdır.
Sütun İndis Sayısı, bir eşleşme bulunursa döndürülmesini istediğiniz arama sütununun sağında yer alan sütunların sayısıdır.
%d – verinin tamsayı olması gerektiğini belirtir. belirtir. hatırlamanız yeterlidir.
Entegre geliştirme ortamı (IDE), programcıların verimli şekilde yazılım kodu geliştirmesine yardımcı olan bir yazılım uygulamasıdır. Yazılım düzenleme, oluşturma, test etme ve paketleme gibi özellikleri kullanımı kolay bir uygulamada birleştirerek geliştiricilerin üretkenliğini artırır.
Array, aynı tipten çok sayıda değişken tanımlamak için kullanılır. Soyut bir veri yapısıdır. Matematikteki sonlu dizi kavramına benzer. Java dilinde array bir sınıftır.
En basit biçimiyle, DÜŞEYARA işlevi şunu söyler: =DÜŞEYARA(Aramak istediğiniz şey, aramak istediğiniz yer, döndürülecek değeri içeren aralıktaki sütun numarası, Yaklaşık veya Tam eşleşme 1/DOĞRU veya 0/YANLIŞ olarak gösterilir) döndürür.
KAÇINCI Fonksiyonu, aradığınız bir değerin, aradığınız aralıkta, kaçıncı sırada olduğunu bulmak için kullanılır. =KAÇINCI(aranan_değer;aranan_dizi;eşleştir_tür) şeklindedir. Bulmak istediğiniz değerdir. Bulmak istediğiniz değerin aranacağı aralıktır.
Formülün kendisini değiştirmeden formül içindeki hücre başvurusunu değiştirmek isterseniz, DOLAYLI fonksiyonunu kullanın.
MATCH Fonksiyonu
=MATCH() fonksiyonu satır veya sütundaki bir hücrenin konumunu döndürür. Yukarıdaki görselde yer alan formül =MATCH("Blog";B2:B11;0) ile doğrudan belirtilen ifade (Blog) veya hücre içeriği (Örn. A13) seçili alanda aranır ve bulunduğu ilk hücrenin satır değerini döndürür.
Excel'de bir tablo içinde aradıklarımızı kolay şekilde bulmak için DÜŞEYARA fonksiyonunu kullanırız. İngilizce karşılığıyla VLOOKUP olarak kullanılan bu işlev, Excel'in bir sütunda belirli bir değeri aramasını sağlar.
MATCH fonksiyonu, belirli bir değerin bir dizi veya aralıktaki konumunu döndüren bir Excel Fonksiyonudur. Bu hücre koordinatlarını, daha karmaşık formüllerle birleştirmek için kullanabileceğiniz önemli bilgiler sağlar.
Geliştirme araçları genellikle metin derleyicileri, kod kitaplıklarını, editörleri ve test platformlarını içerir. Bir IDE olmadan, bir geliştiricinin tüm bu araçları ayrı ayrı seçmesi, kullanması, entegre etmesi ve yönetmesi gerekir.
Tümleşik geliştirme ortamı (İngilizce: integrated development environment, kısaca IDE), bilgisayar programcılarının hızlı ve rahat bir şekilde yazılım geliştirebilmesini amaçlayan, geliştirme sürecini organize edebilen birçok araç ile birlikte geliştirme sürecinin verimli kullanılmasına katkıda bulunan araçların ...
Kullanımı kolay modern bir dildir. C# ile uygulama geliştirilirken kullanılan platform Visual Studio IDE'dir. Visual Studio birçok işletim sistemlerinde kullanılmaktadır.
%d int, %f float, %c char tipindeki değişkenler için kullanılır.
Bir katarın içinde, \n karakterleri satır sonu anlamına gelir.
scanf fonksiyonu klavyeden bir değer okumak için kullanılır. Kullanımı printf'e benzer farklı olrak 2. parametre olarak değişkenlerin kendisini değil adresini kullanır. Bu sayede klavyeden okunan değerler değişkene kaydedilbilir.
İNDİS ve KAÇINCI, DÜŞEYARA işlevinin ihtiyaçlarınızı karşılamadığı birçok durumda iyi seçeneklerdir. İNDİS/KAÇINCI işlevlerinin en önemli avantajı, arama tablosunun herhangi bir konumundaki sütununda yer alan değerleri arayabilmenizdir.
ÇAPRAZARA işlevi, bir aralığı ya da bir diziyi arar ve bulduğu ilk eşleşmeye karşılık gelen öğeyi verir. Eşleşme yoksa ÇAPRAZARA en yakın (yaklaşık) eşleşmeyi verebilir. *Çıkarılırsa, ÇAPRAZARA lookup_array içinde bulduğu boş hücreleri döndürür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri