erkel kırmızı Reishi ekstrakt – Ganoderma (Reishi) Mantarı Ekstraktı Takviye Edici Gıda; 1 kutusunda 3 gr reishi mantarına eşdeğer olan 10 ml amber renkli cam şişelerden, 30 adet bulunmaktadır. (Toplam 300 ml sıvı ekstrakt.) Yetişkinler için Tavsiye Edilen Günlük Alım Dozu 1-4 şişedir.
Reishi mantar tozunu çorbalara karıştırılabilir, smoothie tariflerinde kullanılabilir veya diğer içeceklerle karıştırılarak tüketilebilirsiniz. Bu toz gıdalarınıza bir besin takviyesi olarak da eklenebilir. Diğer yiyeceklerle veya içeceklerle karıştırmak mantarın acı tadını maskeler.
Reishi mantarının faydalarını sıralayacak olursak; Bağışıklık sistemini güçlendirir. Anti-aging etkisi ile hücreleri yeniler.
Reishi Mantarı kapsülü olarak sıklıkla tüketilen mantarın damar sağlığını destekleyici, kan sulandırıcı, anti-diyabetik, anti-oksidan, anti-hiperlipidemik, iltihap kurutucu ve yara iyileştirme özellikleri bulunur. Selenyum ve iyot gibi mineraller açısından da zengindir.
Reishi ile kürde mantarın konsantresi genelde sabah kalkınca ve akşam yatmadan önce aç karnına içilmeli; içme saatlerinin de aynı olmasına özen gösterilmesi gerekmektedir. Ayrıca mantar suyu içilirken, içerisine herhangi bir şeker ya da tatlandırıcı madde vb. kesinlikle katılmamalıdır.
İlgili 20 soru bulundu
Reishi mantarı romatizma ve artrit tedavisinde etkilidir, toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olur. Kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucudur, bulaşıcı hastalıklara yakalanma riskini azaltır. Kanın pıhtılaşmasını önler. Reishi mantarı diyabet hastalarında kan şekerini düzenlemeye yardımcı olur.
Çünkü, piyasadan kaldırılan PC-SPES ilacının içinde de bu mantardaki maddeler bulunuyor" dedi. Çelik, Reishi mantarının kullanımına bağlı çeşitli ölüm vakaları olduğuna dikkati çekerek, "Bunun kullanımına bağlı, karaciğer yetmezliği ve arkasından ölümle sonuçlanan vakalar tıbbi literatürde bildirilmiştir" dedi.
Özellikle mantar alerjisi olan kişilere tavsiye edilmez. REİSHİ MANTARINI KİMLER KULLANAMAZ? Reishi mantarını kan, damar ve kalp rahatsızlıkları olan kişiler kullanamaz. Kan inceltici ilaç tüketen ya da kan pıhtılaşma ilacı kullanan kişilere tavsiye edilmez.
Amerika İndianapolis'teki Kanser Araştırma laboratuarında Kırmızı Reishi Mantarının meme kanserindeki etkileri üzerine yapılan bilimsel çalışmalarda; özellikle hızlı yayılma eğilimi olan meme kanserinde ve metastatik meme kanserlerinde koruyucu ve tedaviyi destekleyici etkileri gözlemlendi.
Reishi mantarı, sinirlerin yatışmasına yardımcı olur. İştahı arttıran ve uykuyu düzenleyen bir etkisi de vardır.
Bağışıklık sistemini güçlendirmesi çok vurgulansa da başka avantajları da dikkat çekici. Yorgunluk ve depresyon seviyesini düşürmeye yardımcı olan reishi mantarı, ağrı, baş dönmesi ve baş ağrısı gibi rahatsızlıklara iyi geliyor.
Merkez Müdürü Prof. Dr. Ertuğrul Kaya, Reishi mantarının ciddi bir ticari değeri olduğunu belirterek kilosunun 3 bin lira olduğunu söyledi.
Reishi mantarı (ganoderma lucidum); Yapılan araştırmalarda reishi mantarının ilaçlara ve h. pylori enfeksiyonuna bağlı gastrit gelişimini önlemede ve hasarın iyileştirilmesinde yardımcı olabileceği gösterilmiştir (Gao Y, Life Sci 2002).
Kurutulmuş ölümsüzlük mantarı küçük parçalara bölünür ve demliğe konur. Ancak demliğin cam olması gerekir. Üzerine kaynar su eklenir ve 15-20 dakika daha kaynatılır. Çay demini alınca birkaç dakika dinlenmeye bırakılır ve 2 saat içinde tüketilir.
Mantarlarda yer alan lif, potasyum ve C vitamini içeriği kardiyovasküler sağlığa da katkıda bulunur. Potasyum ve sodyum, tansiyonu düzenlemeye yardımcı olur. Potasyum ve düşük sodyum içeren mantarlar kan basıncını düşürmeye ve yüksek tansiyon ve kardiyovasküler hastalık riskini azaltmaya yardımcı olur .
Birçok bilimsel kaynakta da adı geçen reishi mantarı özüdür. Günlük olarak sabah 1 ölçek, akşam 1 ölçek kullanılması tavsiye edilmektedir. (5ml. ölçekli kaşık kutu içerisinde yer almaktadır). Yemeklerden 1 saat sonra tüketilmesi tavsiye edilir.
Böbrek yetmezliği rahatsızlığı yaşayanlar da bu hastalığın tedavisinde Reishi mantarına başvurabilir. Böbrek yetmezliğinin iyileşmesine yardım eden Reishi mantarı bir yandan da ilerlemesini engellemektedir. Reishi mantarı aynı zamanda cinsel gücü arttırmasıyla bilinmektedir.
Cinsel gücü arttıran özelliğe sahip, yüksek tansiyonu dengeliyor. Hafıza güçlendiriyor, enerji arttıran özelliği de bulunuyor. Ölümsüzlük mantarı olarak da bilinen Reishi mantarı faydaları saymakla bitmeyen bir bitki türüdür. Latinde adı Ganoderma Lucidum olan bu mantar türü Asya kıtasında yaygındır.
Reishi Mantarının yıllardır Çin tıbbında kullanılan ve ölümsüzlük mantarı olarak bilinen bir kırmızı mantar türü olduğunu belirten, Uysal şöyle devam etti: "Özellikle kanser hastalarında iyileştirici özellik gösteren bu mantar insan fizyolojisinde oluşan aksaklıkların giderilmesinde de önem arz etmektedir.
Mantarda bulunan zehirli maddenin özelliğine göre, yendikten 6 (altı) saat sonra gelişebilen zehirlenme belirtileri ise: bulantı, kusma, ishal, ateş, nabız artışı, karın ağrısı ile daha sonra karaciğer ve böbrek bozuklukları ile bu organların bozukluklarına bağlı belirtiler şeklindedir.
Doğada çok nadir olarak bulunan ve yetiştirmesi ciddi bilgi birikimi ve tecrübe gerektiren Kırmızı Reishi Mantarını İzmir - Türkiye'de tamamen doğal ve doğadaki şartlarına uygun olarak, hiçbir kimyasal katkı maddesi veya koruyucu kullanılmadan yetiştirmekteyiz.
Ketoral, krem dışında şampuan formu da bulunan ve mantar tedavisinde kullanılan en güçlü ilaçlar arasında yer alan bir ilaçtır.
- Kırmızı reishi mantarı, migrenden kaynaklı olan baş ağrılarına iyi gelir. - Kırmızı reishi mantarı, tansiyonu düşürür. - Kırmızı reishi mantarının üzerinde yapılan çalışmalar ile böbreklerin çalışmasına yardımcı olduğu kanıtlanmıştır. - Bireyin kendini daha iyi hissetmesine yardımcı olarak, enerji verir.
Düzce Üniversitesi Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi, Uzak Doğu'da 2 bin yıldır başta kanser olmak üzere çeşitli hastalıkların alternatif tıp tedavisinde kullanılan ve 'ölümsüzlük mantarı' olarak bilinen kırmızı Reishi mantarını üretti.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri