Özel durum teşkil eden herhangi bir sağlık sorunu olmayan yetişkinler, sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez, aç karnına 2- 3 yemek kaşığı keçiboynuzu özü tüketebilir. Çocuklarda ise kahvaltıda 1 ya da 2 yemek kaşığı yeterli gelecektir. Keçiboynuzu özünü su ile karıştırıp, meyve suyu gibi tüketmeniz de mümkün.
Keçiboynuzu Pekmezi Hangi Sıklıkla Tüketilmelidir? Sağlık açısından birçok yarar sağlayan keçiboynuzu pekmezi, günde 1-2 tatlı kaşığı şeklinde tüketilebilir. Her sabah aç karnına ve akşam yatmadan önce keçiboynuzu pekmezi kullanılabilir.
Keçiboynuzu özü çinko sayesinde bağışıklığı güçlendirir ve saç, tırnak ve cilt yapısının güçlenmesine destek olur. İhtiva ettiği mineral ile diş ve diş etlerini güçlendirir. Bağışıklık sistemini güçlendirerek grip ve soğuk algınlığına karşı kalkan vazifesi görür.
Bu nedenle oldukça pratik bir tüketim sağlıyor. Keçiboynuzu özünü süte ya da yoğurda karıştırarak ara öğünlerde sağlıklı alternatifler de üretebilirsiniz. Aynı şekilde güne enerji dolu bir başlangıç yapmak için sabah kahvaltınızda da yer verebilirsiniz.
İçindeki etken madde hemen hemen hiçbir besinde bulunmamaktadır. Ciddi afrodizyak etkisi mevcuttur. Keçiboynuzuna başladıktan bir iki gün sonra balgam söktürücü etkisi ortaya çıkar.
İlgili 23 soru bulundu
Bu nedenle, kimlerin günlük ne kadar keçiboynuzu özü tüketebileceğini bilmekte fayda var. Özel durum teşkil eden herhangi bir sağlık sorunu olmayan yetişkinler, sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez, aç karnına 2- 3 yemek kaşığı keçiboynuzu özü tüketebilir.
Kür boyunca her gün taze olarak yapılması gerekir. Elde ettiğiniz kürü, sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez ve aç karnına içebilirsiniz. Keçiboynuzu kürü bir hafta boyunca uygulanır ve sonra bir hafta ara verilir. Bu şekilde 3 ay boyunca kür, uygulanmaya devam edilir.
Keçiboynuzu Özü Günde Kaç Kaşık Kullanılır? Sağlık sorunu olmayan yetişkin bireyler sabah ve akşam olmak üzere 2-3 yemek kaşığı, çocuklar da 1-2 yemek kaşığı tüketebilirler.
Belli bir yan etkisi olmamasına rağmen yine de aşırı tüketilmesi sonucunda belli yan etkiler görülebilir. Örneğin: Keçiboynuzu mide bulantısı ve baş dönmesine neden olabilir. Lifli bir gıda olması ne kadar faydalı da olsa, keçiboynuzu fazla tüketildiğinde müshil etkisi yapabilir.
Öksürük Tedavisinde de Kullanılır
Balgam söktürücü özelliği ile öksürük tedavisinde kullanılır. Akciğerleri temizler, sigaranın yarattığı hasarı azaltmaya çalışır. Alerjik hastalıklara, astım ve bronşite iyi gelir.
Keçiboynuzu özü, pekmezden farklı olarak meyvenin çekirdeği ile birlikte sıkılması ile üretilir.
Pekmez, üzüm, keçiboynuzu, dut, andız gibi meyvelerin ezilip ısı ile koyulaştırılmasıyla elde edilir. Uygun koşullarda saklanırsa uzun süre bozulmadan tadını muhafaza eder.
Unu, kapsülü, çayı, kürü dahi yapılabilen keçiboynuzu, özü ile de imal edilip tüketilebiliyor. Cilt sağlığından üst solunum yolu hastalıklarına kadar sağlığa pek çok faydası olan keçiboynuzu, kilo vermede, kan şekerini dengelemede, soğuk algınlığında, cinsel gücü artırmada da yardımcı besin olarak tüketilebiliyor.
Özellikle alerjik astıma iyi gelen keçiboynuzu pekmezi 15 gün boyunca düzenli tüketilmesiyle astım ve alerjik astım için şifa kaynağı olacaktır. **Oluşabilecek olumsuz durumların önüne geçmek amacıyla, doktorunuzdan bilgi almadan burada yazılanları uygulamayınız.
Keçiboynuzu pekmezi günün her saatinde istenildiği zaman tüketilebilir. Ancak öksürük, balgam gibi sorunlara daha etkili çözüm getirmesi için gece uyumadan önce keçiboynuzu pekmezini tüketebilirsiniz. Bunun yanı sıra sabahları da aç karnına keçiboynuzu pekmezi tüketebilirsiniz.
KEÇİBOYNUZU PEKMEZİ KİLO ALDIRIR MI? Lif oranı yüksek ayrıca antioksidan bakımından zengin ve düşük yağ ve şeker oranı ile tercih sebebi olan keçiboynuzu pekmezi kilo aldırmaz kilo verdirmeye yardımcı olur. Keçiboynuzu pekmezi içerisinde kafein ve glüten de yoktur. Bu yüzden günlük beslenmede tercih edilebilir.
Keçiboynuzu kürünü kimler kullanmamalı sorusunun yanıtına gelecek olursak, son zamanlarda sıkça baş dönmesi şikayeti olanlar ve sivilce problemi yaşayanlar bu kürü doktora danışmadan kullanmamalıdırlar.
Antioksidan özelliğe sahip keçiboynuzunun her şekilde ve düzenli tüketimi özellikle tavsiye edilmektedir. Kemik gelişimini destekleyen keçiboynuzunu özellikle gelişim çağındaki çocukların tüketmesi önerilmektedir.
Keçiboynuzu kürü erkeklerin iktidarsızlığına karşı bir gecelik çözümler yerine, tedavi edici ve de kalıcı çözüm getirmektedir. Keçiboynuzu kürü uygulanmaya başladıktan 4-5 gün sonra etkisini göstermeye ve cinsel hayatı dengelemeye başlar.
10 gramlık bir çorba kaşığında yaklaşık olarak 22 kalori bulunur. Hafif şekerli bir tada sahip olduğu için tercih edilen besinin 100 gramında 220- 230 kalori vardır.
Yüksek doğal şekerler, zengin mineraller (özellikle çinko) ve vitaminler (A, B, B2, B3, D) içeriği dolayısıyla doğal güç ve besin kaynağıdır. Yüksek sodyum ve potasyum içeriği sayesinde tansiyon, karaciğer ve akciğer üzerine çok yaralı etkileri bulunmaktadır.
Keçiboynuzu aç ya da tok karnına içilebilmektedir. Genellikle sabah kahvaltılarında güne zinde başlamak için tüketebilirsiniz. Akşam yatarken tüketirseniz özellikle solunum yolu rahatsızlıklarında rahat bir uyku uyumanıza yardımcı olabilecektir.
Keçiboynuzu, doğal bir afrodizyak olarak kabul edilir çünkü içerisinde bol miktarda L-arginin bulunur. L-arginin, vücuttaki nitrik oksit üretimini arttırarak kan damarlarının genişlemesine yardımcı olur. Bu da daha fazla kan akışına neden olur ve erkeklerde sertleşme sorunlarının giderilmesine yardımcı olabilir.
Soğuk sıkım keçiboynuzu pekmezi üretiminde ısıl yöntemler kullanılmaz. Yüksek sıcaklık kullanılarak üretilen pekmezler besin değeri bakımından daha düşük oranlara sahiptir. Bu nedenle pekmez seçiminde soğuk sıkım ile üretilmiş çeşitleri tercih ederek daha sağlıklı bir kullanım elde edebilirsiniz.
Bu yöntemle elde edilen ürün yoğun kıvamlı ve konsantredir. Keçiboynuzu özü soğuk sıkım yöntemiyle elde edildiği için kimyasal değişime uğramaz ve besin değerinde minimum kayba uğrar. Saklama Koşulu: Kuru ve serin yer.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri