Hamilelik sırasında tüketebileceğiniz meyveleri ise çilek, kiraz, kayısı, limon, muz, armut, kivi, mango, karpuz, portakal, elma, avokado, nar, guava olarak sıralayabiliriz.
Gebelikte artan protein gereksinimi karşılamak için kırmızı ve beyaz et, süt ve süt ürünleri, yumurta, balık, kuru baklagiller (fasulye, mercimek, barbunya…) gibi proteinden zengin besinler önerilir. Proteinler, hayvansal ve bitkisel proteinler olarak ikiye ayrılır.
Hamilelikte ilk 3 ay beslenme
Genellikle hamilelikten bir ay önce alınmaya başlanması ve 3 ay süresince devam edilmesi önerilir. ilk 3 ay günlük 400 µg (mikrogram) alınması önerilir. Folik asit, kuru fasulye, kuşkonmaz, bamya, karnabahar, mercimek, muz gibi besinlerden elde edilebilir.
Elma içeriğinde bulundurduğu vitamin ve mineraller sayesinde cildi güzelleştirir. Elmanın içeriğinde A, B6, C, E ve K vitamini bulunmaktadır. E vitamini cildi güzelleştirmeye fayda sağlamaktadır. Elma tüketimi bebeğin cildinin güzelleşmesine fayda sağlamaktadır.
İlgili 23 soru bulundu
Hem kilo kontrolü hem de bebeğin gelişimi için uzmanlar tarafından önerilen muz, günlük 2-3 porsiyon kadar tüketilebilir. 1 adet muzun içerisinde yaklaşık 105 kcal vardır, fazlasını tüketmek hem anne adayına hem de bebeğe zarar vereceği için ölçüyü aşmamakta fayda vardır.
A, B, C vitaminlerini de barındıran ayva doğum uzmanları tarafından anne adaylarına en çok önerilen meyveler arasında yerini alıyor. Hamilelik döneminde yenildiğinde doğacak olan çocuğun güzel olmasını sağladığına inanılan ayva, cildin korunmasını da sağlıyor.
B vitaminleri beyin gelişimi açısından önemlidir. Özellikle folik asit beyin ve sinir sistemi gelişiminde önemlidir ve eksikliği en çok görülen vitaminlerdendir. Besinler içinde en çok marul ve ıspanak gibi yeşil yapraklı bitkilerde, karaciğer, böbrek ve ette bulunur.
Hamilelik döneminde ortaya çıkan fizyolojik ve psikolojik nedenler sonucunda birçok kadın bebeğinin zarar göreceği endişesiyle cinsel ilişkiden kaçınıyor. Oysaki her şeyin yolunda gittiği hamileliklerde son 4 haftaya kadar hamilelikte cinsel ilişki yaşanmasında hiçbir kısıtlama yok.
Tam buğday unu ile yapılmış ekmek, fıstık ezmesi, krem peynir besleyici kahvaltı seçeneklerinden. Kalsiyum, bebeğinizin güçlü kemik ve dişlerinin oluşmasına yardımcı olur. Ayrıca sağlıklı kasları ve sinirleri desteklediği için gebelik sırasında gereklidir. Kahvaltıda süt ürünlerini tercih etmek, kalsiyum için önemli.
Bunun yanında, hamileyken çiğ ya da az pişmiş et ürünleri de tüketilmemelidir. Tüketmemenin yanı sıra, yemek yaparken çıplak elle dahi dokunulmamalıdır. Çiğ ete dokunmak ve yemek toksoplazma enfeksiyonuna yol açabilir. Keza çiğ kabuklu deniz ürünleri de salmonella adlı enfeksiyonun oluşmasına neden olabilir.
İspanyol bilim insanları tarafından yapılan araştırma, hamileliğin ilk 3 aylık döneminde ceviz gibi kuru yemiş tüketiminin bebeğin zekâsını geliştirdiğini gösterdi.
Özellikle sabahleyin kahvaltıdan sonra yoğurt tüketildiğinde bağırsakların çalışmasına yardımcı olduğunu belirten uzman hekimler, bu sayede özellikle anne adaylarının şikayetçi olduğu kabızlık sorununa çözüm olabileceğini, aynı zamanda bağırsaklarda bulunan tehlikeli ve zararlı mikropların çoğalmalarına ve hatta ...
* Bebeğin anne karnında ilk kıpırdadığı an, anne kime bakarsa bebek ona benzer. * Hamile kadın, kuşağına yumurta koyarsa, bebek gamzeli doğar. * Anne hamileyken rüyasında asker görürse oğlu, altın görürse kız bebeği olur. * Bebeğin göbek bağı cami avlusuna gömülürse dindar, okul bahçesine gömülürse alim olur.
İkinci trimestr'den sonra portakal tüketmeyin!
Uzmanlar, ikinci trimestr döneminde portakal suyundaki fruktozun bebeğe geçmesi durumunda bebeğin kilolu doğmasına sebep olabileceğine, şeker hastalığına yol açabileceğine dair uyarıyor.
Gamze Oluşum Süreci
Anne karnında yüz kaslarından “zygomaticus” kasındaki kısa gelişmeye bağlı olur. Kas dokusu kısa geliştiği için cilt ve cilt altı bölgeye yapışır ve gülümseme ile Gamze ortaya çıkar. Doğumdan itibaren görülür, özellikle küçük çocuklar güldüklerinde gamzeleri ile çok sevimli hal alır.
Bebeğe Kilo Aldıran Gıdalar Nelerdir? Hamilelikte birkaç çeşit gıda özellikle tüketilmelidir. Çünkü bu besinler bebeğin ideal kiloda ve sağlıklı olması için önemlidir. Bu gıdalar ıspanak, kabak çekirdeği, yumurta, ceviz, doğal ürünler, sebzeler, kefir, yoğurt, ayran, süt ve et olarak sayılabilir.
Gebelikte Beslenme. Yetersiz ve dengesiz beslenme bebeğinizde, erken doğum, düşük doğum ağırlığı, bedensel ve zihinsel gelişiminin yetersizliği, ölü doğum gibi olumsuz durumlara neden olabilir.
Mocan, “Gebelikte portakal suyundaki fruktoz direk bebeğe geçebilir ve bebeğin kilolu doğmasına, şeker hastası olmasına sebep olabilir. Bunun yerine 1 porsiyon elma ya da armut yenmeli” uyarısını yaptı.
Aşerme ne zaman olur? sorusunun bilimsel bir cevabı olmasa da genelde aşerme olayı hamileliğin ilk 3 ayında yaşanır. Hamilelerde aşerme ve tiksinmelerin en çok görüldüğü dönem, ilk trimesterde yani ilk 3 aylık dönemde olur. Vücuttaki hormonal değişimlerle birlikte ortaya çıkan aşermede, kusma ve bulantı da görülebilir.
Zaman zaman çok sık tekrarlanmamakla birlikte pilav olarak yalnızca buğday veya bulgur pilavı,bazen de evde yapılmış tarhana, buğdaylı ayran çorbası, kıymalı veya tavuklu sebze çorbaları, yeşil veya kırmızı mercimek çorbası, işkembe, beyin hariç kelle paça çorbaları içilebilir.
Hamilelik sürecinde limonun tüketilmesi çok zararlı olmaz. Kalsiyum ve magnezyum açısından zengin olan limon kemikleri de güçlendirmektedir. Limon C vitamini açısından zengindir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri