Peki Instagram influencer ne demek? Instagram influencerları sosyal medya uygulaması olan Instagram üzerinden gönderiler, reels'lar, hikayeler ve canlı yayınlar paylaşarak takipçilerine ulaşan kişiler olarak biliniyor.
İnternet ünlüsü, sosyal medya kişiliği, fenomen, influencer veya mikro ünlü, şöhretlerini internet aracılığıyla edinmiş veya geliştirmiş kişidir. Sosyal medyanın yükselişi insanların küresel bir hayran ve takipçi kitlesine ulaşmalarına yardımcı olmuştur.
Mega-Influencer'lar
Takipçi sayısı en fazla olan kişilerdir. 1 Milyonu aşkın takipçisi olan kişilere denir.
Influencer kelimesi, Türkçe'de fenomen, etkileyen kişi, sosyal medya ünlüsü anlamlarına gelir. Eskiden dilimizde influencer kelimesi yerine, sosyal medya fenomeni kelimesi daha yaygın olarak kullanılmaktaydı.
Takipçi ya da izleyici kitlesine sahip olan kişiler için fenomen diyebiliriz.
İlgili 25 soru bulundu
İnternet ünlüsü, fenomen, influencer veya mikro ünlü, şöhretlerini internet aracılığıyla edinmiş veya geliştirmiş kişidir. Sosyal medyanın yükselişi insanların küresel bir izleyici ve takipçi kitlesine ulaşmalarına yardımcı olmuştur.
1- MEŞHUR:
Dilimize Arapçadan geçen meşhur kelimesi şöhret kelimesinden türetilmiştir. Adı ve yaptıkları çoğunluk tarafından bilinen kişilere meşhur denir. Bu kelime sadece insanlar için değil durumlar ve olgular için de kullanılır. Örneğin: Galat-ı Meşhur, çoğunluğun doğru sandığı yanlış anlamına gelir.
Influencer, kendi alanında uzman kabul edilen ve sosyal medya üzerinde istikrarlı takipçileri olan, fikrine güvenilen ve onayları alınan kişi olarak tanımlanıyor. Bu kişiler sosyal medya üzerinden takipçilerini yönlendiriyor ve onlara önerilerde bulunuyor.
Sosyal medya fenomenleri, markaların reklam yüzü olmaya başlamıştır. Profesyonel olmayan ve bireysel çabalarıyla sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla, beğeni ve takipçi sayısını artıran kullanıcılara, micro ünlü ya da fenomen denilebilir.
Bu sosyal medya platformlarında, tüketicilerin satın alma davranışını şekillendiren, yüksek takipçi sayısına sahip, influencer (fenomen) olarak adlandırılan tanınmış kişilerin kullanıldığı bir pazarlama tekniği ortaya çıkmıştır.
Influencerlar, genellikle moda, spor, eğitim, teknoloji, bilim, güzellik, oyun ya da alışveriş gibi temalara odaklanmaktadır. Farklı sosyal medya uygulamaları içerisinde kendilerine yer bulabilen bu popüler kişiler, içeriklerini kendi yaratıcılıklarına göre oluşturur.
Influencer, sosyal medya platformlarında geniş bir takipçi kitlesine sahip ve bu kitleyi etkileyebilecek güce sahip olan kişilere denir. Bu kişiler, paylaşımları, videoları ve içerikleri ile takipçilerinin alışveriş tercihlerini, düşüncelerini ve davranışlarını etkileyebilirler.
Sıfırdan fenomen olmak için uğraşıyorsanız ilk etapta 10 bin takipçi yeterli olabilir. Elbette kazandığınız takipçileri korumanız ve onların ilgisini çekecek içerikler paylaşmaya devam etmeniz önemli.
Instagram'ın kendi marka hesabı 671 milyon takipçiye sahiptir. Cristiano Ronaldo, 626 milyon takipçisi ile Instagram'da en çok takip edilen kişidir.
Influence eden kişi, yani etkileyen kişi anlamına gelen influencer kavramı, insanları etkileyerek onlara ürün, hizmet tanıtımı yapmaktır. Sosyal medya hesaplarından tanıtım yapar, markalarla iş birliği oluşturur, tanıttığı hizmet üzerinden gelir elde eder.
Fenomenler işlerini dijital kanallara taşırken, markalar da ürünlerini sosyal medya fenomenleri aracılığıyla sunuyor. Ağırlıklı olarak YouTube, Instagram, TikTok gibi platformlarda düzenli içerik paylaşan fenomenler, 2-3 sene içinde aylık 20 ila 30 bin TL arasında gelire ulaşıyor.”
INFLUENCER KELİMESİ NASIL OKUNUR? Etki eden ve etkileyen kişi anlamına gelen ve birçok kişinin yanlış yazıp yanlış okuduğu Influencer kelimesi 'influınsır' olarak okunur.
Bloggerlar sahip oldukları sosyal medya hesaplarından düzenli olarak içerik üretirler. Belli bir süreklilikleri vardır. Influencer dijital platformlarda her hangi bir ürün veya marka için edindikleri tecrübeleri takipçileri ile paylaşırlar.
1.000 ile 10.000 arasında takipçisi olan nano influencer'lar gönderi başına 200-1000 TL arasında ücret alıyor. 10.000 ile 50.000 arasında takipçisi olan mikro influencer'lar ise gönderi başına 2.000-10.000 TL arası kazanıyor.
170 bin influencer var
Influencer pazarlaması ajansı ve teknoloji sağlayıcısı Creatorden'in 2023 yılı raporuna göre ise Türkiye'de yaklaşık 170 bin influencer bulunuyor.
Makro influencer: 500 bin ila 1 milyon arasında takipçi sayısı olan hesaplar. Mid-Tier influencer: 50 bin ila 500 bin arasında takipçi sayısı olan hesaplar. Mikro influencer: 10 bin ila 50 bin arasında takipçi sayısına sahip olan hesaplar. Nano influencer: Bin ila 10 bin arasında takipçi sayısına sahip olan hesaplar.
100.000 kişinin altında olan fenomenler mikro fenomen kategorisine girerken, takipçi sayısı 100.000 kişinin üzerinde olan fenomenler makro fenomen kategorisinde değerlendirilmektedir (Aktaş ve Şener 2019, 406).
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri