Yalnızca DM üzerinden gönderilen fotoğraf ve videoların ekran görüntüsünün alınması karşı tarafa bildirim olarak gözükmektedir.
Atılan fotoğraflar eğer anlık olarak atılmışsa ekran görüntüsü aldığınızda karşı taraf bu medyanın ekran görüntüsünün alındığını görür. Ancak standart yazı mesajlaşmasında karşı tarafa bildirim gitmemektedir. Anasayfa akışında gözüken gönderilerin de ekran görüntüsü alınırsa karşı tarafa bildirim gitmez.
Instagram gönderileri ekran videosu ile kaydedilince bildirim gider mi? Instagram'ın en önemli ilkesi gizliliktir. Uygulama kendi kullanıcılarının hiçbir özel bilgisini, karşı taraf ile paylaşmaz. Bu nedenle Instagram gönderileri ekran videosu ile kaydedildiğinde karşı tarafa bir bildirim ulaşmaz.
Kendi özelliği ilede gitmez, indirdiğiniz bir uygulama ilede.
Alıcı gönderdiğiniz medyanın ekran görüntüsünü veya ekran kaydını almaya çalıştığında size bilgi verilmez. Medyalarınızın başka yöntemler kullanılarak kaydedilebileceğini unutmayın.
İlgili 37 soru bulundu
Bir kez görüntülendikten sonra kaybolan fotoğraf ve videolar, alıcının Fotoğraflar veya Galeri klasörüne kaydedilmez ve alıcı tarafından başka kişilere iletilemez.
Merak ettiğiniz tüm detaylar sizin için raporlanıyor ve bildirim gönderiliyor.
Bu nedenle kullanıcılar çoğu zaman Instagram'da sonradan beğenilerini geri çekmeyi tercih ederler. Instagram'da sonradan beğeniyi geri çekersek bildirim gider mi? Instagram'da beğeni sonrası karşı tarafa hemen bildirim gitmektedir. Ancak beğeni silinmesiyle ilgili herhangi bir bildirim gitmez.
Instagram'ın sunduğu video izleme özelliği, kullanıcıların paylaşımlarını kaç kişinin izlediğine dair bilgi edinmesine olanak tanımaktadır. Ancak, videoları kimlerin görüntülediği konusunda bilgi paylaşılmamaktadır.
Bir fotoğraf veya video çekmek için ekranın alt tarafındaki daireye dokunun ve ardından efekt eklemeyi seçin. Şunları yapabilirsiniz: Fotoğraf veya videonuzu alan kişi ya da grubun içeriği sadece bir kez görüntülemesi için Tek Görüntüleme'yi seçin.
Gönderileriniz arasından birini seçin ve açın, Gönderinizin sol alt kısmında bulunan “istatistikleri gör (view insights)” seçeneğine tıklayın, Burada beğeni ve yorum gibi tüm istatistikler görünür, en sağda yer alan bayrak simgesi ise bu gönderiyi kaç kişinin kaydettiğini gösterir.
Kaydettiğiniz fotoğraf ve videolar ise yalnızca size gözüküyor. Yani bir başka Instagram kullanıcısı profilinizdeki “Kaydedilenler” alanını göremiyor. Ayrıca gönderisini kaydettiğiniz kişiye herhangi bir bildirim de gitmiyor.
Instagram hesabınızdaki indirmek istediğiniz fotoğraf veya videonun sağ üst kısmındaki zaman bölümden ilgili URL'yi kopyalayın. Kopyalamış olduğunuz URL'yi “Downloadgram.com” adresine giderek yapıştırın. Bu adımdan sonra al kısımda olan indir butonuna tıklayın.
Son zamanlarda herkesin rahatlıkla telefonundan bir tuşla aldığı ekran görüntüleri mahkemeye delil olarak sunulmak istenmektedir. Fakat ekran görüntüleri üzerinde rahatça oynama yapılabileceği göz önüne alındığında bu deliller mahkemelerde tek başına delil olarak kabul edilemeyecektir.
Bazı sosyal medya kullanıcıları bu özelliğin kullanıldığı taktirde karşı tarafa bildirim gönderildiğini iddia etti. Fakat Instagram'da profil fotoğrafı büyütme özelliğini kullanınca karşı tarafa bildirim gitmiyor.
Tek bir gönderide maksimum 10 fotoğraf ve video paylaşabiliyorsunuz. Paylaştığınız gönderide ilk eklediğiniz fotoğraf veya video başta gösterilirken, klasik sola sağa kaydırma hareketiyle fotoğraf, videolar arasında geçiş yapılabilecek görünümde oluyor gönderiniz.
Kendi hikayenize dokunduğunuz sol alt köşede hikayenize bakanların toplu sayısını göreceksiniz üzerine dokunun. Bir liste açılacak. Hikayenize bakanlar sıralanmış halinde görünür.
Hikayeni paylaştıktan sonra kimler bakmış onları görebilirsin bildirim gelmez. Başkasının hikayesine bakınca da bildirim gitmez sadece senin baktığını görebilir.
Hikâyeye bakan kişilerin sıralamasında ilk etkenin profile yapılan ziyaret sıklığı olduğu düşünülüyor. Kişi, hikâyepaylaşan kullanıcının profilini sıklıkla ziyaret ediyorsa, hikâyesıralamasında en üstte çıkıyor.
Bir fotoğrafı yanlışlıkla beğendikten sonra beğenmekten vazgeçtiyseniz fotoğrafı paylaşan kişi yine de bir anında ilet bildirimi alır (bildirimleri açıksa).
Takip isteğinizi karşı taraf reddederse sizlere herhangi bir bildirim gelmeyecektir.
Sildiğinize dair bir bildirim gitmez.
Sizi engellemiş olan bir kişiye gönderdiğiniz mesajlarda her zaman, “mesaj gönderildi” anlamına gelen tek bir onay işareti gösterilir. “Mesaj teslim edildi” anlamına gelen ikinci onay işareti hiçbir zaman gösterilmez. Bu kişiyi aramaya çalıştığınızda bağlantı kurulamaz.
Google Play'den kısa sürede kaldırılan bu uygulamanın ardından şimdi buna benzer bir uygulama daha ortaya çıktı. WhatAlert isimli uygulama, WhatsApp arkadaşlarınızdan birinin çevrimiçi olma zamanlarını kayıt altına alıyor. WhatAlert ayrıca seçilen kişinin ne kadar süre çevrimiçi kaldığını da kayıt altına alıyor.
Bağlı cihazlarınızı düzenli olarak kontrol edin. Hesabınıza bağlı olan tüm cihazları gözden geçirmek için WhatsApp'ta Ayarlar > Bağlı Cihazlar'a gidin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri