Bireysel özellikler: İnsanları birbirinden ayıran, bizi biz yapan özelliklerimizdir. Bu özelliklerimiz sayesinde diğer insanlardan ayrılırız.
Parmak izi: İnsanların parmak uçlarında desen şeklinde görülen ve her insanda ayrı olan fiziksel özelliğe parmak izi denir. Parmak izi o kadar değişiktir ki her insanda farklı şekillerde oluşur. Yani hiçbir insanın parmak izi birbirine kesinlikle benzemez.
Dünyadaki tüm insanların kişisel ve fiziksel özellikleri birbirinden farklı sosyal ve içsel kavramlardır. Fiziksel özellikler insanları birbirinden ayıran dışarından bakıldığında görülebilen dokunulan özelliklerdir. Örneğin insanın boyu, kilosu, saç ve göz rengi, vücut ve ten rengi görünümü tipi fiziksel özelliklerdir.
Bireyleri eşsiz yapan, diğer insanlardan ayıran özelliklere bireysel farklılık denir. Toplumu oluşturan bireylerin kendini diğer kişilerden ayıran fiziksel özellikleri, duygusal özellikleri ve zihinsel özellikleri (yetenekler ve ilgi alanları) bulunur.
İlgili 22 soru bulundu
İnsanı öteki canlılardan ayıran ön önemli özellik şüphesiz ki dildir. İnsanoğlu dil sayesinde düşündüklerini ve gördüklerini tespit edebilmekte ve bunları kuşaktan kuşağa aktararak bir kültür birikimi sağlamaktadır.
Ona bu bireyselliğini kazandıran özellikler “kişilik”dediğimiz, onun kendisi ve çevresiyle, başkalarına benzemeyen kendine özgün biçimde geliştirdiği ilişkilerin yapısıdır. Bir diğer ifade ile kişilik, bireyin belirgin, değişmeyen ve tutarlı olan özelliklerinin tümünü ifade eder.
Her bir canlının dıştan gördüğümüz özelliklerine fiziksel özellik denir. Saçımız, göz rengimiz, boyumuz fiziksel özelliklerimiz arasında yer alır. Örneğin benim saçım…, boyum …, kilom…” 4.
Bireysel özellikler:
İnsanları birbirinden ayıran, bizi biz yapan özelliklerimizdir. Bu özelliklerimiz sayesinde diğer insanlardan ayrılırız.
İnsanları birbirinden ayıran fiziksel ve duygusal özellikleri vardır. Bu farklılıklar kişi- yi özel kılar. Saç rengi, boy uzunluğu, göz rengi ve ten rengi gibi özellikler fiziksel özelliklerdir.
Nabız herkeste aynı değildir. Örneğin; kondisyona sahip bir atletin istirahat halindeyken nabzı 40 olabilir. Yine çocuklarda nabız daha yüksektir. Yaş ilerledikçe kalp atışı düşer.
Sesletim, konuşma ve şarkı söyleme fiziksel süreçlerdir. Bu süreçte vücudunuz, ses telleriniz, gırtlak yapınız, ağzınız, diliniz ve dudaklarınız sesinizi istediğiniz gibi kullanmanız için yararlandığınız organlardır.
NEŞELİ, ALINGAN, KISKANÇ, GİRİŞKEN, İNATÇI, YARDIM SEVER DUYGUSAL ÖZELLİKLERE ÖRNEKTİR.
Yüz yapısını belirleyen genler, diploid hücrelere sahip olan insanlar için 23 çift kromozom tarafından kodlanır ve bu genler aracılığıyla çevresel etkenlere uyum sağlar. Ancak, bu genler arasındaki her bir farklı kombinasyon yüz yapısının birbirinden farklı görünmesine neden olur.
Ses, canlıların işitme organları tarafından algılanabilen periyodik basınç değişimleridir. Fiziksel boyutta ses, katı, sıvı veya gaz ortamlarda oluşan basit bir mekanik düzensizliktir.
✔ Bazı özellikler sadece kalıtım etkisi ile ortaya çıkar. (saç rengi, göz rengi, kan grubu, enzim…) ✔ Bazı karakterler hem çevrenin hem kalıtımın etkisi ile ortaya çıkar.
Fiziksel Özellikler:
Boy, kilo, göz rengi, saç rengi gibi dışarıdan bakınca fark edilen özelliklerdir. Yani bireylerin dış görünüşlerine fiziksel özellikler denir. Fiziksel özelliklerimizi ailemizden alırız.
Maddelerin ayırt edici temel niteliklerine fiziksel özellik denir. Bu özellikler, oda sıcaklığı, zaman, konum ve yükselti gibi çeşitli parametrelere bağlı olarak değişebilir. Sadece maddelerin değil insanların da fiziksel özellikleri bebeklik çağından itibaren değişir.
Çabuk kızmak, sıkılmak, öfkelenmek, neşelenmek, hareketli ya da hareketsiz olmak vb. bireylere göre değişen mizaç özellikleri ya da huydur. Kısaca, insanın duygulanım ve coşkularının bütünü olarak tanımlanabilen huy ya da mizaç, kişiliğin sadece bir yanını ya da bir öğesini oluşturmaktadır.
Maddenin fiziksel özelliği sadece maddenin kendisine bağlıdır. Fiziksel özellikler arasında hal, renk, tat, koku, donma noktası ve kaynama noktası sayılabilir. Bu özellikler, maddenin kimyasal yapısını değiştirmeksizin gözlemlenebilir.
Marie Jahoda ruhsal açıdan sağlıklı bireyleri sınıflandırmak için kullanılabilecek altı temel özelliği açıkladı. Bunlar: kişinin kendine yönelik olumlu tavrı, kişisel gelişim, entegrasyon, özerklik, gerçekliğin doğru algısı ve çevresel otoriteyi içerir (uyum sağlama ve sağlıklı kişisel ilişkiler).
Yaşlılık; çocukluk, gençlik, orta yaşlılık gibi hayatın bir devresidir. İnsanın doğumdan itibaren geçirdiği bu devrelerde fonksiyonları, metabolizması, psikolojisi ve sosyal ilişkileri de değişmektedir. Bu nedenle yaşlılık bir hastalık değil, kendine özgü özellikleri olan fizyolojik bir süreçtir.
Her insanın kalp atışı farklıdır, tıpkı göz bebeği veya. parmak izi gibi kişiye özel izler taşır; üstelik uzak. mesafeden tespit edilebilir. Bunlara biyometrik veriler.
Öncelikli olarak eğitim hakkını, aile kurma ve sürdürme hakkını, sağlık hakkını, ayrımcılıktan korunma hakkını içerir. Kim olursak olalım, toplumsal ya da ulusal kökenlerimiz ne olursa olsun, kadın ya da erkek olalım, eğitim hepimizin hakkıdır.
Parmak izi ise biyometrik veri sınıfına girdiği için özel nitelikli kişisel veri niteliğini haizdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri