SAY Puan türündededir. 4 Yıllıktır. Tercih Listeni Oluşturmak için Tercih Robotuna Kayıt Ol!
İnşaat mühendisliği, malzeme ve tekniği en iyi şekilde bir araya getiren, yapıların plan, proje, yapım ve denetlenmesiyle uğraşan temel mühendislik dalıdır.
Sayısal mesleklerin sayısı oldukça fazladır. Üniversitelerin 2 yıllık ve 4 yıllık sayısal bölümleri vardır. Tıp, mühendislik, veterinerlik, eczacılık gibi meslekler sayısal bölümlerde yer alır. 2 yıllık ve 4 yıllık üniversite sayısal bölümleri ve meslekleri nelerdir?
İnşaat mühendisi olabilmek için liselerin sayısal ya da eşit ağırlık bölümünden mezun olmak gerekiyor. Daha sonra üniversitelerin 4 yıllık lisans programlarından mezun olmalı ve zorunlu stajları yapmalıdır.
15- Lisans mezunları için 2020 KPSS (B) Grubu KPSS P3 puanı esas alınacaktır. Ön lisans mezunları için 2020 KPSS (B) Grubu KPSS P93 puanı esas alınacaktır.
İlgili 39 soru bulundu
Üniversite Sayısı: İnşaat Mühendisliği bölümü toplam 124 adet üniversitede bulunmaktadır. SAY Puan türündededir.
İnşaat Mühendisliği bölümü dersleri matematik ve fizik (mekanik) dersleri ağırlıklı bir bölümdür. Birinci sınıfta ODTÜ'nün tüm mühendislik bölümlerinde olduğu gibi Matematik 1-2 (Calculus), Fizik 1-2, Kimya gibi temel dersler alınır.
Eşit ağırlık ve sözel bölümlere kıyasla sayısal bölümler daha yüksek puanla öğrenci alır. En iyi sayısal bölüm meslekleri arasında sayılan tıp, diş hekimliği ve mühendislik bölümlerinin daha yüksek puanlarla öğrenci aldıklarını söyleyebiliriz.
Eşit Ağırlık Bölümünde En İyi Meslekler Hangi Alanlara İlişkindir? En iyi meslekler ekonomi, finans, işletme, mühendislik, bilgisayar bilimleri, yönetim, hukuk, sağlık ve çevre alanlarına ilişkindir.
İnşaat Mühendisi olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. İnşaat Mühendisi maaşı 2023 verilerine göre ortalama 29.200 TL civarındadır.
Mimarlık, üniversitelerde Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi kapsamında eğitimi verilmekte olan 4 yıllık bir lisans bölümüdür. Mimarlık bölümü Sayısal puan türünden öğrenci kabul eder.
İnşaat mühendisi olabilmek için üniversitelerin mühendislik fakültesi bünyesinde yer alan İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun olmak gerekmektedir. İnşaat Mühendisliği bölümü 4 yıllık lisans programıdır. Öğrencilerin mezun olabilmeleri için eğitim süreci içinde şantiye alanlarında 40 gün staj yapma zorunluluğu vardır.
İnşaat Mühendisliği Bölümü 2023 başarı sıralaması en düşük 299967, en yüksek 20471'dir. İnşaat Mühendisliği (M.T.O.K.)
İnşaat mühendisliği bölümü ülkemizdeki hemen hemen tüm üniversitelerde bulunuyor. İstanbul Üniversitesi, ODTÜ, İstanbul Teknik Üniversitesi, Konya Selçuk Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi, Dumlupınar Üniversitesi bunlardan sadece birkaçıdır.
Eşit ağırlık bölümü lise dersleri
Tüm lise öğrencileri 9. ve 10. sınıfta aynı dersi alır. 10. sınıfın sonunda tüm öğrenciler hangi bölümü seçeceklerine dair seçim yaparlar. Eşit ağırlık, sayısal, sözel veya dil bölümünü seçebilen öğrenciler lise hayatlarının sonuna kadar ilgili bölümün derslerini görür.
Hukuk okumak için eşit ağırlık bölümünü seçmeniz gerekmektedir. 2 KAÇ YIL OKUNUR ? Okul tercihlerinde üniversitelerin hukuk bölümleri yazılarak üniversitelerin hukuk fakültelerine girilebilir. Hukuk bölümü toplamda 4 yıl okunmaktadır.
Yıllarca “mühendisliğin en zor dalı” olarak sıfatlandırılan Makine Mühendisliği, bu kulvardaki yerini yavaş yavaş diğer mühendislik dalları ile paylaşsa da halen en zor mühendislik dallarının başında yer almaya devam ediyor.
Mühendis olmak için üniversitede mühendislik üzerine bir bölümden mezun olunması gerekmektedir. Elektrik Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği veya Gıda Mühendisliği gibi çeşitli mühendislik alanları bu bölümlere örnek olarak gösterilebilir.
Hukuk ya da işletme yine eşit ağırlık (TM) puanından ama farklı türlerinden öğrenci alıyordu. Bu yeni sistemde ise aynı puandan öğrenci alacak." Hukuk bölümü TM alanından öğrenci almaya devam edecek.
İnşaat Mühendisliği Bölümünün eğitim dili İngilizcedir. İngilizce Hazırlık Eğitimi zorunludur.
YKS 2021 2. ek tercih dönemi öncesinde İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Yüksel adaylara önemli bilgiler verdi. Yüksel, inşaat mühendisliğinin günümüzde olduğu gibi gelecekte de öneminin yitirmeyecek bir meslek olduğunu vurguladı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri