İnsan Kaynakları Yönetimi bölümü, 2 yıllık bir bölümdür.
İnsan Kaynakları Yönetimi kaç yıllık sorusu iki şekilde yanıtlanır. Bölümün ön lisans ve lisans programı vardır.
İnsan Kaynakları Yönetimi bölümünün verileri ÖSYM ve YÖK Atlas sitesinden alınmıştır. Üniversite Sayısı: İnsan Kaynakları Yönetimi bölümü toplam 29 adet üniversitede bulunmaktadır. TYT Puan türündededir. 2 Yıllıktır.
Bu bölümde eğitim alan öğrenciler, işletmelerin insan kaynakları işlemlerini planlama, geliştirme ve uygulama konusunda bilgi ve beceri kazanırlar.İnsan Kaynakları Yönetimi bölümü mezunları, insan kaynakları departmanlarında veya diğer işletmelerin insan kaynakları işlemlerinde çalışabilirler.
İnsan Kaynakları Yönetimi Önlisans Programında mezuniyet koşullarını yerine getiren öğrenciler, “Açıköğretim Fakültesi İnsan Kaynakları Yönetimi Önlisans Programı Diploması” alırlar.
İlgili 32 soru bulundu
Türkiye'de yeni mezun bir İnsan Kaynakları Uzmanı ortalama 17.000-23.000 TL arası bir maaş alabilirken, deneyimli bir İnsan Kaynakları Uzmanı ortalama 25.000-50.000 TL arası bir maaş alabilir. Büyük ölçekli ve uluslararası şirketlerde çalışan İnsan Kaynakları Uzmanları ise daha yüksek maaşlar alabilirler.
İnsan Kaynakları Yönetimi mezunları, genellikle özel sektördeki şirketlerin insan kaynakları departmanlarında, insan kaynakları asistanı, insan kaynakları uzmanı, işe alım uzmanı, eğitim ve geliştirme uzmanı, performans değerlendirme uzmanı gibi pozisyonlarda çalışma imkanına sahiptirler.
İnsan Kaynakları Yönetimi'nin en önemli ögelerinden biri, işe alımdır. İşe alım, bir kurum ya da kuruluşun İnsan Kaynakları (İK) departmanı tarafından insan sermayesi oluşturulmasının ilk adımıdır ve stratejik bir planlama yapılmasını gerekli kılar.
İnsan Kaynakları Yönetimi, İşletme, İktisat, Sosyoloji, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri gibi bölümlerinden mezun olarak İK uzmanı olmak için önemli bir adım atabilirsiniz. Fakat eğitiminizi tamamladıysanız ve bu bölümlerden mezun değilseniz de önemli değil.
İnsan Kaynakları Elemanıı olmak için, üniversite veya meslek yüksekokullarının İnsan Kaynakları Yönetimi, İşletme, Çalışma Ekonomisi, İktisat ve ilgili bölümlerinden mezun olmak gerekmektedir.
İnsan kaynakları işyerlerinde ihtiyaç duyulan insan gücünü karşılamak ve verimli kullanmak için oluşturulmuş bölümün adıdır. Daha önceleri, personel bölümü olarak, devam takibi yani puantaj işlemi yaparak bordro hazırlayan bir görevi olan bu bölüm günümüzde faaliyet alanını genişleterek bu ismi almıştır.
Üniversitelerin eşit ağırlık bölümleri, tercih döneminde gerek öğrenciler gerekse velileri tarafından sık sık araştırılmaktadır. Eşit ağırlık bölümler, 2 yıllık eşit ağırlık bölümleri ve 4 yıllık eşit ağırlık bölümleri olarak ikiye ayrılmaktadır.
İK departmanı şirketlerin çalışan profilini belirleyen, adaylar arasından şirkete uygun olanları seçen, onlarla tanışan, onları işe alan, şirkete adapte eden ve tüm bu süreçleri titizlikle takip eden, çalışanların taleplerini alan ve karşılayan departmandır.
İnsan kaynakları, uzun vadeli stratejiler oluşturması gereken bir departmandır. Uzun vadeli stratejiler haliyle kısa sürede sonuç vermediği için departman başarısını ortaya koymak zaman alıyor. Bu da insan kaynakları bölümünün zor yanlarından biridir.
AUZEF'e bağlı olan İnsan Kaynakları Yönetimi Programı, dört yıllık açıköğretim lisans programıdır. Programın Amacı; İnsan Kaynakları Yönetimi, Kariyer Yönetimi Performans ve Ücret Yönetimi, Liderlik ve Motivasyon, Stratejik Yönetim gibi İnsan kaynakları yönetimi ile ilgili alanlarda uzman yetiştirmektir.
İnsan Kaynakları alanındaki etkin mülakat tekniklerinin gelişmesiyle birlikte artık adaylar birçok parametreden değerlendirmeye tabi tutulmakta; yeni mezun veya yetiştirilmek üzere alınacak pozisyonlarda bile adaylarla en az 2-3 görüşme gerçekleştirilmektedir.
Üniversitelerin İnsan Kaynakları Yönetimi Bölümünden mezun olan kişiler insan kaynakları uzmanı olarak çalışabilir. Ancak Sosyoloji, Psikoloji, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü mezunları da bu mesleği icra edebilir.
İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ KİMLER KATILABİLİR? İnsan Kaynakları Kursu sertifika programı için ön koşul mesleğin gerektirdiği yeterlilikleri yerine getirebilecek düzeyde ve en az lise mezunu olmaktır.
İnsan kaynakları yönetimi öğrencilerine zorunlu staj uygulaması başlatılmıştır. Stajınızla ilgili süreçlerde sorun yaşamamak adına, staja başlamadan birkaç ay önce stajla ilgili dokümanları incelemeniz ve staj yeri için araştırma yapmaya başlamanız tavsiye edilmektedir.
Bir süredir maaş zamları için devlet/sendika görüşmelerinin netice vermesi bekleniyordu. Peki 2023 yılı yeni asgari ücret ne kadar oldu? Yönetim Kurulu Başkanı'nın paylaştığı bilgilere göre Türk Hava Yolları'da en düşük personel maaşı, 26 bin 700 TL seviyesinde.
eleman.net verilerine göre, İnsan Kaynakları Uzmanı 2023 yılında ortalama 22.400 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda İnsan Kaynakları Uzmanı , Temmuz 2023 yılında ortalama 22.600 TL maaş alırken, Ocak 2023'de ise ortalama 17.600 TL maaş alıyordu.
eleman.net verilerine göre, İnsan Kaynakları Şefi 2023 yılında ortalama 29.200 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda İnsan Kaynakları Şefi , Temmuz 2023 yılında ortalama 29.200 TL maaş alırken, Ocak 2023'de ise ortalama 23.320 TL maaş alıyordu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri