İnna Enzelna suresi, Kadir suresinin bir diğer ismidir. KADİR SURESİNİN FAZİLETİ VE SIRLARI! Şu halde kadir süresini okuyanın tüm dilekleri verilir. Rızkı bol ve kolay olur.
Kadir Suresi 'ni bilmeyenler onun yerine kevser suresi(inna a'tayna)okuyabilir.
Kadir Suresi Anlamı (Diyanet Meali)
Şüphesiz, biz onu (Kur'an'ı) Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu sen ne bileceksin! Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner.
Kadir (Kadr) suresi, Kur'an'ın 97. suresidir. Kadir Gecesi'nden bahsedildiği için bu ismi almıştır. İşte Kadir Gecesi'nde yapılacak ibadetler ve Kadir (Kadr) suresinin okunuşu ile Türkçe meali. Kur'an'da bin aydan daha hayırlı olarak bahsedilen Kadir Gecesi bu akşam ibadetlerle idrak edilecek.
İlgili 19 soru bulundu
Sözlükte kadir (kadr) kelimesi “hüküm, şeref, güç, yücelik” gibi anlamlara gelir. Dinî literatürde ise “leyletü'l-Kadr” şeklinde Kur'ân-ı Kerîm'in indirildiği gecenin adı olarak kullanılır.
İnna enzelnahu fi leyletil kadr, Kadir Suresi'nin ilk ayeti kelimesidir. Anlamı şöyledir; Doğrusu Biz, onu (Kurân'ı) Kadir gecesinde indirdik.
1- Kadir Gecesinde Kadir Suresini 41 kere okumak, Allah katında tüm günahların affedilmesini sağlar.
Kadir Suresini okuyan kişilerin dilekleri gerçek olur, kazancı bollaşır ve evine bereket gelir. Kadir Suresini okuyan kişiler hastalıktan kurtulur, belalardan kurtulur ve sürekli olarak huzur içerisinde yaşar. Bu sureyi okuyan kişiler, Allah için savaşır gibi sevap kazanır.
Bilgisayar, tablet ve cep telefonu gibi elektronik cihazlarda yer alan Kur'ân metinleri ve kayıtları, bizatihi Mushaf hükmünde değildir. Bu nedenle içinde Kur'ân yüklü olan bu tür cihazlara abdestsiz olarak dokunulabilir ve bu şekilde Kur'ân-ı Kerîm okunabilir.
Kadir Gecesi için kılınacak namazda ilk olarak niyet edilmektedir. Niyet edildikten sonra 1. rekatta Fatiha ve3 Kadir suresi, 2. rekatta Fatiha ve 3 İhlas suresi, 3. rekatta Fatiha ve 3 Kadir suresi ve son olarak 4. rekatta Fatiha ve 3 İhlas suresi okunmaktadır.
Bir sûreyi veya âyeti okuduktan sonra, ardından kendinden önceki bir sûreyi veya âyeti okumak tenzîhen mekruhtur. Fakat bu, namazı geçersiz kılacak veya sehiv secdesi yapmayı gerektirecek bir durum değildir (İbn Âbidîn, Reddü'l-muhtâr, 1/546).
Bir kimse Kadir Suresini okursa gönülden istediği bir dileği yerine getirilir. Cuma gecesinde bu sureyi okuyan kişilerin Hz. Muhammed'i rüyasında göreceğinden bahsedilmektedir. Bir dileği olan kişi bu sureyi 41 defa okursa dileği gerçekleşmektedir.
Lev enelna veya La yestevi duası olarak bilinen Harş Suresinin son 4 veya 5 ayeti mevlitlerde, sabah ve akşam namazları sonrasında Esma-ül Hüsna ile edilen dualar öncesinde sıklıkla okunuyor.
Kadir Gecesinde 500 defa (Kadr Suresi) Kadir Suresi okumanın faziletleri nedir?
Yesâr`dan rivayet edildiğine göre Rasûlüllah (sav) şöyle buyurmuştur: Kim sabahleyin üç defa "euzubillahis-Semî`il-Alîmi mines-şeytanirracım" der, sonra Haşr suresi`nin sonundaki üç ayeti okursa Allah kendisine yetmiş bin melek vekil kılar, bunlar akşama kadar o kişiye dua ve istigfar ederler.
Müfessirlerin bir kısmı, Kadir gecesinin bin aydan hayırlı olduğunu bildiren 3. âyeti hakiki mânasında anlayarak bu gecede yapılan ibadet ve hayırların, içinde Kadir gecesinin bulunmadığı bin ayda yapılanlardan daha çok sevap getireceğini belirtirler. Başka bir yoruma göre buradaki bin sayısı çokluktan kinayedir.
yağmur yağarken. 100 kere kadir suresi okuyanın. ne muradı varsa hasıl olur. ama yağmur yağması şart. nası yapacaz yapacak bi şey yok kışın.
Yağmur yağarken 100 defa kadir süresi okuyun ardından dua edin duanız kabul olur.
- 1. rekatta fatiha suresi ile 3 kadir suresi okunur. - 2. rekatta Fatiha ile 3 İhlas suresi okunur. - 3. rekatta Fatiha ile 3 Kadir suresi okunur. - 4. rekatta Fatiha ile 3 İhlas suresi okunur.
KADİR SURESİ Okunuşu: Kadir Gecesi Suresi Okunuşu (İnna Enzelnahü), Türkçe Anlamı (Meali), Arapça Yazılışı, Fazileti ve Tefsiri.
Kur'ân-ı Kerîm'in ne zaman indirildiğini ve bu zamanın özelliklerini belirterek faziletinden faydalanma gereğine işaret eden sûre, “Onu Kadir gecesinde indirdik” meâlindeki âyetle başlar.
Kadr kelimesi sözlükte “güç, hüküm, değer, şeref” gibi anlamlara gelir. Özellikle Kur'an'ın bu gecede indirilmesinin geceyi şereflendirdiğini ve kadrini yücelttiğini ifade etmek üzere ona bu isim verilmiştir.
Ramazan ayının 26. gününde idrak edilecek olan Kadir Gecesi tarihi bu yıl 17 Nisan 2023 Pazartesi gününe denk gelmektedir. Allah (c.c.) Kadir Suresinde şu sözleri göndermiştir: "İnna enzelnahü fiy leyletilkadr. Ve ma edrake ma leyletülkadr.
Bu sûre inmeden önce gecenin böyle bir ismi yoktu. Duhân sûresinde, “Biz onu mübarek bir gecede indirdik” (44/3) buyurularak bu gecenin bereketli, hayırlı, uğurlu, önemli ve kutsal bir gece olduğu açıkça ifade edilmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri