Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri ve okul yönetimi özellikle devamsızlık hakkı sınırda olan öğrencilere okulun son gününe kadar devam etme uyarısında bulunuyor. Okul yönetimi son hafta boyunca da yoklama almaya devam edebiliyor.
Yok yazılırsınız kardeşim yok yazılırsınız devamsızlıgınıza işler hatta sınıfça disipline bile gidebilirsiniz. eğer sınıfta 1 kişi bile yoksa hoca deftere ders işledim diye geçiremez. ondan dolayı dersi telafi amaçlı yazın ''hangi derslerde öyle bir durum olmuşsa'' derse gidersiniz.
Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, özürlü özürsüz toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir.
Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinin, özellikle devamsızlık problemi yaşayan öğrencilere okulun son gününe kadar devam etme uyarısı önemini korurken, öğrencilerin konuyu detaylı araştırması ise hız kesmiyor. Okulun son haftası yoklama alma inisiyatifi bulunmakta olup bazı öğretmenler bunu kullanmayabilmektedir.
Okula devamsızlık hakkı 2023
İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir başta olmak üzere deprem bölgesi olmayan 70 ilde ise okula devam zorunluluğu devam ediyor.
İlgili 39 soru bulundu
Tüm uyarılara rağmen çocuğunu okula göndermeyen veliye, çocuğun okula gitmediği her gün için 15 TL para cezası veriliyor. Buna rağmen yine göndermeyenlerin 500 TL idari para cezası ödemesi gerekiyor.
CEVAP 2: Bu değişikliklerle birlikte halen uygulanmakta olan 8 yıllık kesintisiz zorunlu eğitim yerine, 12 yıllık zorunlu kademeli eğitim getirilerek 12 yıllık süre üç kademeye ayrılmıştır.
Yönetmelikte, öğrencilerin okula geç kalmayı alışkanlık haline getirmelerini önlemek amacıyla da değişikliğe gidildi. Geç gelme, birinci ders saati için belirlenen süreyle sınırlanacak. Her 5 defa geç kalma, yarım gün devamsızlık olarak yazılacak.
Lise; 9.10.11. ve 12. sınıfları kapsıyor. Lisede özürsüz yani raporsuz olarak izin süresi 10 günken, özürlü yani raporlu izin süresi 20 gündür. Yani lisede bir öğrencinin bu şekilde toplam 30 gün devamsızlık hakkı vardır. Fakat lisede 30 gün devamsızlığı olan bir öğrenci sınıf tekrarı yapabilir.
(5) Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir.
Öğrencilerin okula düzenli olarak devam etmeleri zorunludur. Günlük toplam ders saatinin 2/3' ü ve daha fazlasına gelmeyenlerin devamsızlığı bir gün, diğer devamsızlıklar ise yarım gün sayılır.
Okullarda ilk gün genel olarak öğretmen ve öğrencilerin tanışması, derslerde kullanılacak araç ve gereçlerin duyurulması şeklinde geçmektedir. Ancak ilk günden itibaren alınan yoklama son günlere kadar devam edere. Okullarda, yalnızca son haftalarda e-okul sistemi kapandıktan sonra yoklama alınmaz.
Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplam 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilecek.
Sınıfça gelmezseniz, hatta okul olarak bile o gün hepiniz yok yazılırsınız. Sadece okulun son günleri olur ve öğretmenlerinizde toplu gelmezseniz yok yazılmazsınız karneler işlendi derse, zaten gelmezsiniz okula.
Evet , lisede 4 veya ilk 2 derse girilmeyince yarım gün yok yazılılır . Lisede özürsüz devamsızlık hakkı hakkı 10 gündür. Lisede özürlü devamsızlık hakkı ise 20 gündür.
Üniversitede Devamsızlıktan Kalma Nasıl Anlaşılır? Üniversitede, devamsızlıktan kaldığınızı anlamak için üniversitenizin öğrenci bilgi işlemine girmeniz gerekir. Buradan devamsızlığınıza bakıp kaldığınızı anlayabilirsiniz. Buna ek olarak hocanıza mail atarak veya danışmanına mail atarak da bu durumu öğrenebilirsiniz.
Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in açıklaması gündem oldu. Liselerde sınıfta kalma geri geldi. Devamsızlık affı kalktı.
9.sinif özürlü devamsizlik 20 gün ve özürsüz 9.5 gün olursa sinifta kalir miyim? Bilgi verir misiniz? Hayır kalınmıyor.
Ancak not girişlerinin karnelerin veriliş tarihi olan 16 Haziran 2023'ten birkaç gün önce kapatılması bekleniyor.
' açıklamalarının ardından lise devamsızlık hakkı ile iligili araştırmalar hızlandı. Buna göre lisede devamsızlık hakkı, özürsüz devamsızlık hakkı 10 gündür. Özürlü (raporlu) devamsızlık hakkı ise 20 gün olmaktadır. Toplamda 30 günlük bir devamsızlık hakkı tanınır.
Özürsüz devamsızlık sildirme öğrenci herhangi bir sebep olmadan okula gitmemesine denir. Özürsüz devamsızlık sildirme okul idaresine veli tarafından başvurusu yapılmaktadır. Okul idaresinin özürlü devamsızlık sildirmesi inisiyatif göstermesine bağlıdır.
Ceza tebligatları gönderildi
İncelemenin tamamlanmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü, kent merkezi, ilçe ve köylerde okula gönderilmeyen öğrencilerin velilerine, 222 Sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu çerçevesinde, 300 ile bin 200 lira arasında değişen idari para cezası tebliğ etti.
Yapılan değişiklik ile ilköğretim çağı 6 - 13 yaş olarak değiştirilmiş ve Eylül ayı sonu itibarıyla 5 yaşını doldurmuş, 6 yaşına girmiş çocuklara ilköğretime başlama zorunluluğu getirilmiştir.
2021 Eylül ayının sonu itibari ile 69 ayını tamamlayan çocukların kayıtları otomatik olarak İlkokul 1. sınıfa yapılır. 2021 Eylül ayı itibariyle 69 – 70 – 71 aylık çocukların okul kayıtları bir yıl ertelenebilir (Anne yada babası dilekçe verecek). Bu çocuklar isterlerse ana sınıfına gidebilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri