İnsektisit veya böcek ilacı, böceklere karşı kullanılan bir çeşit pestisittir. Bunlar sırasıyla böceklerin yumurta ve larvalarına karşı kullanılan ovisid ve larvisidleri içerir. Böcek öldürücüler ziraat, tıp, endüstri ve ev içi kullanımında genel olarak kullanılmaktadır.
Bir tür pestisit olan insektisit, böcek ilacı olarak tanımlanıyor. Böceklerin yumurtalarına, larvalarına karşı etki eden ovisid ve larvisidler içeriyor. Hem endüstriyel hem de ev tipi insektisitler bulunuyor. 20. yüzyılda tarımsal verimliliğin artmasının en önemli nedenleri arasında insektisitler olduğu düşünülüyor.
İnsektisit Max 1 lt Böcek Haşere Öldürücü Karınca Karasinek Kene Hamamböceği Tahtakurusu Örümcek Akrep Mücadelesi.
Böcekleri öldürmek için kullanılan toksit maddelere insektisit denir. Bu tür maddeler esas olarak kültür bitkileri istila eden zararlıları kontrol etmek veya belirli alanlarda hastalık taşıyan böcekleri ortadan kaldırmak için kullanılır.
Böceklerin bulunabileceği, konabileceği veya geçebileceği her yere bol miktarda ve mümkün olan en ince ayarda püskürtülerek uygulanır. Normalde tek bir uygulama yeterlidir.
İlgili 16 soru bulundu
İnsektisit veya böcek ilacı, böceklere karşı kullanılan bir çeşit pestisittir. Bunlar sırasıyla böceklerin yumurta ve larvalarına karşı kullanılan ovisid ve larvisidleri içerir. Böcek öldürücüler ziraat, tıp, endüstri ve ev içi kullanımında genel olarak kullanılmaktadır.
2-4 saat içinde veya 4 saatin dışında yağmur yağarsa, temelde makyaj spreyi yapmaya gerek yoktur. İlaçlamadan sonra, tek seferlik 10 mm'den az yağış olursa, yeniden püskürtmeye gerek yoktur; Tek seferlik yağış 10 mm'yi aşarsa, ilaçlar arasındaki aralık 8 saati geçmez ve sprey tekrar yarıya indirilmelidir.
Kimyasal mücadelede Tarım Bakanlığı tarafından onaylanmış Acetamiprid, Chlorpyrifos ethyl ve Cypermethrin gibi ilaçlar kullanılır.
Ayrıca ilaçlama yapılacağı zamanki hava koşulları çok önemlidir. Eğer yağmur beklentisi varsa ilaçlama yapılmamalıdır. Çünkü ilaçlamadan sonra yaklaşık 10 saat süre içerisinde yağmur yağacak olursa ilaç gerekli etkiyi yapamadan yıkanmış olur.
Keskin Kokulu Nane
Lavanta ve kadife çiçeğinde olduğu gibi nane çiçeğinin kokusu da böcek uzaklaştırma konusunda tam bir uzmandır. Nane bitkisinden elde edebileceğiniz yağlar ile yapabileceğiniz spreyler de tam bir böcek kovucu özelliği taşır.
Bakır içerikli ilaçlar hariç diğer fungisit ve insektisitlerle karışabilirliğinde sakınca yoktur.
Cevap : İlaçlama sonrası mekanınızı havalandırdıktan sonra gözle görülebilir yerlere 2 gün ıslak temizlik yapmamak haşere ile mücadelemizde daha kesin sonuçlar aldırır. Gözle görülmeyen yerler için ise (koltuk altları, dolap içleri, fırın ve buzdolabı arkası vb.) 10 gün sonra ıslak temizlik yapabilirsiniz.
Ev ilaçlamadan ortalama 1 – 4 saat sonra evinize girebilirsiniz. Kokusuz ilaçlamalarda 1 saat, kokulu ilaçlamalarda 4 saate kadar ev kapalı kalmaktadır. Ev ilaçlaması sonrası evin kapalı kalma saatleri aile bireylerine göre değişebilmektedir.
Sorusu akıllara gelmektedir. Ancak sinek ilaçlarının güve öldürme gibi bir özelliği yoktur. Anlık olarak uçuşan sinek ve pire gibi böcekler için uygundur.
Uygulamadan sonra ilaçlama yapılan yerin birkaç saat kapalı tutulması gerekir. İlaçlama yapılan yerin en az yarım saat havalandırılması gerekir. Kokusuz ilaçlamada ise böyle bir uygulamaya ve ilaçlama yapılan yerin terk edilmesine gerek yoktur.
Benzil alkol: Losyon olarak kullanılır ve aktif bitleri öldürür. Yumurtaları öldürememektedir. 6 ay ve üstü çocuklarda saç biti tedavisi sağlar.
Beyaz yaprak bitlerini yok etmek için sirke kullanılabilir. Özellikle; çiçek yağı, elma sirkesi ve su karışımı sayesinde yaprak bitlerini azaltabilirsiniz.
Sirke konusunda beyaz sirke önerilir ancak elma sirkesi de etkili olmaktadır. 30 dakika boyunca saçınızda kalan sirkeli suyu önce havluyla alın. Ardından bit tarağı kullanarak saçlarınızın her kısmını tarayın. Son aşamada şampuanla saçlarınızı yıkamak için duş alarak saçlarınızı canlandırabilirsiniz.
Şubat sonu veya mart başı başlayabileceğiniz bu ilaçlama işlemine havaların iyice soğuduğu ve bitkilerinize zarar veren organizmaların oldukça azaldığı sonbahar kış aylarına kadar devam etmelisiniz.
Her Saat İlaçlama Yapılmaz
İlaçlamanın yapılacağı zaman, mümkünse sabah ve akşam saatlerinde olmalıdır. Gündüz ve sıcak saatler, ilaçlama için uygun saatler değildir. Bu arada rüzgara da dikkat etmek zorundayız. İlaçlama yaparken karşıdan esen rüzgar, ilacı doğrudan bizim üzerimize getirecektir.
Göztaşı ya da gök taşı gibi isimlerle de bilinen bakır sülfat, mavi renginden dolayı halk arasında göztaşı yada göktaşı olarak da adlandırılmaktadır. Göztaşı sönmüş kireç ile karıştırıldığında, tarımda mantar (fungal) hastalıklarına karşı kullanılan bordo bulamacı elde edilir.
Tınmaz “1 yemek kaşığı arap sabununu 1 litre suda seyrelterek daha sonra 9 litre suyla çoğaltabilirsiniz. Özellikle bitkinizin yaprak alt kısımları ve dallarına sıkıp böcekleri uzaklaştırabilirsiniz.” şeklinde konuştu.
Doğal insektisit olarak dünyada en eski ve yaygın olarak kullanılan piretrin, Chrysanthemum cinerariaefolium (pire otu) bitkisinin çiçeklerinden elde edilir. Böceklerde felce sebep olarak hızlı bir ölüm meydana getirir. En büyük dezavantajı gün ışığında çabuk parçalanmasıdır.
Yaprak biti için doğal ilaç
Aspirinli su: Birkaç adet aspirin ile bir miktar suyu karıştırın. Aspirinler eridikten sonra bu karışımı bitkinin toprağına dökün. Bu karışım hem bitkiyi besler hem de bitkide yaşayan yaprak bitini ve böcekleri uzaklaştırmaya yardımcı olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri