Birleşik Krallık'a Seyahat Edecek Türk Vatandaşlarının Dikkatine / T.C. Dışişleri Bakanlığı Umuma Mahsus Pasaport, Hizmet Pasaportu ve Hususi Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik Pasaport hamilleri ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.
Umuma Mahsus ve diğer resmi (Hizmet ve Hususi) Pasaport Hamili İngiltere Vatandaşları vizeye tabidir. Verilen Turistik Türkiye Vizesi için kalış süresi 180 gün içerisinde 90 gün olarak tanımlanmıştır. Ancak 90 günü aşan turistik ziyaretler için Türkiye'den Oturum İzni alınması zorunludur.
İngiltere Turist Vizesi
İngiltere Birleşik Krallığa seyahat etmek isteyen Umuma Mahsus Pasaport, Hizmet Pasaportu ve Hususi Pasaport sahibi T.C. vatandaşları, İngiltere'ye turistik amaçla yapacakları seyahatler için Genel Ziyaretçi Vizesi başvurusunda bulunmak zorundadır.
İngiltere'ye seyahat etmek isteyen Umuma Mahsus, Hususi ve Hizmet Pasaport Hamili Türk Vatandaşları vizeye tabi tutulmaktadır. Vize başvurusunda bulunacak kişi, seyahat amacına uygun olarak doğru vize tipini seçmeli ve bu bağlamda gerekli prosedürleri tamamlamalıdır.
Schengen vizesinden ayrı bir prosedüre tabi olan İngiltere vizesi, alınması zor vize türlerinden biridir. Her vize işleminin kendine göre zorlukları vardır. Bu zorluklar başvuru yapan kişinin maddi durumuna, ülkeyi ziyaret amacına vs. göre değişkenlik gösterir.
İlgili 34 soru bulundu
180 gün içerisinde 90 günü aşmayan (kısa süreli) seyahatlerinde, Diplomatik (Siyah) pasaport hamili Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vizeden muafıtr. İngiltere üzerinden başka ülke veya ülkelere aktarmalı seyahat edecek kişiler İngiltere Konsolosluğuna direkt olarak Transit vize başvurusu yapmak zorundadırlar.
Almanya, Avusturya, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Estonya, Danimarka, Çek Cumhuriyeti, Litvanya, Polonya, Yunanistan, Belçika, Finlandiya, Malta, Slovakya, Slovenya, Lüksemburg, Fransa da en kolay vize veren ülkeler 2022 listesinde yer almaktadır.
İngiltere vize başvuru formunu eksiksiz ve doğru doldurmalısınız. Başvuru esnasında bir tutarsızlık fark edilmesi ya da yanlış bilgi verilmesi durumunda vize başvuru müracaatı reddedilir. İngiltere heyeti bu gibi durumların düzeyine göre 10 yıllık vize reddi bile verebilmektedir.
Güncel tarihte minimum 11.000 TL bakiyesi bulunan, geriye dönük son 6 aylık hesap hareketli banka hesap dökümü. Hesap dökümünde her sayfanın ıslak imza ve kaşeli olması gereklidir ve imzalayan banka memurunun imza sirküsü de olmalıdır.
İngiltere'ye seyahat etmek isteyen Türk vatandaşlarından Umuma Mahsus (Bordo), Hususi (Yeşil) ve Hizmet (Gri) Pasaport hamilleri vizeye tabi iken, Diplomatik (Siyah) Pasaport hamillerinin 180 gün içerisinde 90 günü geçmeyecek şekilde yapacakları İngiltere ziyaretleri için vize almalarına gerek yoktur.
İngiltere'den süresiz oturma izni almak için en az 5 yıl İngiltere'de yaşamak gerekmektedir. Oturma izni alacak olan kişiler 1 yıl içerisinde 180 günden fazla İngiltere dışında bulunmamalılar. İngiltere'de oturma izni almak için yapılacak başvuru için yaklaşık 15 bin lira kadar ödeme yapılması gerekiyor.
Örneğin; İngiltere evlilik/yerleşim vizesi türlerinde genel İngilizce dil bilgisi aranırken İngiltere öğrenci vizesi türlerinin başvurularında daha üst seviyede akademik İngilizce dil bilgisi aranmaktadır.
Ülkeler arası yapılan anlaşmalar gereğince yurt dışına seyahat eden ülke vatandaşları, belirli güne kadar talep edecekleri turist vizeleri için kapıda vizeye başvurabiliyor. Umuma mahsus pasaport hamili Türk vatandaşları için kapıda vize uygulamasının mümkün olabilmesi adına bazı prosedürler var.
Türkiye vizesi almak oldukça kolaydır. Özellikle sayısı giderek artan E-vize anlaşmalı ülkelerden Türkiye'ye gelmek isteyenler, tüm işlemlerini çevrim içi olarak yapabiliyor.
Türkiye, Avusturya, Belçika, Hollanda, İspanya, Polonya ve Birleşik Krallık'a vize muafiyeti kararı aldı. Söz konusu kararın gerekçesinin, turizm potansiyeli, ticari, ekonomik ve kültürel ilişkilerin gelişmesi olduğu açıklandı.
Kısa süreli bütün vize başvurularında vize sahibinin ülkede konaklama hakkı maksimum 6 aydır. Bu nedenle 10 yıllık bir vizeye sahip olan kişi de maksimum süre ile bir yıl içerisinde 180 gün boyunca Birleşik Krallık'ta kalabilir.
İngiltere Genel Ziyaretçi Vize işlemleri normal işleyen süreçte en az 15 iş günü içinde sonuçlanmaktadır. Ancak “Priority Service” hizmet kapsamında başvurunun öne alınarak 5 iş günü içinde sonuçlanması mümkün olmaktadır. Öncelikli vize servisi, vize başvurusu için çıkan karara herhangi bir katkısı bulunmamaktadır.
Türkiye vatandaşıysanız ve İngiltere'de çalışmak istiyorsanız İngiltere çalışma vizesi almanız gerekmektedir. İngiltere çalışma vizesi Tier-1, Tier-2, Tier-5 ve ev hizmetleri olarak ayrılmaktadır. İngiltere çalışma izni alacak olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları İngiltere oturma izni de alması gerekmektedir.
Konsolosluklar tarafından resmi olarak yetki verilmiş kuruluşların internet sitelerinden vize sorgusu yapmak mümkündür. Pasaport numarası ve barkod numarası gibi bilgileri girerek kısa süre içerisinde vize sorgulama işlemi tamamlanmaktadır.
İngiltere vizesi çıkma süresi yoğunluğa göre değişmekle birlite en geç İngiltere Vize Başvuru Merkezi'ne pasaportunuzu verdikten sonraki 21 işi günü, yani aşağı yukarı 1 ay içinde başvurunuz neticeleniyor ve pasaportunuz İngiltere Vize Başvuru Merkezi'ne yollanıyor.
Vize başvurusundan ret alanlar, karara itiraz edebilme hakkına sahiptir. Ret kararı iletilen kişilerin dilekçe yoluyla itiraz oluşturma hakkı bulunmaktadır. İtiraz süreci, başvuruları aksatacağı ve seyahat planlamasını geciktireceğinden genellikle yeniden başvuru yolu tercih edilmektedir.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının pasaportsuz ve vizesiz olarak seyahat edebildiği bazı ülkeler bulunur. T.C. vatandaşlarının vize ve pasaporta ihtiyaç duymadan girebildiği ülkeler Ukrayna, Azerbaycan, Gürcistan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'dir.
Türkiye pasaportu sahipleri her biri farklı vize şartlarına sahip çeşitli ülkelere seyahat edebilirler. Türkiye sahiplerinin vizesiz erişebildiği toplam 115 vizesiz ülke bulunur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri