Takip ettiğiniz veya direkt konuşmalar yaptığınız kişilerin profil resimlerinin yanında simgesi veya bir zaman damgası görürsünüz. Direct gelen kutunuzda kullanıcıların en güncel Hareket durumlarını görürsünüz (ör. 25 dakika önce aktifti, Dün aktifti, Görüldü, Yazıyor...).
Instagram DM kutusunda kullanıcıların bilgisi olarak yer almakta olan bugün aktif ibaresi, kullanıcının 24 saat içerisinde Instagram'da aktif olduğunu bildirmektedir. Instagram bu özelliğin kullanma seçeneğini kullanıcılara sunmakta bu nedenle isteyen kullanıcılar bu özelliği kapatabilirler.
Birlikte Aktif Olduğunuzu Göster ayarı açık olduğunda siz ve aynı sohbetteki diğer kişiler Instagram'da o sırada birlikte aktif olup olmadığınızı görebilirsiniz.
Aktiflik, son görülme ya da hareket durumu açıksa, Instagram direkt mesajlar bölümünde profil resimlerin yanında yeşil nokta simgesi çıkar. Ayrıca mesajlaştığınız kişilerin isimlerinin hemen altında en son ne zaman çevrimiçi olduklarını görürsünüz.
Yeşil nokta, bir iletiyi biriyle paylaşmak istediğinizde, uygulamanın doğrudan mesajlaşma bölümünde ve arkadaşınızın listesinde görünecek. Instagram, “Yalnızca sizi takip eden arkadaşlarınız veya Direct'te konuştuğunuz kişiler için aktiflik durumunu görebileceksiniz” açıklamasını yaptı.
İlgili 15 soru bulundu
Instagram kullanıcılarının sıklıkla sorduğu sorular arasında. Instagram, profilinizi kimlerin görüntülediğini kontrol etmenizi sağlayan bir özellik sunmuyor; neden, tahmin edeceğiniz üzere kullanıcı gizliliği.
“Profilime kim baktı uygulamaları işe yarıyor mu?” diye düşünüyorsanız hemen bu soruya bir açıklık getirelim. Ne Instagram ne de Facebook bu tarz uygulamaların işlev göstermesine izin vermez. Gizlilik kuralları nedeniyle Instagram'da hiçbir kullanıcı, hesabını kimin izlediğini takip edemez.
Hareket durumunuzu istediğiniz zaman açıp kapatabilirsiniz. Profilinize gitmek için sağ alttaki profil resminize dokunun. Sol üstteki simgesine dokunun. Başkalarının seninle etkileşimleri'ne dokunun ve sonra Hareket durumunu göster'in yanındaki simgesine dokunarak kutunun işaretini kaldırın.
Üzücü bir haberim var; takip etsen de etmesen de kullanıcının hikayesine bakarsan karşı taraf sizin onun hikayesine baktığın görür.
Sağ üst köşede bulunan alt alta duran üç çizgiye dokunun. Ayarlar seçeneğine tıklayın. Hareket Durumu seçeneğine dokunun. Hareket Durumunu Göster kısmını Pasif hale getirip işlemi tamamlayabilirsiniz.
Örneğin Instagram'da sohbet edeceğiniz bir arkadaşınız 4 saat önce aktif olduysa "4s önce aktifti" ifadesini görürsünüz. Ama örneğin tanıdığınız bir kişi 13 saat önce Instagram'da aktifse bu kez saat veya dakika yerine 'bugün aktif' ifadesi yer alır.
Instagram'a "Aktif olma" özelliği eklendi. Bu özellik nedir diye soracak olursanız, aslında WhatsApp'ın "Son görülme" özelliğinin aynısı. Instagram'da mesajlaştığınız kişilerin en son ne zaman online olduğunu görebiliyorsunuz. "Şu anda aktif", "1 saat önce aktifti" gibi bilgiler veriliyor.
Ancak veri izleme özelliğinden yola çıkarak yapılan araştırmalar sonucunda Instagram'da geçirilen 5 dakika sonucunda yaklaşık 33 MB veri kullanıldığını, yani Instagram'ı 1 saat kullanmak için 400 MB veri harcandığı belirlenmiştir.
Son görülme özelliğinde sık görülen 1 saat önce aktifti, 2 saat önce aktifti, şu an aktif gibi ibareler görürsün. İnstagram'da bugün aktif ibaresinin açıklaması ise; üye o gün içerisinde girmiş ancak bu 1-2 saatten fazla bir süre önceymiş gibi anlayabilirsin.
Instagram hesabınızın direkt mesajlar kısmına girdiğinizde daha önce mesajlaştığınız kişilerin mesajlarının altında 'bugün aktif' durumu yazar. Bu durum kişinin ne zaman sosyal medyada aktif olduğunu gösterir.
Sosyal medya platformlarının en doğru paylaşım saatleri aşağıdaki gibidir: Facebook: 13.00. Instagram: 08.00 ve 17.00 saatleri. Twitter: 17.00-19.00 arası
Paylaşmış olduğunuz çok eski bir fotoğrafınızın o kişi tarafından beğenilmesi, size gönderilen ve anında geri çekilen takip istekleri veya sosyal medya aracılığı ile paylaştığınız hikayeye gelen ifade gibi olaylardan hesabınızın bunları yapan kişi tarafından stalklandığını anlayabilirsiniz.
Facebook, insanlara profillerini kimlerin görüntülediğini izlemelerine izin vermemektedir. Bu işlevi üçüncü taraf uygulamaları da sağlayamaz.
Birçok kişi bu bilgiyi farklı algılamaktadır. Peki ama ss alınca bildirim gider mi? Farklı bir kullanıcının profiline girip, ekran görüntüsü alırsanız, sizle alakalı olan bir durumdur, karşı tarafla alakası yoktur. Ama mesajların kaybolan modda olduğu durumlarda ekran kaydı alınca bildirim gitmektedir.
Kaç kişinin çevrim içi olduğu bilgisi canlı yayın bölümünde yazmaz ise uygulamayı yukarıda belirtilen gibi kapatıp tekrar açmayı deneyin, mutlaka görünecektir. Online olup olmadığını görmek istediğiniz kullanıcının hareket durumu kapalı olsa dahi, eğer çevrimiçi ise canlı yayın bölümünde aktifliği görünecektir.
Eğer hesabınızı gizli olarak ayarladıysanız, hikayenizi yalnızca onaylanmış takipçiler görebilir. Hesabınız herkese açık olarak ayarlıysa, hikayenizi Akışta takipçileriniz, profilinizde ise herkes görebilir. Gördüğünüz gibi Hikayelerinizi istemediğiniz kullanıcılardan gizlemek oldukça basit.
Öncelikle hesabınıza giriş yaparak sağ üst köşede yer alan 3 çizgiye tıklamanız gerekmekte. Oradan ayarlar kısmına giriş yaparak hareket durumuna tıklamalı ve sonrasında hareket durumu göster bölümüne giriş yapmalısınız. Bu bölüm mavi ise görüldü, gri ise görüldü özelliği kapalı demektir.
Instagram'da iki faktörlü kimlik doğrulamasını ayarladığınızda birisi tanımadığımız bir cihaz veya internet tarayıcısından hesabınıza giriş yapmaya çalıştığında bir uyarı alırsınız.
Engelleyen kişinin profilini ziyaret etmeye çalıştığınızda, profil sayfasına erişiminizin engellendiğini göreceksiniz. Profil resmi görünmeyecek ve paylaşımlarına erişemeyeceksiniz. Bir kullanıcı tarafından engellendiğinizde, adınızı Instagram'da arattığınızda sonuçlarda görünmezsiniz.
WhatsApp'tan profiline bakanları doğrudan görmek mümkün değildir. Uygulamanın resmî sürümünü kullananların profil görüntüleme gibi davranışları kayıt altına alınmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri