Not: 16 yaşın altındaysanız Instagram hesabı oluştururken herkese açık ve gizli hesap arasında seçim yapabilirsiniz ancak varsayılan olarak Gizli seçilir. 16 yaşın üstündeyseniz Instagram hesabınız varsayılan olarak herkese açıktır ve istediğiniz zaman hesabınızı gizli yapabilirsiniz.
Siber suçlular, sosyal medya kullanıcılarını hassas bilgileri vermeleri, kişisel verileri çalmaları ve kullanıcıların özel olarak kabul ettikleri hesaplara erişim sağlamaları için kandırmada ustadır. Özellikle herkese açık profiller kullanmak tabiri caizse hırsızlara davetiye çıkarır.
Sosyal medyada ücretsiz fotoğraf ve video paylaşım uygulaması olan Instagram, yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Buna göre sizi takip etmesini istemediğiniz kişileri artık engellemenize gerek kalmayacak. Herkese açık profil kullananları sevindirecek haber Instagram'dan geldi.
Ayarlar alanından “güvenlik” bölümüne gidin. Oradan “giriş hareketleri” bölümüne tıklayın. Giriş hareketleri, hesabınızda aktif girişi bulunan tüm cihazları sizlere gösterir. Sizin girişiniz ise, “Şu anda aktif” olarak gözükecektir, onun dışındaki hesapları kontrol edebilirsiniz.
İlgili 31 soru bulundu
Instagram'da iki faktörlü kimlik doğrulamasını ayarladığınızda birisi tanımadığımız bir cihaz veya internet tarayıcısından hesabınıza giriş yapmaya çalıştığında bir uyarı alırsınız.
Her seferinde fazlasıyla zaman kaybına sebep olan bu durum nihayet çözüldü. Çünkü Instagram'ın hem iOS hem de Android uygulamasına gelen güncelleme ile artık çoklu hesap kullanımı mümkün.
Takip ettiğiniz veya direkt konuşmalar yaptığınız kişilerin profil resimlerinin yanında simgesi veya bir zaman damgası görürsünüz. Direct gelen kutunuzda kullanıcıların en güncel Hareket durumlarını görürsünüz (ör. 25 dakika önce aktifti, Dün aktifti, Görüldü, Yazıyor...).
Profilde yer alan ayarlar menüsünden gizlilik butonuna tıklanır ve hesap gizliliği butonuna tıklayarak buton maviye dönüştürülür. Hesap gizliliği kapalı olan kullanıcıların hesaplarını ise takip isteği onaylanan kullanıcılar görebilir.
Açılan profil sayfanızda sağ üst köşede yer al üç çizgi simgesine basın. Açılan sekmeden önce 'Ayarlar' yazısına ve ardından yine açılan sayfada aşağıda bulunan 'Gizlilik' yazısına tıklayın. Ardından açılan sayfada 'Hesap Gizliliği' başlılığının altında bulunan 'Gizli Hesap' yazısının yanındaki butonu aktifleştirin.
Gönderileriniz herkese açık olarak ayarlanmışsa, internette instagram.com/[kullanıcı adınız] sayfasını ziyaret eden herkes profilinizi görebilir. Hesabınız gizli olarak ayarlanmışsa profiliniz ve gönderileriniz, Instagram'a giriş yapmış ve takip etmesi için onay verdiğiniz kişiler tarafından görülür.
'Notunuz' seçeneğini bulmak için DM bölümünü kontrol edin. Seçeneğe dokunun ve 'Aklınızdan geçenleri paylaşın…' Yakın arkadaşlarınızı veya geri takip ettiğiniz kişileri seçerek notlarınızı paylaşabilirsiniz. Notlarınızı göndermek için 'paylaş'a dokunun. Bu yeni özellikte notlarınızı sadece arkadaşlarınız görebilir.
Öncelikle gizlilik ayarlarınızı kapatmak için Instagram uygulamasında yer alan Ayarlar simgesine tıklayın. Daha sonra Gizlilik ve Güvenlik bölümüne tıklayın ve burada Hareket durumu'na gidin. Son olarak Hareket göster ayarını kapalı konuma getirin.
Yani Instagram hesapları dondurulduktan sonra takipçiler silinmez. Aynı şekilde takip edilen hesaplar da eskisi gibi kalır. Ancak takip edilen hesapların veya takipçi olan hesapların kapanması ve silinmesi, takipçi ve takip edilenler sayısında azalmaya neden olur.
İnstagram hesabının kapanması için şikayetlerin belirli bir limiti yoktur. Dolayısıyla bu sorunun cevabı yok diyebiliriz. İnstagram'da hesapların kapatılması adına belirli bir sayıda şikayet limiti bulunmuyor.
Birisini kısıtlarsanız: Bu kişi ne zaman çevrimiçi olduğunuzu veya mesajlarını okuyup okumadığınızı göremez. Gönderilerinizdeki yeni yorumlarını sadece kendisi görebilir ve Yorumu gör'e dokunarak bu yorumları görmeyi seçebilirsiniz.
Nedir? Acil nakit ihtiyaçlarınız için hesabınızda para olmasa dahi limitiniz dâhilinde şube ve Bank24'lerden para çekebileceğiniz, Bank24 kartınız ile alışveriş yapabileceğiniz veya havale, EFT gibi bankacılık işlemlerinizi gerçekleştirebileceğiniz bir hesap türümüzdür.
Açık Hesap (Mal Mukabili) Nedir? Açık Hesap (Mal Mukabil) ihracatçının, fatura ile birlikte yükleme dokümanlarını direkt veya mallarla beraber ithalatçıya gönderdiği; ithalatçının ise ödeme yapmadan önce gümrüklerden malı çekebildiği ödeme şeklidir.
Vadesiz TL hesabınızda yeterli miktarda para olmaması durumunda aynı zamanda herhangi bir acil ihtiyaç durumunda bankalar tarafından tanımlanan limit ölçüsünde çek, fatura ve diğer ödemelerinizi yapabileceğiniz vadesiz TL hesabınıza tanımlanan bir tür kredidir.
Üzücü bir haberim var; takip etsen de etmesen de kullanıcının hikayesine bakarsan karşı taraf sizin onun hikayesine baktığın görür.
diye soranlar için; Instagram, kullanıcıların profillerini kimlerin ziyaret ettiğini kontrol edebilmelerini sağlayan bir özellik sunmuyor ancak kullanıcıların hikayelerini kimlerin görüntülediğini görmelerini sağlayan bir özelliğe sahip.
Instagram'da bulunan ve dondurulmuş hesaplar Instagram platformunda gözükmemektedir. Kapatılan hesap diğer kullanıcılar ve takipçiler tarafından da görülmemektedir. Bu nedenle kapatılan Instagram hesabının kapalı olup olmadığını anlamak için kullanıcı adı girilmeli ve hesap gözükmüyor ise kapanmış demektir.
Şifrenizi değiştirin veya kendinize bir şifre yenileme postası gönderin. Ek bir güvenlik önlemi olarak iki faktörlü kimlik doğrulamasını açın. Hesap ayarlarında telefon numaranızın ve e-posta adresinizin doğru olduğunu onaylayın. Hesaplar Merkezi'ni kontrol edin ve tanımadığınız bağlı hesapları kaldırın.
Ek cihazlarda iki faktörlü kimlik doğrulamasını ayarlamak için: Tek bir Instagram hesabı için iki faktörlü kimlik doğrulamasına beş adede kadar bağlı cihaz ekleyebileceğinizi ve bağlı bir cihazı istediğiniz zaman kaldırabileceğinizi aklınızda bulundurun.
En fazla 5 adet hesap ekleyebileceğinizi aklınızda bulundurun. Bu size yardımcı oldu mu? Nasıl iyileştirilebilir? Bu formun sadece görüş bildirmek için olduğunu ve herhangi bir yanıt almayacağını unutma.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri