Genel olarak üçgen şekli verilerek yapılan bu keke, üçgen kek de denmektedir. Bu kekin bir diğer ismi de, lokum kektir. Yapılış olarak sade kekten farkı olmayan, daha sonra sosa ve Hindistan cevizine bulanan İngiliz kekini sizler henüz denememişseniz, daha fazla zaman kaybetmeyin.
Genel olarak çikolatalı ve sade kek karşımından oluşan mozaik keklerden farklı olarak gerçek çikolata ve sade kek hamurunun karışımından oluşuyor bu mozaik kek. Üstelik çikolatanın içine ilave edilmiş tarçın, bu mozaik kek ile kahve damakta buluştuğunda insanı mest eden bir tat veriyor.
pek leziz bir kek türüdür. ben daha küçücük bir çocukken, en lezzetli pastane ürünlerinden biri olarak dimağımda yer edinmiştir. çikolata parçalarının ağızda eriyişi; ceviz parçalarının dişlerde ezilişi; tarçın kokusunun burunda süzülüşü....
İşte bu kekin adın Kladdkaka nam-ı diğer, İsveç keki. Yapımı oldukça basit, kıvamı tutturmak için biraz kontrollü pişirmek gerekiyor yalnızca. Sonuç bıçak darbelerine dayanamayan dış kabuk, soğudukça hafif yoğunlaşan ıslak doku. Üzerine de bir top dondurma.
Pişmiş kek ve pasta çeşitlerini derin dondurucu içerisinde uzun süre gönül rahatlığı ile saklayabilirsiniz. İçindeki malzemelerin önemi olmakla birlikte klasik tarifle yapılmış bir keki dondurucuda 3 ay kadar hiç bozulmadan saklayabilirsiniz.
İlgili 26 soru bulundu
Kekinizi pişirip soğuttuktan sonra, kilitli buzdolabı poşetinde veya kapaklı bir kapta 7 güne kadar saklayabilirsiniz. Kekin daha uzun süre taze kalmasını istiyorsanız koyduğunuz kabın içine bir parça parşömen kağıdı serin ve kekinizi bununla kaplayın.
Kek piştikten sonra bir süre kekinizi fırında bırakın. Sonra alıp oda sıcaklığında dinlendirin. Dinlenmeden kesip servis etmeyin, kendini toparlamasına zaman verin. Kek pişirirken bu püf noktalarına mutlaka dikkat edin.
Fırının pişirme performansı, her yere eşit miktarda ısıyı dağıtamıyor olması, kapağında yaşanan tam kapanmama ve ısıyı içinde tutama problemleri kekinizin sönmesine neden olabilir. Özellikle daha hızlı olması bir şekilde pişmesi için fanlı programlarda pişirdiğiniz keklerde bu sorunu yaşamanız olası.
Ayrı bir kapta kek ve kabartma tozunu karıştırıyoruz. Diğer karışımın içine döküyoruz. Vanilyayı ekliyoruz. Çırpmadan sirkeyi ekleyip 2 dk bekletiyoruz ve bir kaşık ile hafifçe karıştırıp tarçın ekliyoruz ve çırpıyoruz.
ağlayan nar ile gülen ayvadan yapılan kek. içine biraz da tarçın konulursa tadından yenmez. yapilirken seker ve tuz kavanozlari karistirilmis * bicare kektir.
O çok severek yediğimiz yaş pastanın temeli ise “pandispanya“dır ve “pandispanya” adı İtalyanca “pandispagna” kelimesinden gelir. Anlamı İspanyol ekmeğidir. Günümüzün Türk mutfağında pastalar o kadar çeşitlendi ki, turtalar, tartlar gibi yeni tatlı çeşitlerini kabul etmenin zamanı geldi de geçiyor bile.
Bir kekin yumuşacık ve kabarık olmasını sağlayan en önemli unsuru şeker ve yumurta. Yumurta beyazı ve şekerin, yumurta sarısı ve şekerin ayrı ayrı ve iyi bir biçimde çırpılması sonucunda kekiniz doğal olarak kabarır.
Browni bir çeşit çikolatalı kektir. 19. yüzyılda ABD ve Kanada'da ortaya çıkmıştır. 1907'de şimdiki halini almıştır.
Islak kek, 19. yüzyılda Kanada ve ABD'de ortaya çıkmıştır. 'Fudgy' ve 'cakey' olmak üzere iki farklı çeşitte sunulur.
Geçenlerde kek yapmaya kalkışıp evde normal un olmadığını fark edince ben de tam buğday ununu kullanmaya karar verdim. Güzel bir kek oldu, kabarmamasından korkmuştum ama gayet güzel kabardı ve fotoğraftan da anlaşılacağı üzere un taneleri irmik gibi kalın ve ağza geliyor.
Çikolatalı whey protein tozu ile yoğurdu homojen bir şekilde karıştırın. Üzerine muz dilimleri ekleyip afiyet ile tüketebilirsiniz.
DİYETTE KEK YENİR Mİ? - DİYETİSYEN BÜŞRA UZUN – ANKARA
Yani cevabımız EVET! Yenebilir.
Kek tariflerinde çoğu kez fırının dereceleri farklı ayarlanıyor. Fakat fırında kek pişirirken derece 180 olmalıdır. 180 derecelik fırınınızda kekiniz pişerken sürekli olarak kapağını açıp kontrol etmemelisiniz.
Dışı çıtır içi az pişmiş yemekler/yiyecekler elde etmek için kullanılan fanlı program bu nedenle özellikle kabarmasını istediğiniz kek, poğaça, börek gibi hamur işleri için uygun değil.
Isı kaynağı dışarıdan geldiği için öncelikle keklerin dışı pişer. Isı içeriye doğru iletildikçe içi pişmeye devam eder. Kek piştikçe içindeki hava ve sıvıların genleşmesine bağlı olarak hacmi artar. Kekin dış kısmı piştikçe, genişleyebileceği tek alan üst kısmı olduğu için yukarı doğru kabarır.
SÜT İLE DAHA YUMUŞAK KEKLER YAPABİLİRSİNİZ
Kekleriniz puf puf kabarsın, yumuşacık olsun istiyorsanız, tarifinizde su yerine süt kullanabilirsiniz. Kek yaparken, kekin hamuruna biraz süt veya yoğurt gibi laktoz içeren ıslak malzemeler eklemek, hamuru daha akışkan bir hale getirir.
Son olarak: kabartma tozu kekin kabarmasında oldukça önemlidir. Elinizde kabartma tozu yoksa bir tatlı kaşığı kadar karbonata limon suyu dökerek, aktif hale getirebilir ve kekinizin hamuruna ekleyebilirsiniz.
Suyla hazırlanan keklerin bir diğer özelliği de daha uzun süre tazeliklerini koruyabiliyor olmaları. İçerisinde süt ürünleri olmadığı için dayanma süreleri daha da uzun olabiliyor. Kek tariflerinizde su kullanacağınız zaman tarifte belirtilen süt ya da yoğurt miktarı kadar ilave etmenizi öneririz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri